• web charter 02
  • web charter 03
  • web charter 01
  • web charter 04

Nέα κάμερα με τεχνολογία A.I από τη Bosch

Νέα χρονιά, νέα δεκαετία και ένα ακόμα βήμα προς τις θεμελιώδεις αλλαγές που φέρνουν οι νέες τεχνολογίες στην αυτοκίνηση.



Είναι πλέον σαφές πως η χρήση αυτόνομων οχημάτων όχι απλά δεν αποτελεί προϊόν επιστημονικής φαντασίας αλλά μία πραγματικότητα του όχι και τόσο μακρινού μέλλοντος. Γι’ αυτό και οι κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας κάνουν αγώνα… δρόμου σε αυτόν τον τομέα.

Η Bosch έχει δείξει πολλάκις στο παρελθόν το δρόμο σε θέματα ασφαλείας που αφορούν στην αυτοκίνηση και βρίσκεται στην pole position και σε ότι αφορά στις τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης.

Σε αυτό το πλαίσιο, εξοπλίζει τα αυτόνομα οχήματα των αυτοκινητοβιομηχανιών με τις οποίες συνεργάζεται, με μια νέα κάμερα τεχνολογίας A.I, προκειμένου να αυξήσει την αξιοπιστία τους και να τα κάνει να κινούνται με μεγαλύτερη ασφάλεια στο δρόμο, από ότι θα κινούνταν αν είχαν οδηγό.

Λαμβάνοντας υπόψιν, ότι ένα αυτοματοποιημένο όχημα μόνο όταν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι συμβαίνει γύρω του, μπορεί να χαράξει σωστά την πορεία του, η Bosch θεωρεί αναγκαία την ενσωμάτωση μιας κάμερας που θα είναι ανώτερη σε σχέση με την ανθρώπινη όραση, καθώς δεν θα κουράζεται ποτέ και θα λειτουργεί εξίσου καλά, ακόμη και μετά από ώρες οδήγησης.

Η νέα ΜPC3 κάμερα, χάρη στην χρήση της τεχνητής νοημοσύνης, διαθέτει ισχυρή ικανότητα αναγνώρισης εμποδίων, ώστε να εντοπίζει με αξιοπιστία εάν υπάρχει αδιέξοδο στο τέλος ενός δρόμου, ακόμη και αν δεν υπάρχουν οι σχετικές οδικές σημάνσεις.

Επίσης βελτιώνει τα συστήματα υποστήριξης του οδηγού, όπως για παράδειγμα το σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης, καθώς εντοπίζει τους πεζούς, ακόμη και αν αυτοί δεν βρίσκονται σε εμφανές σημείο.

Τέλος, διαθέτοντας χαρακτηριστικά οπτικής αναγνώρισης χαρακτήρων, η κάμερα έχει τη δυνατότητα να διαβάζει με ακρίβεια το κείμενο και τους αριθμούς των πινακίδων στο δρόμο και στη συνέχεια να εμφανίζει τις πληροφορίες στην οθόνη του αυτοκινήτου.