Με την υπογραφή της ONDECK Media το νέο τεύχος του περιοδικού ΤΡΙΑΙΝΑ

Με την υπογραφή της ONDECK Media το νέο τεύχος του περιοδικού ΤΡΙΑΙΝΑ

Η έκδοση του νέου τεύχους του περιοδικού ΤΡΙΑΙΝΑ ολοκληρώθηκε από την ONDECK Media.

Riginos Yachts: Νέες αναπτυξιακές επενδύσεις ύψους 7,5 εκατ. ευρώ

Riginos Yachts: Νέες αναπτυξιακές επενδύσεις ύψους 7,5 εκατ. ευρώ

Η κορυφαία εταιρεία yachting στην Ελλάδα ενισχύει τις αναπτυξιακές προοπτικές της, με τη δημιουργία ναυπηγείου στις νέες εγκαταστάσεις της και εσωτερικού τμήματος financing.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην 9η Διεθνή Διάσκεψη «Our Ocean Conference»

Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην 9η Διεθνή Διάσκεψη «Our Ocean Conference»

Η Υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη πήρε μέρος στην 9η Διεθνή Διάσκεψη «Our Ocean Conference» (OCC-9).

Κρ. Χατζημηνάς: Η τεχνολογία είναι σημαντική για την επιχειρηματικότητα

Κρ. Χατζημηνάς: Η τεχνολογία είναι σημαντική για την επιχειρηματικότητα

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (Ε.ΕΝ.Ε.), ιδρυτής & CEO ΤHEON GROUP, ιδρυτής EFA GROUP, έδωσε το παρών στο Delphi Economic Forum IX.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας

Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας

Η Υπουργός Τουρισμού, κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, παρευρέθηκε στην Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας.

Π. Ξενοκώστας: Τα ελληνικά ναυπηγεία δεν είναι μηχανουργεία άλλων

Π. Ξενοκώστας: Τα ελληνικά ναυπηγεία δεν είναι μηχανουργεία άλλων

O Πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Ναυπηγείων και Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΝΕΧ, συμμετείχε στο Delfi Economic Forum IX.

Ποσειδώνια 2024: σηματοδοτούν την αναγέννηση της Ελληνικής ναυπηγικής βιομηχανίας

Ποσειδώνια 2024: σηματοδοτούν την αναγέννηση της Ελληνικής ναυπηγικής βιομηχανίας

Πάνω από 85 ναυπηγεία από 26 χώρες έχουν ήδη επιβεβαιώσει ότι θα δώσουν το «παρών» για να παρουσιάσουν καινοτομίες στον σχεδιασμό και την παραγωγή πλοίων στις 3-7 Ιουνίου.

Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες του 4ου Olympic Yacht Show

Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες του 4ου Olympic Yacht Show

Από τις 10 έως τις 13 Οκτωβρίου 2024, το Olympic Yacht Show θα υποδεχθεί για 4η συνεχόμενη χρονιά το εκλεκτό κοινό του.

Previous Next Play Pause
Με την υπογραφή της ONDECK Media το νέο τεύχος του περιοδικού ΤΡΙΑΙΝΑ Με την υπογραφή της ONDECK Media το νέο τεύχος του περιοδικού ΤΡΙΑΙΝΑ
Riginos Yachts: Νέες αναπτυξιακές επενδύσεις ύψους 7,5 εκατ. ευρώ Riginos Yachts: Νέες αναπτυξιακές επενδύσεις ύψους 7,5 εκατ. ευρώ
Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην 9η Διεθνή Διάσκεψη «Our Ocean Conference» Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην 9η Διεθνή Διάσκεψη «Our Ocean Conference»
Κρ. Χατζημηνάς: Η τεχνολογία είναι σημαντική για την επιχειρηματικότητα Κρ. Χατζημηνάς: Η τεχνολογία είναι σημαντική για την επιχειρηματικότητα
Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας
Π. Ξενοκώστας: Τα ελληνικά ναυπηγεία δεν είναι μηχανουργεία άλλων            Π. Ξενοκώστας: Τα ελληνικά ναυπηγεία δεν είναι μηχανουργεία άλλων
Ποσειδώνια 2024: σηματοδοτούν την αναγέννηση της Ελληνικής ναυπηγικής βιομηχανίας Ποσειδώνια 2024: σηματοδοτούν την αναγέννηση της Ελληνικής ναυπηγικής βιομηχανίας
Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες του 4ου Olympic Yacht Show Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες του 4ου Olympic Yacht Show

Celestyal Olympia: Εγκαινιάζει το Πρόγραμμα Κρουαζιέρων για το 2022

Celestyal Olympia cruise program

Η Celestyal Cruises, η βραβευμένη και αναγνωρισμένη, ως η νούμερο ένα επιλογή κρουαζιέρας στα ελληνικά νησιά και την Ανατολική Μεσόγειο, εγκαινιάζει στις 29 Απριλίου το πρόγραμμα κρουαζιέρων από το λιμάνι του Λαυρίου για το 2022.

Τα εγκαίνια έγιναν με το κρουαζιερόπλοιο Celestyal Olympia και τις δημοφιλείς τριήμερες και τετραήμερες κρουαζιέρες «Εικόνες του Αιγαίου», οι οποίες θα προσεγγίζουν τη Μύκονο, το Κουσάντασι, την Πάτμο, το Ηράκλειο και τη Σαντορίνη δυο φορές την εβδομάδα, ενώ κάθε Τέταρτη το κρουαζιερόπλοιο θα επισκέπτεται και το λιμάνι της Ρόδου. Η ανακοίνωση έγινε μέσα σε εξαιρετικά αισιόδοξο κλίμα σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο κρουαζιερόπλοιο Celestyal Olympia που βρίσκεται στο Λιμάνι του Λαυρίου, παρουσία εκπροσώπων της ελληνικής κυβέρνησης, της εταιρείας, του Οργανισμού Λιμένος Λαυρίου (ΟΛΛ), καθώς και τοπικών φορέων, ενώ στο επίκεντρο ήταν οι πρωτοβουλίες της χώρας για σειρά μέτρων που είχαν ληφθεί ήδη από την προηγούμενη χρονιά, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία της κρουαζιέρας.

01 0384 result

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι κ.κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης, Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Σοφία Ζαχαράκη, Υφυπουργός Τουρισμού, καπ. Γεώργιος Κουμπενάς, Γενικός Διευθυντής Επιχειρήσεων της Celestyal Cruises και Πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ), η Πρόεδρος του ΟΛΛ Ιωάννα Κουλουβράκη , ο Γεώργιος Βακόνδιος, Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Λαυρίου (ΟΛΛ), ο Ευάγγελος Κυριαζόπουλος – Γενικός Γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής και Επενδυτικής, ο Νκος Πέππας, Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Αττικής και ο κ. Δημήτριος Λουκάς, Δήμαρχος Λαυρίου.

01 0363 result

Σύμφωνα με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, «Το λιμάνι του Λαυρίου βρίσκεται σε μια φάση μετεξέλιξης και εκσυγχρονισμού. Πλέον, βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την κατασκευή των επτά πλωτών προβλητών φιλοξενίας σκαφών αναψυχής, με 195 νέες θέσεις ελλιμενισμού σε ένα ιδιαίτερο γεωγραφικό σημείο με μεγάλη ζήτηση. Μέσω της Celestyal Cruises, το λιμάνι του Λαυρίου έχει μπει πλέον στο χάρτη των διεθνών λιμένων κρουαζιέρας, μιας και τα πλοία της εταιρίας φιλοξενούν επιβάτες από 140 χώρες. Οι προοπτικές του λιμανιού του Λαυρίου είναι άριστες και είναι βέβαιο ότι στην διάρκεια των επομένων ετών θα παρουσιάσει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, κυρίως στο κρίσιμο τομέα του θαλάσσιου τουρισμού.»

Στο ίδιο πνεύμα, η Υφυπουργός Τουρισμού κα Σοφία Ζαχαράκη δήλωσε στο χαιρετισμό της: «Η ελληνική κρουαζιέρα είναι φέτος σαφέστατα σε τροχιά υπέρβασης όχι μόνο των συνεπειών της κρίσης αλλά και των πιο αισιόδοξων προβλέψεων που υπήρχαν πριν την πανδημία. Σε πολλά λιμάνια έχουμε υψηλότερες επιδόσεις ακόμα και από το 2019, το έτος ορόσημο για τον ελληνικό τουρισμό. Στο Λαύριο φέτος θα έχουμε τουλάχιστον 60 αναχωρήσεις κρουαζιερόπλοιων με 70.000 επιβάτες. Το Λαύριο ειδικά μπορεί να αποτελέσει τον πλέον κομβικό κρίκο στη σύνδεση της ηπειρωτικής με τη νησιωτική Ελλάδα. Είναι το λιμάνι που βρίσκεται γεωγραφικά πιο κοντά από οποιοδήποτε άλλο στα νησιά των Κυκλάδων και αποτελεί ένα βασικό μοχλό αποσυμφόρησης του μεγάλου λιμανιού στον Πειραιά. Ειδικά για ταξιδιώτες που επιλέγουν την αυξανόμενη τάση του island hopping, αποτελεί ιδανική επιλογή.»

01 0411 result

Ο εκπρόσωπος της Celestyal Cruises, καπ. Γιώργος Κουμπενάς, Γενικός Διευθυντής Επιχειρήσεων της Celestyal Cruises και Πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ), αναφέρθηκε στο όραμα της εταιρείας για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας στη χώρα μας και την προβολή νέων προορισμών και τόνισε πως «… εδώ και αρκετά χρόνια η εταιρεία είχε αποφασίσει ότι το Λαύριο υπό προϋποθέσεις μπορεί να εξελιχθεί σε λιμάνι εκκίνησης κρουαζιέρας αποτελώντας μια πύλη πρόσβασης προς τα νησιά του Αιγαίου αλλά και την Τουρκία.» Ανέφερε, επίσης ότι συνολικά για το 2022 θα εκτελεστούν 62
κρουαζιέρες της Celestyal Cruises με λιμάνι εκκίνησης το Λαύριο με τελευταία αναχώρηση στις 14 Νοεμβρίου.

«Σίγουρα το λιμάνι του Λαυρίου αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή για εκκίνηση κρουαζιέρας, αλλά όπως έχουμε συζητήσει με τον ΟΛΛ είναι αναγκαίο το έργο της διαπλάτυνσης μίας εκ των υπαρχόντων προβλητών ακτοπλοΐας, ώστε να εξυπηρετεί κρουαζιερόπλοια και να μπορούν πλοία μεγέθους έως και 250 μέτρα να προσεγγίσουν χωρίς πρόβλημα στην πρόσβαση των επιβατών και των υποστηρικτικών οχημάτων.»

01 0166 result

Από Αριστερά

Γιώργος Βακόνδιος, Διευθύνων Σύμβουλος ΟΛΛ (Οργανισμός Λιμένος Λαυρίου)

Καπ. Γιάννης Φουντουκάς, Πλοίαρχος Celestyal Olympia

Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, Γενικός Γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής και Επενδυτικής

Ιωάννης Πλακιωτάκης, Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Νίκος Πέππας, Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Αττικής

Σοφία Ζαχαράκη,Υφυπουργός Τουρισμού

Δημήτριος Λουκάς, Δήμαρχος Λαυρίου

Κουλουβράκη Ιωάννα, Πρόεδρος ΟΛΛ (Οργανισμός Λιμένος Λαυρίου)

Φρόσω Ζαρουλέα, Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων Celestyal Cruises

Γιώργος Κουμπενάς, Γενικός Διευθυντής Επιχειρήσεων της Celestyal Cruises και Πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ)

Βασιλης Γκάζικας, Διευθυντής Ναυτιλιακού Τμήματος Celestyal Cruises

Τις πρωτοβουλίες της Celestyal Cruises χαιρέτισε και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Λαυρίου (ΟΛΛ) κ. Γεώργιος Βακόνδιος, ο οποίος εξέφρασε τις ευχαριστίες της Διοίκησης του ΟΛΛ για την εμπιστοσύνη που έδειξε η εταιρεία στο λιμάνι του Λαυρίου και τη χρήση του ως λιμάνι εκκίνησης των κρουαζιέρων της. Τόνισε επίσης την άριστη συνεργασία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Τουρισμού με τη Διοίκηση του Λαυρίου ενώ υπογράμμισε ότι το Λιμάνι Λαυρίου εξυπηρετεί πολλές διαφορετικές δραστηριότητες και βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης, η οποία αντανακλάται στον ετήσιο ισολογισμό καθώς κατέγραψε σημαντικά κέρδη εν μέσω κρίσης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σε ισχύ το πλαίσιο απόλυτης προστασίας γ…

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι περιοχές προστασίας...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

Η Omega διευρύνει τη συλλογή Speedmaster…

Μοντέλα τόσο σε χρυσό όσο και σε ατσάλι, καθένα με...

Style