• web charter 02
  • web charter 03
  • web charter 01
  • web charter 04

Τα Land Rover Evoque και Discovery Sport σε Plug-in Hybrid άμεσα διαθέσιμα

Η Jaguar Land Rover εναρμονίζεται με τις σύγχρονες απαιτήσεις της αυτοκίνησης και συνεχώς διευρύνει τη γκάμα των plug-in hybrid μοντέλων της!

Με την εμπλοκή της στο πρωτάθλημα ηλεκτρικών μονοθεσίων της Formula E να εξασφαλίζει διευρυμένη τεχνογνωσία και επιτάχυνση της εφαρμογής τεχνολογικών λύσεων. Σε αυτό λοιπόν το πλαίσιο, δύο δημοφιλή μοντέλα, τα Range Rover Evoque και Land Rover Discovery Sport, είναι πλέον διαθέσιμα και στη χώρα μας σε Plug-in hybrid εκδόσεις.

Τα νέα Range Rover Evoque και Land Rover Discovery Sport premium compact SUV είναι τώρα διαθέσιμα με τεχνολογία plug-in hybrid electric vehicle (PHEV) και παρέχουν την απόδοση, τη φινέτσα και την ικανότητα που αναμένουν οι πελάτες μαζί με μια αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία έως και 66 km και εκπομπές CO2 μόλις 32 g/km.  Με το σήμα P300e, τα νέα plug-in hybrids Range Rover Evoque και Land Rover Discovery Sport βασίζονται στην προηγμένη αρχιτεκτονική της Land Rover Premium Transverse, η οποία σχεδιάστηκε για να υποστηρίζει την ηλεκτροκίνηση, διατηρώντας ταυτόχρονα την ικανότητα off-road της Land Rover. Τα νέα μοντέλα plug-in hybrid P300e συμπληρώνουν τα ήδη υπάρχοντα mild-hybrid SUV 48V, προσφέροντας νέα επίπεδα απόδοσης στην κατηγορία των premium compact SUV.

land rover Range Rover Evoque P300e PHEV
Ο Nick Rogers, Εκτελεστικός Διευθυντής Μηχανολογίας της Jaguar Land Rover, δήλωσε: «Σχεδιασμένη και κατασκευασμένη εσωτερικά, η αρθρωτή, κλιμακούμενη και ευέλικτη αρχιτεκτονική της οικογένειας Ingenium μάς επιτρέπει να είμαστε από τους πρώτους στην αγορά με ένα τρικύλινδρο σύστημα plug-in hybrid, προσφέροντας στους πελάτες μας ακόμα περισσότερες επιλογές. Ο συνδυασμός της ηλεκτροκίνησης, της μείωσης του μεγέθους και του βάρους δίνει εντυπωσιακή κατανάλωση καυσίμου, ηλεκτρική αυτονομία και οδήγηση στην πόλη με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Είτε οδηγούμε μεγαλύτερες αποστάσεις εκτός δρόμου είτε στην πόλη, το πιο πρόσφατο plug-in hybrid μας προσφέρει την ίδια μεγάλη ικανότητα Land Rover και αυτοκυριαρχία με ηλεκτρική οδήγηση και απόδοση παγκόσμιας κλάσης».

Το νέο Range Rover Evoque P300e PHEV είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά από 63.400€ και το Discovery Sport P300e PHEV από 57.300€

Τα νέα μοντέλα προσφέρουν βιώσιμη απόδοση συνδυάζοντας έναν βενζινοκινητήρα 200PS (147kW) 1,5 λίτρου, με έναν ηλεκτροκινητήρα 109 PS (80 kW) ενσωματωμένο στον πίσω άξονα και τροφοδοτούμενο από μπαταρία ιόντων λιθίου 15 kWh που βρίσκεται κάτω από τα πίσω καθίσματα. Η απόδοση και η ικανότητα δεν επιδέχονται συμβιβασμούς, με επιτάχυνση 0-100km/h σε μόλις 6,4 δευτερόλεπτα (0-60mph σε 6,1 δευτερόλεπτα) στο Range Rover Evoque. Εν τω μεταξύ, το Discovery Sport προσφέρει 0-100km/h σε 6,6 δευτερόλεπτα (0-60mph σε 6,2 δευτερόλεπτα). Και τα δύο μπορούν να φτάσουν ταχύτητες μέχρι 135 km/h (84 mph) χρησιμοποιώντας μόνο ηλεκτρική ενέργεια.
Η απόδοση είναι αξιοσημείωτη: το Range Rover Evoque P300e εκπέμπει μόλις 32g/km CO2 (WLTP) και διαθέτει μια ηλεκτρική με μηδενικό εύρος εκπομπή ρύπων εξάτμισης μέχρι 66km, με οικονομία καυσίμου 1,4L/100km.

Το Discovery Sport P300e μπορεί να ταξιδέψει μέχρι και 62 χιλιόμετρα χρησιμοποιώντας ηλεκτρική ισχύ και προσφέρει οικονομία καυσίμου 1,6L/100km. Χάρη στην ηλεκτροκίνητη τεχνολογία της, το Discovery Sport P300e παράγει εξαιρετικά χαμηλές εκπομπές CO2 μόλις 36g/km.


Φόρτιση
Τα νέα μοντέλα PHEV διατίθενται με το καλώδιο οικιακής φόρτισης Mode 2, επιτρέποντας στους πελάτες να φορτίζουν πλήρως το αυτοκίνητο από την πρίζα σε 6 ώρες και 42 λεπτά, το οποίο είναι ιδανικό για φόρτιση κατά τη διάρκεια της νύχτας. Για την ταχύτερη φόρτιση, το καλώδιο φόρτισης Mode 3 επιτρέπει στους πελάτες να συνδέονται σε έναν οικιακό επιτοίχιο πίνακα 7kW AC ή σε δημόσιους σταθμούς φόρτισης AC: αυτό επιτρέπει τη φόρτιση από 0-80% σε μόλις 1 ώρα και 24 λεπτά. Οι πιο γρήγοροι χρόνοι φόρτισης επιτυγχάνονται με το αυξανόμενο δημόσιο δίκτυο σημείων φόρτισης DC: στα 32KW DC, το 0-80% διαρκεί μόλις 30 λεπτά.

Λειτουργίες επιλέξιμες από τον οδηγό
Οι οδηγοί και των δύο μοντέλων μπορούν να επιλέξουν από τρεις τρόπους οδήγησης που ταιριάζουν καλύτερα στις ανάγκες τους, είτε είναι στην πόλη είτε οδηγούν σε αυτοκινητόδρομο:
1. Η λειτουργία HYBRID (η προεπιλεγμένη λειτουργία οδήγησης) - συνδυάζει αυτόματα ισχύ από τον ηλεκτροκινητήρα και τον βενζινοκινητήρα. Η λειτουργία προσαρμόζεται στις συνθήκες οδήγησης και στην υπολειπόμενη αυτονομία της μπαταρίας. Η είσοδος ενός προορισμού στο σύστημα πλοήγησης ενεργοποιεί τη λειτουργία Predictive Energy Optimisation (PEO) για την έξυπνη ενσωμάτωση δεδομένων διαδρομής και GPS με σκοπό τη μεγιστοποίηση της απόδοσης και της άνεσης για το επιλεγμένο ταξίδι.
2. Η λειτουργία EV (Ηλεκτρικό όχημα) - επιτρέπει στο όχημα να λειτουργεί αποκλειστικά με τον ηλεκτροκινητήρα χρησιμοποιώντας την ενέργεια που αποθηκεύεται στην μπαταρία, για ήσυχες διαδρομές με μηδενικές εκπομπές καυσαερίων.
3. Λειτουργία SAVE - δίνει προτεραιότητα στον κινητήρα καύσης ως κύρια πηγή ενέργειας, διατηρώντας την κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας στο επιλεγμένο επίπεδο.