Πρωτέας: Συντήρηση της παλαιότερης Ναυτοπροσκοπικής λέμβου της Ελλάδος με την Vemar Yacht Coatings

Proteas syntiririsi me tin vemar yacht coatings

Το 7ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Θεσσαλονίκης ανακοινώνει με χαρά την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης της λέμβου Πρωτεύς.

Μία ναυτοπροσκοπική λέμβος μικτής αρμολογίας που, σύμφωνα με την ιστορία, καθελκύστηκε για πρώτη φορά τον Μάιο του 1946 και είναι η πρώτη λέμβος τύπου «Θεσσαλονίκης» που κατασκευάστηκε. Χρησιμοποιείται από τότε για την εκπαίδευση των Ναυτοπροσκόπων, ενώ το 1991 υπέστη ολική ανακατασκευή, οπότε και «έπεσε» στη θάλασσα και η χρήση της συνεχίστηκε ξανά από τους Ναυτοπροσκόπους.

proteas vemar 1

Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων ιδρύθηκε το 1910, ενώ 3 χρόνια μετά ιδρύθηκε και η ειδικότητα των Ναυτοπροσκόπων, μια ομάδα που από την πρώτη στιγμή είχε ως κύρια ασχολία τη θάλασσα. Γι’ αυτό, συντηρούν και χρησιμοποιούν συνεχώς τις λέμβους αυτού του τύπου, προκειμένου να γίνουν γνώστες της «ναυτικής τέχνης».

proteas vemar 2

Με τη γενναιόδωρη χορηγία της εταιρείας Vemar Yacht Coatings, η λέμβος Πρωτεύς αναδείχθηκε σε όλο της το μεγαλείο και ανακτήθηκε η αρχική της λάμψη. Μια κορυφαία ελληνική βιομηχανία που αποτελεί τον Ναυτιλιακό κλάδο του ομίλου HB BODY Group και δημιουργήθηκε για να προσφέρει στην απαιτητική αγορά των σκαφών αναψυχής προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας και απόδοσης με την παράλληλη παροχή τεχνικών υπηρεσιών από ειδικούς.

Η συντήρηση μιας λέμβου, όπως αυτής, αποτελεί σημαντική προσπάθεια για τη διατήρηση του πολιτιστικού μας παρελθόντος και την προώθηση της ναυτικής κληρονομιάς της Ελλάδας. Αποτελεί αυθεντικό κομμάτι της ναυτικής ιστορίας και μας συνδέει με τις παραδόσεις και τις αξίες των προγόνων μας.

proteas vemar 3

Η εταιρεία Vemar Yacht Coatings ανέλαβε με πάθος και δέσμευση να συμβάλει στην αναγέννηση του Πρωτέα, παρέχοντας δωρεάν όλα τα απαραίτητα υλικά για την επαναβαφή της. Τα ειδικά επιλεγμένα υλικά βαφής της εταιρείας δημιούργησαν μια ανθεκτική και λαμπερή επιφάνεια, επιτρέποντας τη διατήρησή του για πολλά χρόνια ακόμα.

Η λέμβος Πρωτέας θα παραμείνει έκθεμα και εκπαιδευτικό εργαλείο για το 7ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Θεσσαλονίκης, προσφέροντας στις νεότερες γενιές την ευκαιρία να ανακαλύψουν την παράδοση της ναυτικής τέχνης και της θαλάσσιας περιπέτειας. Τέλος, το επιτυχημένο αποτέλεσμα δείχνει πως οι συνεργασίες έχουν πάντα ένα θετικό πρόσημο και μπορούν μέχρι και να προωθήσουν την προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

proteas vemar 4

Περισσότερα για τη Vemar Yacht Coatings
Η Vemar Yacht Coatings αποτελεί τον Ναυτιλιακό κλάδο του ομίλου HB BODY Group και δημιουργήθηκε για να προσφέρει στην απαιτητική αγορά των σκαφών αναψυχής προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας και απόδοσης, με την παράλληλη παροχή τεχνικών υπηρεσιών από ειδικούς.
Ένας όμιλος που δημιουργήθηκε το 1982 σε ένα μικρό υπόγειο της Θεσσαλονίκης με αρχικό όραμα την εισαγωγή της ελληνικής αγοράς στον κλάδο της επαναβαφής αυτοκινήτου, με μία πλήρη σειρά προϊόντων υψηλής ποιότητας σε ανταγωνιστικές τιμές, που θα καλύπτει τις ανάγκες των επαγγελματιών του φανοβαφείου.
Σήμερα, με περισσότερα από 40 χρόνια λειτουργίας, ο όμιλος HB BODY Group κρατάει ένα σημαντικό μερίδιο στην παγκόσμια αγορά καθώς το 90% της παραγωγής της εξάγεται σε 75 χώρες και στις 5 ηπείρους. Αποτελούμενος, πλέον, από 4 κορυφαίες εταιρίες που παράλληλα δραστηριοποιούνται στους τομείς της επαναβαφής αυτοκινήτων, της συντήρησης σκαφών αναψυχής, της οδοποιίας, καθώς και της παραγωγής πούδρων βαφής.
H Vemar Yacht Coatings επεκτείνει ραγδαία το παγκόσμιο δίκτυο της από την έδρα της στην Ελλάδα, εκμεταλλευόμενη τις υπάρχουσες συνέργειες, αλλά και τα υποκαταστήματα του ομίλου σε Ην. Βασίλειο, Ισπανία, Βουλγαρία και Ρωσία.

Τα πιο Δημοφιλη > Ειδησεις

Αριάδνη Παρασκευή Σπανάκη – Οδυσσέας Εμμανουήλ Σπανάκης

Ιστιοπλοΐα: Τριπλή πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες προκρίθηκαν οι Βύρων Κοκκαλάνης, Κάμερον Αλέξανδρος Μαραμενίδης και τα αδέρφια Σπανάκη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σε ισχύ το πλαίσιο απόλυτης προστασίας γ…

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι περιοχές προστασίας...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

Η Omega διευρύνει τη συλλογή Speedmaster…

Μοντέλα τόσο σε χρυσό όσο και σε ατσάλι, καθένα με...

Style