Απονομή 1ης Ιστιοδρομίας του 54ου Ράλλυ Αιγαίου

Υπό τους ήχους της μουσικής του Μάρκου Βαμβακάρη πραγματοποιήθηκαν στον Ναυτικό Όμιλο της Σύρου οι απονομές της 1ης ιστιοδρομίας του 54ου Ράλλυ Αιγαίου.

Τόσο ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης, Ιωάννης Μαραγκουδάκης, όσο και οι εκπρόσωποι του ΝΟΣ αναφέρθηκαν στις στενές σχέσεις που συνδέουν τους δύο ιστορικούς Ομίλους και ανανέωσαν το ραντεβού και για άλλες ιστιοπλοϊκές διοργανώσεις. Η εφετινή επίσκεψη στη Σύρο ήταν η 15η για τον θεσμό.

Τα πληρώματα είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν και να απολαύσουν τοπικά εδέσματα, ελάχιστες ώρες πριν ξεκινήσουν για τη δεύτερη και ιδιαίτερα απαιτητική κούρσα. Σήμερα το πρωί τα σκάφη απέπλευσαν από τη Σύρο με προορισμό τη Χίο. Ο αγώνας άρχισε (10.10 π.μ.) με μέτριους βόρειους ανέμους και πορεία ανάμεσα στα νησιά Τήνο και Μύκονο, αφήνοντας το δύσκολο στενό, ανοίχτηκαν στο Αιγαίο Πέλαγος με πορεία το νοτιότερο άκρο της Χίου, τη βραχονησίδα Βενέτικο. Το Αιγαίο Πέλαγος επεφύλασσε δυνατότερο μελτέμι από αυτό της εκκίνησης με αρκετά υψηλό κυματισμό.

Πρώτο στο πανέμορφο νησί της ναυτοσύνης και της μαστίχας έφτασε το «Optimum 3». «Ήταν μία δύσκολη κούρσα με ωραίες συνθήκες για ιστιοπλοΐα. Εξαιτίας των καιρικών συνθηκών είχαμε κάποιες ζημιές στον εξοπλισμό, κάτι που θα δυσκολέψει τις προσπάθειες μας για τη συνέχεια. Το πλήρωμα ανταπεξήλθε με τον καλύτερο τρόπο στις δυσκολίες», δήλωσε ο, εκ των κυβερνητών, Νίκος Λάζος. Οι αφίξεις των υπολοίπων σκαφών αναμένεται να ολοκληρωθούν λίγο πριν από τα μεσάνυχτα. Η τελική κατάταξη και τα αποτελέσματα της 2ης ιστιοδρομίας θα εκδοθούν αφού ολοκληρωθεί ο κατάπλους όλων των ιστιοπλοϊκών.

54 rally 2

Το πλήρωμα του Optimum 3 πού κέρδισε την πρώτη ιστιοδρομία ( Φάληρο – Σύρο )

Xορηγός για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά είναι η πολυεθνική εταιρεία χρωμάτων Jotun, ενώ υποστηρικτές μία πλειάδα εταιρειών κυρίως από τον χώρο της ναυτιλίας όπως η Koronakis s.a., η Carras (Hellas) s.a, η Tsakos Group of Companies,  η Angelicoussis Shipping Group 

Φωτογραφία: Νίκος Αλευρομύτης / 54ο Ράλλυ Αιγαίου / ΠΟΙΑΘ

Τα πιο Δημοφιλη > Events

Από αριστερά: Δημήτρης Χριστοφιλέας, Πόπη Καλαϊτζή, Χριστίνα Αλούπη, Γιώργος Ντάβλας

4 χρόνια δράσεις «Δίπλα στη Γυναίκα»

Μαζική στήριξη στο Σύλλογο Φίλων Μ/Γ Κλινικής Αρεταίειου Νοσοκομείου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σε ισχύ το πλαίσιο απόλυτης προστασίας γ…

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι περιοχές προστασίας...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

Η Omega διευρύνει τη συλλογή Speedmaster…

Μοντέλα τόσο σε χρυσό όσο και σε ατσάλι, καθένα με...

Style