Η Pantaenius γιορτάζει τα 125 χρόνια από την ίδρυσή της

Με έδρα το Αμβούργο, η εταιρεία Pantaenius γιορτάζει την 125η επέτειό της.

Το πρώτο γραφείο της Pantaenius άνοιξε στο Αμβούργο όπου και παραμένει η έδρα της εταιρίας μέχρι και σήμερα. Πίσω στο 1899, ο Johann C. Pantaenius ίδρυσε την ομώνυμη μεσιτική εταιρεία ναυτασφαλίσεων στην Ελεύθερη, Χανσεατική Πόλη. Ο διάδοχός του επέκτεινε την επιχείρηση τη δεκαετία του 1920, προκειμένου να συμπεριλάβει και την ασφάλιση περιουσίας και ζωής.

Το 1963 εντάχθηκε στην εταιρεία ο Harald Baum, του οποίου τα παιδιά Daniel, Martin και Anna διευθύνουν σήμερα την εταιρεία. Ο Baum ανέλαβε την Pantaenius το 1970. Ανέπτυξε έναν νέο τύπο ασφάλισης HULL AND MACHINERY για σκάφη αναψυχής. Η νέα προσέγγιση που εισήγαγε ο Baum, κυρίως ως προς την σωστή ασφάλιση της αξίας των σκαφών, έφερε επανάσταση στον κλάδο.

Τις επόμενες δεκαετίες, η Pantaenius επέκτεινε την επιχείρηση αυτή σε 10 χώρες στην Ευρώπη και την Αυστραλία. Στα τέλη της δεκαετίας του 1990, η επιχείρηση ασφάλισης σκαφών αναψυχής διαχωρίστηκε από την παραδοσιακή μεσιτική επιχείρηση Pantaenius Versicherungsmakler GmbH, σε ξεχωριστή εταιρεία.

Η μεσιτική επιχείρηση εξυπηρετεί σήμερα με γενικά και άλλα ειδικού τύπου ασφαλιστικά προϊόντα στην Γερμανία περίπου 3.000 μεσαίες επιχειρήσεις από 5 πόλεις: Ντίσελντορφ, Αιζεναχ, Κίελο, Μόναχο και Αμβούργο.

Ο όμιλος Pantaenius, στην 125η επέτειο του, εκτός από τον κλάδο ασφάλισης σκαφών αναψυχής και τον μεσίτη Pantaenius Versicherungsmakler GmbH, περιλαμβάνει επίσης το γραφείο πραγματογνωμόνων Marine Claims Service και την εταιρεία διαχείρισης σκαφών αναψυχής Zucker & Partner.

Τα πιο Δημοφιλη > Ειδησεις

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιείται το 9ο Mediterranean Yacht Show…

Μέχρι την 1η Μαΐου θα διαρκέσει η μεγαλύτερη έκθεση επαγγελματικών επανδρωμένων σκαφών αναψυχής στον κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σε ισχύ το πλαίσιο απόλυτης προστασίας γ…

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι περιοχές προστασίας...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

Η Omega διευρύνει τη συλλογή Speedmaster…

Μοντέλα τόσο σε χρυσό όσο και σε ατσάλι, καθένα με...

Style