1st Dufour Sailing Cup and 60 years of passion

1st Dufour Sailing Cup and 60 years of passion

Η Synergy Yacht Sales ανακοινώνει τη διοργάνωση του πρώτου Dufour Sailing Cup στην Ελλάδα, στις 11 Νοέμβριου, υπό την αιγίδα του Πανελληνίου Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΟΙΑΘ), στην μαρίνα Αλίμου με αφορμή τους εορτασμούς για τα 60 χρόνια από την ίδρυση του ναυπηγείου Dufour στην Γαλλία.

dufour 60 years cup 1

Αυτό το εντυπωσιακό γεγονός στοχεύει στην προώθηση του ιστιοπλοϊκού πνεύματος και στην ενίσχυση της Dufour κοινότητας στην Ελλάδα. Θα συμμετέχουν μερικά από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα παραγωγής της Dufour ενώ η εκδήλωση θα κορυφωθεί με μια επίσημη τελετή απονομής βραβείων με την παρουσία στελεχών και επίτιμων καλεσμένων από την ομάδα της Dufour.

dufour 60 years cup 1

Το 1957, ο νεαρός μηχανικός Michel Dufour ανακάλυψε ένα νέο υλικό, τον πολυεστέρα. Την εποχή εκείνη, ήταν ένας ενθουσιώδης ιστιοπλόος αγωνιστικών σκαφών, με περιέργεια στην υδροδυναμική. Αυτό το γεγονός τον έκανε να σκεφτεί την κατασκευή ενός σκάφους από πολυεστέρα, η εφεύρεση του έμελλε να γράψει ιστορία.

dufour 60 years cup 2

Στο πλαίσιο του στυλ επιδόσεων, το 1994, η Dufour Yachts αναθεώρησε την εικόνα της δημιουργώντας την εντελώς νέα σειρά Dufour Classic. Αυτά τα μοντέλα αποτελούσαν τα πρώτα πλήρως εξοπλισμένα σκάφη και αντιπροσώπευαν μια πραγματική επανάσταση στη ναυτιλιακή βιομηχανία με την υπογραφή του διάσημου ναυπηγού και σχεδιαστή Umberto Felci.

dufour 60 years cup 3

Μια νέα φάση σηματοδοτείται με την άφιξη της Fountaine Pajot στις αρχές του 2020. Νέες φιλοδοξίες όσον αφορά την ποιότητα και τον σχεδιασμό των σκαφών της επόμενης γενιάς διατηρώντας πάντα το DNA της Dufour αναλλοίωτο, οδήγησαν σε συνεχόμενες διακρίσεις και βραβεύσεις σκαφών για την ποιότητα και τον σχεδιασμό έως σήμερα. Πλέον, η Fountaine-Pajot και η Dufour είναι μια φιλόδοξη ομάδα, περήφανη για τις τοπικές ρίζες της και την ιστορία της, ικανή να προσαρμοστεί στις προκλήσεις του μέλλοντος. Θέτοντας συνεχώς νέους στόχους όπως είναι η βιωσιμότητα με σεβασμό προς την θάλασσα και το περιβάλλον για έναν χρήσιμο και βιώσιμο τρόπος ζωής, αναγνωρίζουν πρώτοι την ανάγκη μείωσης του οικολογικού αποτυπώματος των σκαφών. Γι’ αυτό εγκαινιάζουν μια ολοκληρωμένη νέα πηγή ανανεώσιμης ενέργειας σε όλα τα μοντέλα σκαφών με τον στρατηγικό σχεδιασμό Odysséa που θα εφαρμοστεί σταδιακά σε όλα τα μοντέλα. Ετσι, σηματοδοτούν μια νέα και αποφασιστικά προοδευτική εποχή με στόχο έναν πιο βιώσιμο τρόπο ζωής. Η ναυτιλία επενδύει ξανά στην έρευνα, και το μέλλον προβλέπεται λαμπρό στην ιστιοπλοΐα. Η Dufour Yachts καταφέρνει να γίνει πηγή έμπνευσης για την καινοτομίας της στο σκάφος του αύριο.

dufour 60 years cup 4

dufour 60 years cup 5

Τα πιο Δημοφιλη > Events

Από αριστερά: Δημήτρης Χριστοφιλέας, Πόπη Καλαϊτζή, Χριστίνα Αλούπη, Γιώργος Ντάβλας

4 χρόνια δράσεις «Δίπλα στη Γυναίκα»

Μαζική στήριξη στο Σύλλογο Φίλων Μ/Γ Κλινικής Αρεταίειου Νοσοκομείου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σε ισχύ το πλαίσιο απόλυτης προστασίας γ…

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι περιοχές προστασίας...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

Η Omega διευρύνει τη συλλογή Speedmaster…

Μοντέλα τόσο σε χρυσό όσο και σε ατσάλι, καθένα με...

Style