4ος Αγώνας Ξύλινων Ιστιοπλοϊκών Σκαφών

4os agonas ksylinon istioploikon skafon

Ο Αγώνας Κλασικών και Παραδοσιακών Σκαφών «ΩΚΕΑΝΙΔΑ 2023» θα πραγματοποιηθεί για τέταρτη συνεχόμενη φορά, μεταξύ 20-22 Οκτωβρίου 2023, στον θαλάσσιο χώρο του Φαληρικού όρμου.

Η «ΩΚΕΑΝΙΔΑ» είναι ένας επίσημος αγώνας με παραδοσιακά ξύλινα ιστιοφόρα σκάφη και λέμβους στο παράκτιο μέτωπο της Αττικής, προσφέροντας τη δυνατότητα στους δημότες της πόλης να έρθουν σε επαφή και να θαυμάσουν από κοντά τα μοναδικά αυτά ιστορικά σκαριά.

oceanida 2023 1

Ο αγώνας συνδιοργανώνεται με την Περιφέρειας Αττικής και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Την ίδια μέρα με τον αγώνα, το Σάββατο 21 Οκτωβρίου, μεταξύ 14.00 - 18.00, στον χώρο της Ναυταθλητικής Μαρίνας του Δήμου Καλλιθέας, θα δημιουργηθεί ένα μικρό «Χωριό» σε συνεργασία με εθελοντικούς και κοινωνικούς φορείς, με απώτερο στόχο την περαιτέρω ενημέρωση του κοινού για θέματα που αφορούν το θαλάσσιο περιβάλλον και τη ναυτική μας παράδοση.

oceanida 2023 2

Μη Κερδοσκοπικές και Φιλανθρωπικές Οργανώσεις, όπως το ΜΚΣ ΔΕΣΜΟΣ, η Greenpeace, το WWF Ελλάς, το The HOME Project, κ.ά., θα βρίσκονται κοντά μας και θα παρουσιάσουν το έργο τους. Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν ανοιχτά εργαστήρια ευαισθητοποίησης για μικρούς και μεγάλους σε περιβαλλοντικά θέματα.

Το Δίκτυο ΔΑΦΝΗ που δραστηριοποιείται στην πράσινη μετάβαση των νησιών μας θα παρουσιάσει καλές πρακτικές και προγράμματα σχετικά με τη διαχείριση της ενέργειας και των απορριμμάτων.

oceanida 2023 4

Επιπλέον, οι μικροί φίλοι της θάλασσας θα μπορούν να παρακολουθήσουν εργαστήρια και ομαδικά παιχνίδια σε συνεργασία με το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων και το Σώμα Ελλήνων Οδηγών.

Παράλληλα θα υπάρχουν επιδείξεις και εισαγωγικά μαθήματα Skateboard με καταξιωμένους αθλητές του χώρου σε συνεργασία με την Color Skates, και μαθήματα Surf με την Greek Surfing Academy.

oceanida 2023 5

Ακολουθώντας τις αρχές της συμπερίληψης και της ισότιμης πρόσβασης, θα γίνει παρουσίαση του έργου της Sail Ability, που αφορά το άθλημα της ιστιοπλοΐας για ΑΜΕΑ, ενώ όσες γυναίκες το επιθυμούν θα μπορούν να γνωρίσουν με ασφάλεια τις βασικές αρχές της ιστιοπλοΐας μέσω του προγράμματος “Steering the Course”.

Είναι επίσης σημαντικό να αναφερθεί ότι, στο πλαίσιο κοινωνικής ευθύνης, ο Όμιλος, με δωρεά της Prime Products και σε συνεργασία με τον Ναυταθλητικό Όμιλο Βόλου & Αργοναύτες (NOBA), μοίρασε 200 αντιανεμικές νιτσεράδες σε κατοίκους του Βόλου για την προστασία τους από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

oceanida 2023 6

Φιλοδοξούμε η «ΩΚΕΑΝΙΔΑ» να αποτελέσει άλλη μια γιορτή του ναυταθλητισμού· ένα σημαντικό κίνητρο να εμπνεύσει η ναυτική μας παράδοση τη σύγχρονη πρόκληση του «ευ αγωνίζεσθαι».

Τα πιο Δημοφιλη > Ειδησεις

MEDYS 2024

Ολοκληρώθηκε το 9ο Mediterranean Yacht Show στο Ναύπλιο

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε στο Ναύπλιο το 9o Mediterranean Yacht Show (MEDYS) έπειτα από 5...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σε ισχύ το πλαίσιο απόλυτης προστασίας γ…

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι περιοχές προστασίας...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

Η Omega διευρύνει τη συλλογή Speedmaster…

Μοντέλα τόσο σε χρυσό όσο και σε ατσάλι, καθένα με...

Style