• web charter 02
  • web charter 03
  • web charter 01
  • web charter 04

To νέο Range Rover Sport αποκαλύφθηκε με μια επική αναρρίχηση σε έναν υπερχειλιστή φράγματος

New Ranger Rover Sport

Το Νέο Range Rover Sport έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του με μια δραματική ανάβαση σε έναν πλημμυρισμένο υπερχειλιστή φράγματος στην Ισλανδία που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στον κόσμο.

Η επική ανάβαση ‘είδε’ το Νέο Range Rover Sport να αντιστέκεται στον ορμητικό χείμαρρο νερού που έρρεε στη ράμπα του φράγματος Karahnjukar - του μεγαλύτερου του είδους του στον κόσμο - με ρυθμό 750 τόνων ανά λεπτό. Με μια ενδεχόμενη απώλεια πρόσφυσης, το αυτοκίνητο κινδύνευε να πέσει από ύψος  90 μέτρων από τη βάση του υπερχειλιστή στο κάτω μέρος της κοιλάδας.

Στην τρίτη γενιά του, το πολυτελές SUV επιδόσεων της Land Rover είναι πιο επιθυμητό, τεχνολογικά προηγμένο και ικανό από ποτέ, συνδυάζοντας επιβλητική παρουσία στο δρόμο με άμεση οδηγική απόκριση χρησιμοποιώντας τον πιο προηγμένο συνδυασμό τεχνολογιών πλαισίου που έχει τοποθετηθεί ποτέ σε ένα Land Rover.

Range Rover Sport1 result

Η επιτυχημένη ανάβαση του υπερχειλιστή προβλήθηκε για πρώτη φορά σε μια αποκλειστική εκδήλωση λανσαρίσματος στο Advanced Product Creation Center της Jaguar Land Rover στο Gaydon του Ηνωμένου Βασιλείου. Η επίσημη οδηγός κασκαντέρ των ταινιών του James Bond, Jessica Hawkins, βρέθηκε πίσω από το τιμόνι καθώς το Νέο Range Rover Sport απέδειξε τις ικανότητές του σε κράτημα, πρόσφυση, επιδόσεις και αυτοπεποίθηση, ολοκληρώνοντας την τελευταία από μια σειρά προκλήσεων για το πολυτελές SUV επιδόσεων της Land Rover. Τα προηγούμενα επιτεύγματα περιλαμβάνουν την επίτευξη ρεκόρ στην ανάβαση Pikes Peak, την πρώτη καταγεγραμμένη διάσχιση της ερήμου «Empty Quarter» στην Αραβική Χερσόνησο, καθώς και την πρώτη ανάβαση των 999 σκαλοπατιών στην Heaven’ s Gate στην Κίνα, το 2018.

Ο Nick Collins, Executive Director Vehicle Programmes, Jaguar Land Rover, δήλωσε: «Η πρωτοποριακή ευέλικτη αρχιτεκτονική MLA της Land Rover και τα τελευταία συστήματα πλαισίου συνδυάζονται με σκοπό να προσφέρουν τα υψηλότερα επίπεδα δυναμισμού που έχουμε δει ποτέ σε Range Rover Sport. Το Integrated Chassis Control ελέγχει την ολοκληρωμένη σουίτα καινοτομιών, συντονίζοντας τα πάντα, από το τελευταίο σύστημα προσαρμοζόμενης αερανάρτησης μέχρι τον ηλεκτρονικό, ενεργό σύστημα ελέγχου κλίσεων Dynamic Response Pro. Το αποτέλεσμα είναι το πιο συναρπαστικό και εντυπωσιακό Range Rover Sport όλων των εποχών».

Range Rover Sport2 result

Η ανάβαση του υπερχειλιστή αποτέλεσε το τελευταίο εμπόδιο στην πορεία από τον πυθμένα της κοιλάδας προς την κορυφή του φράγματος μέσα από την πλημμυρισμένη κοίτη, τις τσιμεντένιες σήραγγες του υδροηλεκτρικού φράγματος και το βραχώδες τοιχίο του. Το τελικό τμήμα του υπερχειλιστή μήκους 294 μέτρων υψώνεται στις 40 μοίρες και ανεβαίνει σε ύψος 193 μέτρα, με μικρό καταρράκτη να αποτελεί την απόλυτη δοκιμασία πρόσφυσης και της αυτοπεποίθησης του οδηγού.

Η Jessica Hawkins, Οδηγός Κασκαντέρ, δήλωσε: «Η δύναμη του νερού που ρέει κάτω από τον υπερχειλιστή κόβει την ανάσα από την πλευρά της κοιλάδας. Καθώς οδηγούσα, γνωρίζοντας ότι κινδύνευα να βρεθώ στο κάτω μέρος της πλαγιάς πέφτοντας από ύψος 90 μέτρων, αν τα πράγματα πήγαιναν στραβά, μπορώ να πω ότι ήταν η πιο απαιτητική διαδρομή που έχω κάνει ποτέ. Παρά την απότομη κλίση και τα ορμητικά νερά, το Νέο Range Rover Sport το έκανε να φαίνεται εύκολο. Η πρόσφυση, η σιγουριά και η άριστη ορατότητά του μου ενέπνευσαν τόση αυτοπεποίθηση που μπόρεσα να απολαύσω όλη την εμπειρία».

Το Νέο Range Rover Sport βασίζεται στην προηγμένη, ευέλικτη πλατφόρμα Modular Longitudinal Architecture (MLA-Flex) της Land Rover, που δημιουργεί τις τέλειες προϋποθέσεις για μία ανώτερη δυναμική συμπεριφορά και απαράμιλλη οδηγική ποιότητα. Η γκάμα ισχυρών και αποδοτικών μηχανικών συνόλων περιλαμβάνει δύο εξακύλινδρα extended range Electric Hybrid plug-ins, που προσφέρουν πλήρως ηλεκτρική αυτονομία 113km και εκπομπές CO2 μόλις as 18g/km1.

Range Rover Sport3 result

Ο νέος 530PS V8 Twin Turbo κινητήρας προσφέρει επιδόσεις σπορ αυτοκινήτου, με επιτάχυνση 0-100km/h σε 4,5 δευτερόλεπτα μόνο, με ενεργοποιημένο το Dynamic Launch. Οι πελάτες μπορούν επίσης να επιλέξουν από ισχυρούς και αποδοτικούς κινητήρες βενζίνης και diesel της γενιάς Ingenium ήπιας υβριδικής τεχνολογίας, ενώ μία αμιγώς ηλεκτρική έκδοση θα λανσαριστεί το 2024, καθώς η Land Rover συνεχίζει το ταξίδι εξηλεκτρισμού της.

Δυναμική μοντέρνα σχεδίαση

Εντυπωσιακές αναλογίες τονίζουν τη συναισθηματική σχεδίαση του Range Rover Sport με στιβαρές επιφάνειες, μία δυναμική σιλουέτα και άμεσα αναγνωρίσιμο προφίλ, που αναδεικνύεται τέλεια από τις μυώδεις αναλογίες – δημιουργώντας την εντύπωση ενός συγκροτημένου αυτοκινήτου σε ετοιμότητα.

Ο καθηγητής Gerry McGovern OBE, Chief Creative Officer, Range Rover, δήλωσε: «Το τελευταίο μας Rover Sport υιοθετεί πλήρως τη νεωτεριστική μας προσέγγιση στο σχεδιασμό οχημάτων, ενώ ενισχύει τον αδιαμφισβήτητο σπορ και γεμάτο αυτοπεποίθηση χαρακτήρα του».

Η μινιμαλιστική σχεδίαση του Νέου Range Rover Sport επεκτείνεται στο εντελώς νέο εσωτερικό του. Μία νέα, τύπου cockpit απόδοση της ηγετικής θέσης οδήγησης Command Driving Position - σήμα κατατεθέν του Range Rover – οι πιο πρόσφατες τεχνολογίες υποβοήθησης οδηγού και τα καλύτερα υλικά συνδυάζονται για να εξασφαλίσουν ότι κάθε ταξίδι είναι μία απολαυστική εμπειρία. 

Range Rover Sport4 result

Συναρπαστικό σε κάθε ταξίδι

Ένα ολοκληρωμένο σύνολο άριστα συντονισμένων δυναμικών εργαλείων υπόσχεται την πιο συναρπαστική και δυναμική οδηγική εμπειρία, βασισμένη στην εγγενή ακαμψία και αντοχή της ευέλικτης αρχιτεκτονικής μικτών μετάλλων MLA. Μία σουίτα τεχνολογιών ελεγχόμενων από το σύστημα Integrated Chassis Control της Land Rover συνεργάζονται για να προσφέρουν ενστικτώδη απόκριση και ευελιξία.

Ένα νέο Stormer Handling Pack προσφέρει τον απόλυτο συνδυασμό τεχνολογιών πλαισίου για την πιο δυναμική και ευέλικτη συμπεριφορά και περιλαμβάνει Dynamic Response Pro, All-Wheel Steering, Electronic Active Differential με Torque Vectoring by Braking, και Configurable Programmes.

Το Dynamic Response Pro προσφέρει τον απόλυτο έλεγχο κλίσεων μέσω ενός ηλεκτρονικού, ενεργού συστήματος ελέγχου κλίσεων 48-volt, που μπορεί να ασκήσει ροπή έως 1.400Nm σε κάθε άξονα, αυξάνοντας την εμπιστοσύνη του οδηγού και βελτιώνοντας τον έλεγχο του αμαξώματος στις στροφές, ενώ το σύστημα τετραδιεύθυνσης All-Wheel Steering βοηθά ώστε να επιτυγχάνεται μεγαλύτερη ευελιξία και το όχημα να στρίβει πιο εύκολα στις χαμηλές ταχύτητες, με την αίσθηση σταθερότητας να βελτιώνεται στις υψηλές ταχύτητες.

Η Dynamic Air Suspension εισάγει προσαρμοζόμενα ελατήρια αέρα – για πρώτη φορά και τοποθετείται σε κάθε νέο Range Rover Sport. Το ευφυές σύστημα να αυξάνει την αποτελεσματικότητα της ανάρτησης, μεταβάλλοντας την πίεση μέσα στους θαλάμους ώστε να επιτυγχάνεται η παραδοσιακή άνεση του Range Rover με τη δυναμική συμπεριφορά που είναι συνυφασμένη με το Range Rover Sport. Το προληπτικό σύστημα χρησιμοποιεί δεδομένα πλοήγησης eHorizon για να «διαβάζει» το δρόμο εκ των προτέρων και να προετοιμάζει την ανάρτηση για βέλτιστη απόκριση στις επερχόμενες στροφές.

Η επιτομή της σπορ πολυτέλειας

Το Νέο Range Rover Sport καθιστά το κάθε ταξίδι ένα ξεχωριστό γεγονός. Το αυτοκίνητο διαμορφώνεται, ώστε να είναι δυναμικό όσο επιθυμεί ο οδηγός, προσφέροντας την ίδια στιγμή βελτιωμένα επίπεδα φινέτσας και άνεσης. Αυτή η ικανότητα να συνδυάζει δύο διαφορετικούς χαρακτήρες καθίσταται εφικτή χάρη σε μία ολοκληρωμένη σειρά τεχνολογιών και χαρακτηριστικών.

Το προηγμένο σύστημα Cabin Air Purification Pro δημιουργεί και διατηρεί το βέλτιστο περιβάλλον για ευεξία και εγρήγορση, ενώ διατίθεται μία γκάμα ισχυρών ηχοσυστημάτων Meridian. Το Meridian Signature Sound System είναι το πιο προηγμένο και ισχυρό ηχοσύστημα που έχει τοποθετηθεί ποτέ σε Range Rover Sport, με 29 ηχεία,  συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων ηχείων στα προσκέφαλα για τη δημιουργία προσωπικών ζωνών ήχου για τους επιβάτες των τεσσάρων βασικών καθισμάτων. Η επόμενη γενιά του συστήματος Active Noise Cancellation3 διαδραματίζει σημαντικό ρόλο εδώ, καθώς μειώνει τον αριθμό εξωτερικών θορύβων που εισέρχονται στην καμπίνα, με στόχο τη διαμόρφωση ενός εξαιρετικά αθόρυβου περιβάλλοντος.

Range Rover Sport7 result

Απρόσκοπτη τεχνολογία

Η πανίσχυρη Electrical Vehicle Architecture (EVA 2.0) της Land Rover υποστηρίζει ένα οικοσύστημα απρόσκοπτα συνδεδεμένων τεχνολογιών, όπως η ενημέρωση Software Over The Air (SOTA). Αυτή η έξυπνη τεχνολογία προσφέρει απομακρυσμένες ενημερώσεις για 63 ηλεκτρονικές μονάδες, εξασφαλίζοντας ότι το Νέο Range Rover Sport παραμένει στην αιχμή της καινοτομίας, της σύγχρονης τεχνολογίας και των υπηρεσιών σε όλη τη διάρκεια ζωής του

Το βραβευμένο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας Pivi Pro περιλαμβάνει μία κυρτή, αιωρούμενη οθόνη αφής υψηλής ανάλυσης  13,1”  τοποθετημένη στο κέντρο του μοντέρνου ταμπλό. Ελέγχοντας τα πάντα, από το σύστημα πλοήγησης μέχρι πολυμέσα και ρυθμίσεις του οχήματος, μαθαίνει τις συνήθειες του χρήστη και εξατομικεύει έξυπνα την εμπειρία του ταξιδιού, με αποτέλεσμα να μετατρέπεται σε έναν πραγματικά διαισθητικό, ψηφιακό βοηθό.

Η ψηφιακή βοηθός Amazon Alexa2 φέρνει ένα νέο επίπεδο άνεσης, προσφέροντας τη δυνατότητα ελέγχου διαφόρων ρυθμίσεων και λειτουργιών  χρησιμοποιώντας φωνητικές εντολές με φυσική ομιλία, ενώ μειώνει το ενδεχόμενο διάσπασης της προσοχής. Η υπηρεσία Alexa είναι ενσωματωμένη στο Pivi Pro και ο έξυπνος φωνητικός έλεγχος AI ενσωματώνει ακόμη και τη χρήση συσκευών Alexa στο σπίτι μέσω του smartphone app της Land Rover και των Remote Skills.

Απαράμιλλες ικανότητες

Το νέο Range Rover Sport συνιστά την πιο δυναμική έκδοση του πολυτελούς SUV υψηλών επιδόσεων στην ιστορία της Land Rover, και το πιο ικανό μοντέλο σε συνθήκες εκτός δρόμου. Το Intelligent All-Wheel Drive (iAWD) ενσωματώνεται με τις πιο πρόσφατες καινοτομίες και τεχνολογίες παντός εδάφους διευρύνοντας τις δυναμικές ικανότητες του αυτοκινήτου.

Το Νέο Adaptive Off-Road Cruise Control κάνει το ντεμπούτο του στο Νέο Range Rover Sport και βοηθά τους οδηγούς να διαχειρίζονται δύσκολα εδάφη διατηρώντας σταθερό ρυθμό, σύμφωνα με τις εδαφικές συνθήκες. Οι οδηγοί μπορούν να επιλέγουν μία από τις τέσσερις ρυθμίσεις άνεσης και το σύστημα έξυπνα προσαρμόζει ανάλογα την ταχύτητα, επιτρέποντας στον οδηγό να επικεντρώνεται στον έλεγχο διεύθυνσης. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ