Με την υπογραφή της ONDECK Media το νέο τεύχος του περιοδικού ΤΡΙΑΙΝΑ

Με την υπογραφή της ONDECK Media το νέο τεύχος του περιοδικού ΤΡΙΑΙΝΑ

Η έκδοση του νέου τεύχους του περιοδικού ΤΡΙΑΙΝΑ ολοκληρώθηκε από την ONDECK Media.

Riginos Yachts: Νέες αναπτυξιακές επενδύσεις ύψους 7,5 εκατ. ευρώ

Riginos Yachts: Νέες αναπτυξιακές επενδύσεις ύψους 7,5 εκατ. ευρώ

Η κορυφαία εταιρεία yachting στην Ελλάδα ενισχύει τις αναπτυξιακές προοπτικές της, με τη δημιουργία ναυπηγείου στις νέες εγκαταστάσεις της και εσωτερικού τμήματος financing.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην 9η Διεθνή Διάσκεψη «Our Ocean Conference»

Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην 9η Διεθνή Διάσκεψη «Our Ocean Conference»

Η Υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη πήρε μέρος στην 9η Διεθνή Διάσκεψη «Our Ocean Conference» (OCC-9).

Κρ. Χατζημηνάς: Η τεχνολογία είναι σημαντική για την επιχειρηματικότητα

Κρ. Χατζημηνάς: Η τεχνολογία είναι σημαντική για την επιχειρηματικότητα

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (Ε.ΕΝ.Ε.), ιδρυτής & CEO ΤHEON GROUP, ιδρυτής EFA GROUP, έδωσε το παρών στο Delphi Economic Forum IX.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας

Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας

Η Υπουργός Τουρισμού, κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, παρευρέθηκε στην Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας.

Π. Ξενοκώστας: Τα ελληνικά ναυπηγεία δεν είναι μηχανουργεία άλλων

Π. Ξενοκώστας: Τα ελληνικά ναυπηγεία δεν είναι μηχανουργεία άλλων

O Πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Ναυπηγείων και Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΝΕΧ, συμμετείχε στο Delfi Economic Forum IX.

Ποσειδώνια 2024: σηματοδοτούν την αναγέννηση της Ελληνικής ναυπηγικής βιομηχανίας

Ποσειδώνια 2024: σηματοδοτούν την αναγέννηση της Ελληνικής ναυπηγικής βιομηχανίας

Πάνω από 85 ναυπηγεία από 26 χώρες έχουν ήδη επιβεβαιώσει ότι θα δώσουν το «παρών» για να παρουσιάσουν καινοτομίες στον σχεδιασμό και την παραγωγή πλοίων στις 3-7 Ιουνίου.

Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες του 4ου Olympic Yacht Show

Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες του 4ου Olympic Yacht Show

Από τις 10 έως τις 13 Οκτωβρίου 2024, το Olympic Yacht Show θα υποδεχθεί για 4η συνεχόμενη χρονιά το εκλεκτό κοινό του.

Previous Next Play Pause
Με την υπογραφή της ONDECK Media το νέο τεύχος του περιοδικού ΤΡΙΑΙΝΑ Με την υπογραφή της ONDECK Media το νέο τεύχος του περιοδικού ΤΡΙΑΙΝΑ
Riginos Yachts: Νέες αναπτυξιακές επενδύσεις ύψους 7,5 εκατ. ευρώ Riginos Yachts: Νέες αναπτυξιακές επενδύσεις ύψους 7,5 εκατ. ευρώ
Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην 9η Διεθνή Διάσκεψη «Our Ocean Conference» Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην 9η Διεθνή Διάσκεψη «Our Ocean Conference»
Κρ. Χατζημηνάς: Η τεχνολογία είναι σημαντική για την επιχειρηματικότητα Κρ. Χατζημηνάς: Η τεχνολογία είναι σημαντική για την επιχειρηματικότητα
Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας
Π. Ξενοκώστας: Τα ελληνικά ναυπηγεία δεν είναι μηχανουργεία άλλων            Π. Ξενοκώστας: Τα ελληνικά ναυπηγεία δεν είναι μηχανουργεία άλλων
Ποσειδώνια 2024: σηματοδοτούν την αναγέννηση της Ελληνικής ναυπηγικής βιομηχανίας Ποσειδώνια 2024: σηματοδοτούν την αναγέννηση της Ελληνικής ναυπηγικής βιομηχανίας
Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες του 4ου Olympic Yacht Show Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες του 4ου Olympic Yacht Show

Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Ικανοποίηση της ΕΤΑΔ για την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ

Nafpigia Skaramagka ETAD STE

Eξελίξεις για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά φέρνει απόφαση του ΣτΕ.

Η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε. εκφράζει την ικανοποίηση της για την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία απορρίπτει την αίτηση ακυρώσεως του Δήμου Χαϊδαρίου για τη μεταβίβαση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά στην εταιρεία «MILINA ENTERPRISES COMPANY LIMITED», του πλειοδότη επενδυτή κ. Γιώργου Προκοπίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, κ. Δημήτρη Σκαλτσούνη, το Δικαστήριο απέρριψε την αίτηση ακυρώσεως του Δήμου Χαϊδαρίου κατά της ΕΤΑΔ, κρίνοντας ότι το προς πώληση τμήμα του ακινήτου που είναι παλαιός αιγιαλός ανήκει στην κυριότητα της ΕΤΑΔ, το δε υπόλοιπό τμήμα του προς πώληση ακινήτου περιήλθε στην κυριότητα της μετά από σύμβαση ανταλλαγής με την «Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε.» και ανήκει στην περιουσία της ΕΤΑΔ.

Ως προς τον αιγιαλό έμπροσθεν του προς πώληση ακινήτου το Δικαστήριο έκρινε ότι αιτιάσεις κατά της παραχώρησής του δεν μπορούν να προβληθούν στο πλαίσιο δίκης κατά πράξεων της εταιρείας μας.

Αμέσως μετά την γνωστοποίηση της απόφασης του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΑΔ, Στέφανος Δ. Βλαστός προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Με την σημερινή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ανοίγει ο δρόμος για τη μεταβίβαση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά στον νέο επενδυτή και στην υλοποίηση μίας εμβληματικής επένδυσης με σπουδαία σημασία για την ανάπτυξης της χώρας.

Ως Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου έχουμε κάθε λόγο να νιώθουμε ικανοποιημένοι και περήφανοι, καθώς καταφέραμε αφενός να δώσουμε λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα που κόστιζε στους Έλληνες φορολογούμενους 16 εκ. ευρώ ετησίως αφετέρου να προσελκύσουμε με τον πλέον επωφελή τρόπο για το Ελληνικό Δημόσιο μέσα από ένα απόλυτα διαφανή διαγωνισμό έναν εκ των κορυφαίων Ελλήνων επενδυτών, τον κ. Γιώργο Προκοπίου, που έχει ως όραμα την αναβίωση της ναυπηγοεπισκευαστικής δραστηριότητας στην Ελλάδα.

Ευελπιστούμε ότι η επιτυχία μας αυτή θα αποτελέσει το έναυσμα για την υλοποίηση και άλλων εμβληματικών επενδύσεων σε ακίνητα του Ελληνικού Δημοσίου που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και θα λειτουργήσουν πολλαπλασιαστικά για την ελληνική οικονομία και τις τοπικές κοινωνίες.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλη την ομάδα της ΕΤΑΔ, η οποία με υψηλό επαγγελματισμό, συνέπεια και αποτελεσματικότητα έφερε εις πέρας ένα εξαιρετικά δύσκολο έργο και ιδιαίτερα την Νομική μας Ομάδα που με επιτυχία εκπροσώπησε τις θέσεις της Εταιρείας, υπερασπίστηκε το ξεκάθαρο ιδιοκτησιακό καθεστώς του ακινήτου μας και διασφάλισε τα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου.

Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι συνέβαλλαν σε αυτή την εθνική προσπάθεια και ιδιαίτερα το Γραφείο του Πρωθυπουργού, το Γραφείο του Υπουργού Οικονομικών, την μητρική μας ΕΕΣΥΠ-Υπερταμείο, το Γραφείο του του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, του Περιφερειάρχη Αττικής και τις αρμόδιες υπηρεσίες και, τέλος, την ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ Α.Ε. (ΕΝΑΕ) υπό Ειδική Διαχείριση για την εποικοδομητική μας συνεργασία.

Η ΕΤΑΔ εύχεται καλή επιτυχία στον νέο επενδυτή, διαβεβαιώνοντας ότι θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια του για την επιτυχή υλοποίηση των επενδυτικών του σχεδίων».

[Πηγή Banks.com.gr]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σε ισχύ το πλαίσιο απόλυτης προστασίας γ…

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι περιοχές προστασίας...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

Η Omega διευρύνει τη συλλογή Speedmaster…

Μοντέλα τόσο σε χρυσό όσο και σε ατσάλι, καθένα με...

Style