Tο Ηellenic Match Racing Tour Mεγαλώνει με Περισσότερα Venues το 2016

hmrtou2

Με τους δυο πρώτους αγώνες της σειράς να έχουν ολοκληρωθεί σε Sani Resort και Πάρο και άλλους τόσους να απομένουν, είναι σαφές ότι η διοργάνωση έχει “μεγαλώσει” σε σχέση με πέρυσι, καθώς όχι μόνο τα venues αυξήθηκαν κατά ένα, αλλά μεγάλωσε και ο ανταγωνισμός μεταξύ των ομάδων με τη συμμετοχή ακόμα περισσότερων σπουδαίων ιστιοπλόων.

Με τις ομάδες πλέον να έχουν μόλις ένα βαθμό διαφορά η μία απο την άλλη, γίνεται αντιληπτό, ότι οι δυο εναπομείναντες αναμετρήσεις του HMRT 2015, αναμένονται το λιγότερο συναρπαστικές! Κι αν η φετινή σεζόν έχει εξάψει πριν την ολοκλήρωσή της το ενδιαφέρον του κόσμου, τότε η επόμενη, το 2016, θα ξεπεράσει κάθε προσδοκία!

Τα venues για του χρόνου ήδη έχουν αποφασισθεί! και έχουν ξεκινήσει τις προετοιμασίες, ενώ υπάρχει έντονη κινητικότητα απο πλευράς περιοχών της Ελλάδας να φιλοξενήσουν έναν αγώνα της σειράς! Το 2016 το Hellenic Match Racing Tour, θα έχει όχι μόνο περισσότερους αγώνες απο κάθε άλλη χρονιά, αλλά αναμένεται να προκαλέσει αίσθηση με τις συμμετοχές του, μιας και αρκετές ομάδες απο το εξωτερικό έχουν εκφράσει την επιθυμία να αγωνιστούν στο σπουδαίο αυτό ιστιοπλοϊκό γεγονός.

Χαρακτηριστικό του αγωνιστικού επιπέδου πλέον στο HMRT είναι το παράδειγμα της φινλαδικής “Team Alandia-GP Batteries”, με σκίπερ τον Staffan Lindberg, η οποία κατέλαβε την 1η θέση στο HMRT-Sani Cup, αφήνοντας στην δεύτερη τους παγκόσμιους πρωταθλητές του 2014 στην ολυμπιακή κλάση σκαφών 470, Παναγιώτη Μάντη και Παύλο Καγιαλή με τη “Nespresso VMG Team”.

Πλην των Φινλανδών, το πρώτο stop-over του HMRT, τίμησαν με την παρουσία τους ακόμα τρεις ξένες συμμετοχές, ανάμεσά τους το Νο1 και Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης Match Race των γυναικών “Team Ulrikkeholm” με κυβερνήτη την Camilla Ulrikkeholm και “Team Anna” με καπετάνιο την Anna Kjellberg αντίστοιχα.

hmrtou1

Μετά την άκρως επιτυχημένη διεξαγωγή του πρώτου σταθμού του Hellenic Match Racing Tour 2015 στο Sani Resort, ήρθε η σειρά της Πάρου να φιλοξενήσει για 2η συνεχόμενη χρονιά.

Στον 2ο αγώνα της χρονιάς συμμετείχαν οι έξι ομάδες από τον πρώτο μαζί με δυο νέες δυνατές προσθήκες. Της “Rebuild Construction” του πολύπειρου (σ.σ μετρά μεταξύ άλλων και 3 συμμετοχές σε διοργνανώσεις Ολυμπιακών Αγώνων) Βαγγέλη Χειμώνα και της “Duende” της Μαρίας Χριστίνας Κοντογιαννοπούλου. Οι ομάδες είναι ισχυρές και ισοδύναμες, γεγονός που αποδεικνύεται απο το γεγονός ότι μέχρι και την τελευταία κούρσα, δεν μπορούσαν να γίνουν προγνωστικά.

Την πρώτη θέση κατέλασε η Hellenic Police του Αλέξανδρου Ταγαρόπουλου, ενώ το βάθρο συμπλήρωσαν η περυσινή νικήτρια ομάδα του αγώνα της Πάρου, Solgar Ursa Minor του Ιάσονα Σπανομανώλη και η “Nespresso VMG Team” του Παναγιώτη Μάντη.


Όσοι αθλητές ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή για το HMRT 2016, μπορούν να το κάνουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ενώ εκεί μπορούν να απευθύνονται και τα venues που θα ήθελαν να συνδιοργανώσουν έναν απο τους αγώνες της σειράς.

 

 

Τα πιο Δημοφιλη > Events

Από αριστερά: Δημήτρης Χριστοφιλέας, Πόπη Καλαϊτζή, Χριστίνα Αλούπη, Γιώργος Ντάβλας

4 χρόνια δράσεις «Δίπλα στη Γυναίκα»

Μαζική στήριξη στο Σύλλογο Φίλων Μ/Γ Κλινικής Αρεταίειου Νοσοκομείου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σε ισχύ το πλαίσιο απόλυτης προστασίας γ…

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι περιοχές προστασίας...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

Η Omega διευρύνει τη συλλογή Speedmaster…

Μοντέλα τόσο σε χρυσό όσο και σε ατσάλι, καθένα με...

Style