Το Sympossio Greek Gourmet Touring επιστρέφει για 11η χρονιά

To Sympossio Greek Gourmet Touring, το γαστρονομικό όχημα του Ομίλου Aldemar Resorts που ταξιδεύει εδώ και 10 χρόνια την ελληνική γεύση στο εξωτερικό, άνοιξε την αυλαία του την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου.

Σε μια λαμπερή εκδήλωση στο ξενοδοχείο Domotel Kastri δόθηκε η ευκαιρία σε εκπρόσωπους τουριστικών φορέων, καταξιωμένους επιχειρηματίες και όλους όσους στηρίζουν το σκοπό του Sympossio, να γιορτάσουν την αξία των συνεργειών και τις δυνατότητες της ελληνικής γαστρονομίας και του ελληνικού τουρισμού.

Με οικοδεσπότες τους κυρίους Αλέξανδρο Αγγελόπουλο, Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου Aldemar Resorts και Κωνσταντίνο Αλεξόπουλο, Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου Domotel Hotels & Resorts, το Sympossio Greek Gourmet Touring γιόρτασε την έναρξη του 11ου κύκλου του. Με μία δεκαετία επιτυχημένης παρουσίας σε πάνω από 67 πόλεις και 19 χώρες της Ανατολικής και Δυτικής Ευρώπης ήδη στο ενεργητικό του, φέτος γιορτάζει το ξεκίνημα μιας πολλά υποσχόμενης νέας δεκαετίας.

SympEv 2

Το Sympossio έχοντας καταφέρει να δημιουργήσει μια από τις μεγαλύτερες και πιο μακρόπνοες συμπράξεις ιδιωτικών και δημόσιων φορέων με κοινό στόχο την προβολή των ελληνικών προϊόντων, γεύσεων και των περιοχών της Ελλάδας στο εξωτερικό, παρουσίασε το θέμα του 11ου χρόνου του, το οποίο είναι ένα αφιέρωμα στο «Ελληνικό Τυρί». Τα ελληνικά τυριά, με ιστορία και αναφορά που συναντάται από την εποχή του Ομήρου κιόλας, και συγκεκριμένα στην «Οδύσσεια», αποτελούν μια μοναδική πρώτη ύλη που χρησιμοποιείται στην εγχώρια και τη διεθνή κουζίνα. Τον πλούτο και την ποικιλία των ελληνικών τυριών που αποτελούν και μια από τις βασικές κατηγορίες εξαγώγιμων προϊόντων της χώρας μας αναδεικνύει το Sympossio 2020.

Η κα. Κατερίνα Γκαγκάκη καλωσόρισε τους προσκεκλημένους από τον χώρο της πολιτικής, του τουρισμού, των επιχειρήσεων, καθώς και δημοσιογράφους και προσωπικότητες του καλλιτεχνικού κόσμου. Μεταξύ άλλων παρευρέθηκε ο Υπουργός Τουρισμού κος. Χάρης Θεοχάρης, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κος. Γρηγόρης Τάσιος, ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητήριου Ελλάδας κος. Αλέξανδρος Βασιλικός, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών και Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών, Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος, ο Πρέσβης της Ουκρανίας κος. Sergii Shutenko και άλλοι.

SympEv 2

Τη βραδιά άνοιξε ο εμπνευστής του Sympossio, κος Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, λέγοντας: «To Sympossio δε θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί εάν όλοι όσοι το αγκάλιασαν δεν έβαζαν ο καθένας το λιθαράκι του. Δε βασίζεται στη χρηματική συμβολή, αλλά στη συμμετοχή με ό,τι πόρους έχει ο καθένας».

Με την παρουσία του τίμησε και χαιρέτισε την εκδήλωση ο Υπουργός Τουρισμού κος Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος δήλωσε: «Η γαστρονομία δεν είναι απλώς μία ακόμη παράμετρος, ένα δευτερεύον στοιχείο στο πακέτο του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Ο κόσμος της ελληνικής γεύσης μπορεί να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο. Η υπέροχη ελληνική κουζίνα μπορεί να αναδειχθεί σε ξεχωριστό πόλο έλξης τουριστών αλλά και να λειτουργήσει συμπληρωματικά και ενισχυτικά στη φιλοξενία που υπόσχεται και προσφέρει η Ελλάδα».

Τη σκυτάλη πήρε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κος. Νεκτάριος Φαρμάκης τονίζοντας: «Η συμμετοχή μας στο 11ο Symposio Greek Gourmet Touring με θέμα το Ελληνικό Τυρί, προσφέρει ακόμα μία δυνατότητα ανάδειξης των τυριών εξαιρετικής ποιότητας που παράγονται στη Δυτική Ελλάδα και αποτελεί μία σημαντική πρωτοβουλία στα πλαίσια στήριξης της ελληνικής αγροδιατροφικής αξίας και της σημασίας της που έχει για την τουριστική, αλλά και ευρύτερα, την οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας».

Ο κος Pierre-Emmanuel Duband, International Sales Manager της AEGEAN που είναι στρατηγικός συνεργάτης του Sympossio επί σειρά ετών, ανέφερε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι απόψε εδώ, στην εναρκτήρια εκδήλωση του Sympossio 2020, καθώς θεωρώ πως όλοι όσοι είμαστε παρόντες, η Aldemar Resorts, η AEGEAN και το σύνολο των συνεργατών του Sympossio, μοιραζόμαστε τον ίδιο σκοπό που δεν είναι άλλος από την προβολή της καλύτερης εκδοχής της Ελλάδας στο εξωτερικό. Η AEGEAN, με τις αξίες που τη διακρίνουν, τον επαγγελματισμό, την υψηλή ποιότητα και την αφοσίωση στην παροχή άριστων υπηρεσιών, στέκεται δίπλα στο Sympossio για μια ακόμα χρονιά και εύχεται καλή επιτυχία στην 11η χρονιά του».

Τη σταθερή στήριξη του στο Sympossio εξέφρασε και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κος. Παναγιώτης Νίκας: «Ως Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, περιοχής γνωστής για την ποιότητα των αγροτικών της προϊόντων, έχω θέσει ως στρατηγική επιδίωξη την προβολή και ανάδειξή τους προκειμένου να καταστούν περαιτέρω αναγνωρίσιμα και να διαδοθούν ακόμα περισσότερο στις αγορές του εξωτερικού. Αυτή η στρατηγική μας συμπίπτει απόλυτα με τους στόχους που έχει θέσει και υπηρετεί εξ’ αρχής η πρωτοβουλία Sympossio, αυτή η εξαιρετική πρωτοβουλία της Aldemar Resorts».

SympEv 2

Ενώ ο Περιφερειάρχης Κρήτης κος. Σταύρος Αρναουτάκης που και φέτος στηρίζει το Sympossio δήλωσε: «Η Περιφέρεια Κρήτης συνεχίζει την υλοποίηση μιας πρωτοποριακής πολιτικής για την ανάδειξη του νησιού, ως προορισμού για τους ανθρώπους που αναζητούν τα ιδιαίτερα διατροφικά πρότυπα. Με αυτό το δεδομένο το Sympossio Greek Touring, έρχεται να λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά και ενισχυτικά, δίπλα στις δικές μας πρωτοβουλίες για την προβολή της κρητικής γαστρονομίας και του πολιτισμού της Κρήτης στο εξωτερικό».

Ο οικοδεσπότης της βραδιάς κος. Κωνσταντίνος Αλεξόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Domotel Hotels & Resorts, καλωσόρισε τους καλεσμένους στο Domotel Kastri υπογραμμίζοντας: «Η Domotel Hotels & Resorts συμμετέχει στην πρωτοβουλία αυτή με χαρά και τιμή. Το Ελληνικό τουριστικό προϊόν είναι πολλά περισσότερα από ήλιος και θάλασσα. Η Ελληνική γαστρονομία είναι συνοδοιπόρος της πολιτιστικής μας εξέλιξης και ποικιλίας. Η ολιστική εμπειρία των επισκεπτών μας είναι το συγκριτικό πλεονέκτημα μας και ο πυρήνας της ταυτότητας του προορισμού μας. Η Domotel Hotels & Resorts με ηγετική παρουσία και ευρεία διασπορά στην ηπειρωτική Ελλάδα συστρατεύτηκε με την Aldemar Resorts, την ιστορική Ελληνική αλυσίδα ξενοδοχείων, στην προώθηση εκτός συνόρων αυτής της ιδέας. Καλοτάξιδο να είναι το Sympossio 2020».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι καλεσμένοι γεύτηκαν μοναδικά ελληνικά προϊόντα με πρωταγωνιστή το τυρί, καθώς και το μενού που θα γευτούν οι συμμετέχοντες στο φετινό Sympossio, το οποίο φέρει την υπογραφή των Executive Chefs του Ομίλου Aldemar Resorts. Την μουσική επιμέλεια της βραδιάς είχε ο μουσικός Στέφανος Κόκκαλης που ταξίδεψε τους καλεσμένους με μοναδικές μελωδίες στο πιάνο.

Τα πιο Δημοφιλη > Events

Από αριστερά: Δημήτρης Χριστοφιλέας, Πόπη Καλαϊτζή, Χριστίνα Αλούπη, Γιώργος Ντάβλας

4 χρόνια δράσεις «Δίπλα στη Γυναίκα»

Μαζική στήριξη στο Σύλλογο Φίλων Μ/Γ Κλινικής Αρεταίειου Νοσοκομείου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Η D-Marin Λευκάδας μέγας χορηγός του Πρά…

Η D-Marin Λευκάδας για μια ακόμη χρονιά υπήρξε μέγας χορηγός...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

Το νέο TUDOR Pelagos FXD Chrono “Cycling…

Με αφορμή την έναρξη του Giro d’Italia 2024, η TUDOR...

Style