Πανελλήνιο Κύπελλο Match Racing 2015

panelkupel3

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το διήμερο 12-13/12 το Πανελλήνιο Κύπελλο Match Racing από τον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος. Με συμμετοχές τόσο από Αθήνα όσο και από επαρχία, όλες οι ομάδες δοκιμάστηκαν σε κάθε συνθήκη: Μπουνάτσα και καλό καιρό την δεύτερη μέρα των αγώνων μετά από πολύ κρύο και δυνατό βοριά που είχε προηγηθεί την προηγούμενη μέρα.

Η πολύ καλή κατάσταση των σκαφών του Match Race Academy του ΝΟΕ που χρησιμοποιήθηκαν για τις ανάγκες του Πανελληνίου καθώς και η μεγάλη πλέον τεχνογνωσία των στελεχών του ομίλου σε αγώνες match racing, υπήρξαν καταλύτες για μια ομολογουμένως άριστη διοργάνωση παρά τις δύσκολες συνθήκες. Με δεδομένο ότι το Πανελλήνιο του 2015 διοργανώθηκε στην εκπνοή του έτους, η ημέρα είναι μικρή και με τον μεγάλο αριθμό συμμετοχών που υπήρχε, δεν υπήρχε χρόνος για καθυστερήσεις και κενά στην οργάνωση.

panelkupel1

Το επίπεδο των αγώνων ήταν πολύ ψηλό και ομοιογενές. Μια πολύ ευχάριστη έκπληξη ήταν ότι αθλητές του Match Race Academy που δοκίμαζαν για πρώτη φορά τις δυνάμεις τους σε ένα πανελλήνιο, έκαναν ιδιαίτερα καλές εμφανίσεις. Η δουλειά που γίνεται από τον όμιλο τα τελευταία χρόνια για την καλλιέργεια του match racing, γίνεται πλέον εμφανής μέσα από τέτοιες διοργανώσεις.

Νικητές για το 2015 η ομάδα του Αγγελάκη από την Κρήτη. Δεύτεροι η ομάδα του Δρακόπουλου από την Καλαμάτα με την τριάδα να ολοκληρώνεται με την ομάδα της Κοντογιαννοπούλου από το Match Race Academy.

panelkupel2

Το Match Racing, οι μονομαχίες μεταξύ δυο μόνο ιστιοπλοϊκών ομάδων, δεν είναι κάτι νέο. Είναι ο τρόπος με τον οποίο διεξάγεται το America’s Cup και έχει υπάρξει πολλές φορές Ολυμπιακό αγώνισμα. Γνωρίζει ιδιαίτερη άνθηση τα τελευταία χρόνια λόγω του ότι είναι οικονομικό για τις ομάδες που συμμετέχουν, προσφέρει έντονο θέαμα και γίνεται πολύ κοντά στην στεριά και άρα μπορεί να προσελκύει media και θεατές.

Στην Ελλάδα, καλλιεργείται στο Match Race Academy του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος εδώ και τρία χρόνια με μεγάλη επιτυχία. Η ένταση που δημιουργεί το καθιστούν την ιδανική πλατφόρμα για γρήγορη και διασκεδαστική εκμάθηση ιστιοπλοΐας.

Τα πιο Δημοφιλη > Events

Από αριστερά: Δημήτρης Χριστοφιλέας, Πόπη Καλαϊτζή, Χριστίνα Αλούπη, Γιώργος Ντάβλας

4 χρόνια δράσεις «Δίπλα στη Γυναίκα»

Μαζική στήριξη στο Σύλλογο Φίλων Μ/Γ Κλινικής Αρεταίειου Νοσοκομείου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σε ισχύ το πλαίσιο απόλυτης προστασίας γ…

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι περιοχές προστασίας...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

Η Omega διευρύνει τη συλλογή Speedmaster…

Μοντέλα τόσο σε χρυσό όσο και σε ατσάλι, καθένα με...

Style