In-Club Match Race 2015 – ACT 5

clbinm1

Με καλό καιρό και αρκετά ευνοϊκές συνθήκες πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο, 11 - 12 Ιουλίου, η 5η και τελευταία φάση του In-Club Match Race Circuit του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος.

Το βοριαδάκι που είχε, βοήθησε στο να στηθεί πολύ κοντά στη στεριά ο στίβος και έτσι να απολαύσουν όλοι όσοι παρευρέθηκαν ένα μοναδικό θέαμα με «μονομαχίες» πολύ υψηλού επιπέδου μεταξύ των ομάδων.

Ενδεικτικό των συνθηκών ήταν ότι το round robin, η διαδικασία που όλες οι ομάδες παίζουν με όλες τις άλλες, ολοκληρώθηκε την πρώτη μέρα των αγώνων, αφήνοντας την δεύτερη μέρα αποκλειστικά για τα ημιτελικά και τα τελικά. Το round robin τελείωσε με μια 5πλή ισοβαθμία μεταξύ ομάδων, απόδειξη του έντονου συναγωνισμού που υπήρχε καθώς και της ομοιογένειας στο επίπεδο του πρωταθλήματος. Οι αγώνες, πραγματοποιήθηκαν με ιδιαίτερη επιτυχία, παρά τις δυσμενείς συνθήκες στις οποίες έχει περιέλθει η χώρα το τελευταίο διάστημα και αποτέλεσε μια άριστη ευκαιρία για να ξεφύγουν όλοι οι συμμετέχοντες από τη δύσκολη καθημερινότητά τους.

Παραδοσιακά σε όλες τις φάσεις του ενδο-ομιλικού πρωταθλήματος, προσκαλούνται και ομάδες εκτός του Match Race Academy με στόχο να δώσουν μια διαφορετική γεύση στο πρωτάθλημα. Οι φιλοξενούμενοι προσφέρουν πάντα υψηλό ανταγωνισμό καθώς και το στίγμα μιας ομάδας που δεν προπονείται μαζί με τους υπόλοιπους και άρα αποτελεί αστάθμητο παράγοντα. Αυτή τη φορά, φιλοξενούμενη ομάδα ήταν αυτή του Θοδωρή Τσουλφά που μάλιστα κέρδισε τη φάση αυτή, με δεύτερη την ομάδα του Γιώργου Αργυρόπουλου και Τρίτη την ομάδα του Μιχάλη Βαιδάνη.

Τα συνολικά αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Skippers Full Name Nation Final Position

Tsoulfas Thodoris GRE 1
Argyropoulos George GRE 2
Vaidanis Michalis GRE 3
Papageorgiou Aggelos GRE 4
Contogiannopoulou Maria Christina GRE 5
Kalapotharakos Stratos GRE 6
Politopoulos Romylos GRE 7
Kouniaki Eleni GRE 8

clbinm2

Το ACT 5 αποτελούσε την τελευταία αναμέτρηση μεταξύ των ομάδων που συμμετείχαν στο φετινό circuit. Ένα circuit το οποίο για μια ακόμα φορά έδρασε εκπαιδευτικά σε όλους όσους το ακολούθησαν και από το οποίο έφυγαν γεμάτοι εμπειρία και πλούσια δώρα!

Νικητήρια ομάδα για φέτος μετά από 5 φάσεις, η ομάδα του Μιχάλη Βαιδάνη ακολουθούμενη από τις ομάδες των Μαρία Χριστίνα Κοντογιαννοπούλου και Άγγελου Παπαγεωργίου.

Η τελική κατάταξη για το circuit του 2015, έχει ως εξής, με αρκετούς από τους συμμετέχοντες να έχουν διαφορετικό αριθμό συμμετοχών στις επί μέρους 5 φάσεις:

Skipper TOTAL
VAIDANIS 1
CONTOGIANNOPOULOU 2
PAPAGEORGIOU 3
KALAPOTHARAKOS 4
POLITOPOULOS 5
TSOUBANAS 6
KOUNIAKI 7
LADA 8
XENAKIS 9
ARGYROPOULOS 10

Σύμμαχοι και αρωγοί της φετινής προσπάθειας είναι οι εταιρίες Volvo , Hilton, Royal Wood και Sony ενώ τo σημαντικό κομμάτι της Επικοινωνίας έχει αναλάβει το περιοδικό Skipper ONDECK. Παράλληλα, το Nova καλύπτει όλες τις φάσεις του τηλεοπτικά. Όλοι οι χορηγοί, παρέχουν κάποια πολύ ιδιαίτερα δώρα για τους δικούς μας, εσωτερικούς νικητές και μαθητές του Match Race Academy:

• Η Volvo, προσφέρει ένα συλλεκτικό Volvo Ocean Race μοντέλο της για test drive 2 ημερών σε κάθε μέλος του πληρώματος στους νικητές του καθενός από τους 5 αγώνες της χρονιάς.
• Η Sony, θα δώσει στους νικητές της γενικής κατάταξης όλης της σειράς των αγώνων ένα από τα κορυφαία της tablet της σε κάθε μέλος του πληρώματος!

clbinm3
• Η Royal Wood θα ανταμείψει με μοναδικά ξύλινα γυαλιά ηλίου τους νικητές του καθενός από τους 5 αγώνες της χρονιάς.
• Το Hilton, θα προσφέρει στα μέλη του πληρώματος των overall νικητών από ένα μοναδικό γεύμα για 2 άτομα!
• To Skipper ONDECK θα παρουσιάσει λεπτομερώς μέσα από τις σελίδες του το προφίλ και την εμπειρία των νικητών overall.

 


Το Match Racing, οι μονομαχίες μεταξύ δυο μόνο ιστιοπλοϊκών ομάδων, δεν είναι κάτι νέο. Είναι ο τρόπος με τον οποίο διεξάγεται το America’s Cup και έχει υπάρξει πολλές φορές Ολυμπιακό αγώνισμα. Γνωρίζει ιδιαίτερη άνθηση τα τελευταία χρόνια λόγω του ότι είναι οικονομικό για τις ομάδες που συμμετέχουν, προσφέρει έντονο θέαμα και γίνεται πολύ κοντά στην στεριά και άρα μπορεί να προσελκύει media και θεατές.

 

 

Τα πιο Δημοφιλη > Events

CEO Clubs Greece Forum Η Εμπιστοσύνη ως Θεμέλιο…

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 25 Απριλίου το 32 o Forum του CEO Clubs Greece...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σε ισχύ το πλαίσιο απόλυτης προστασίας γ…

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι περιοχές προστασίας...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

Η Omega διευρύνει τη συλλογή Speedmaster…

Μοντέλα τόσο σε χρυσό όσο και σε ατσάλι, καθένα με...

Style