H Οndeck Media στηρίζει την αποστολή Ribbing For Arctic

H Οndeck Media δίνει για μία ακόμα φορά δυναμικό παρών στα παγκόσμια θαλασσινά δρώμενα.  Αυτή τη φορά ως χορηγός επικοινωνίας του Ribbing for Arctic.

Η βραβευμένη εκδοτική εταιρεία με ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον και τη βιωσιμότητα του πλανήτη συμμετέχει στο παγκόσμιο κίνημα ενάντια στην κλιματική αλλαγή, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα την ελληνική ναυτοσύνη που ταξιδεύει την Ελλάδα στα πέρατα του κόσμου. Με καταγεγραμμένη στο DNA μας την εμπειρία του ταξιδιού και της εξερεύνησης, υποστηρίζουμε την ελληνική αποστολή που θα ταξιδέψει το καλοκαίρι του 2021 εντός του Αρκτικού κύκλου, δημοσιεύοντας στα έντυπα και τα social της εταιρείας κάθε στάδιο του μοναδικού αυτού εγχειρήματος.

ribbingthom 2

Το Ribbing for Arctic θα αποτελέσει το κορυφαίο, παγκόσμιο θαλασσινό γεγονός του 2021, πραγματοποιώντας έναν πραγματικό άθλο καθώς είναι η πρώτη φορά που ένα τέτοιο ταξίδι θα επιχειρηθεί από το πλήρωμα με μεγάλη πιθανότητα να καταγραφεί ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ. Την ίδια στιγμή, η επιτυχία της αποστολής θα αναδείξει την πρώτη ομάδα στην ιστορία που θα έχει πραγματοποιήσει αυτόν τον άθλο με φουσκωτό σκάφος, διασχίζοντας τόσο τον Ατλαντικό ωκεανό όσο και το Βορειοδυτικό Πέρασμα, φτάνοντας στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Η αποστολή αποτελείται από την τριμελή έμπειρη ομάδα της www.e-Ribbing.com, μια επιστήμονα και δύο κινηματογραφιστές που θα πλοηγηθούν στα χνάρια των Βίκινγκς και των μεγάλων εξερευνητών του 18ου αιώνα, οι οποίοι αφιέρωσαν τις ζωές τους με σκοπό να ανακαλύψουν το συντομότερο υδάτινο πέρασμα προς τον Ειρηνικό Ωκεανό.
Συγκεκριμένα, θα επιχειρήσουν να διασχίσουν τον Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό, ξεκινώντας από τις ακτές της Ευρώπης με σκοπό να περιπλεύσουν τις δυτικές ακτές της Γροιλανδίας. Στη συνέχεια, θα διασχίσουν το θρυλικό Northwest Passage που βρίσκεται βόρεια του Καναδά και θα περάσουν τον Βερίγγειο Πορθμό που χωρίζει τις ακτές της Αμερικανικής Ηπείρου από τις ακτές της Ασίας, διανύοντας συνολικά περισσότερα από 7.000 ναυτικά μίλια.

ribbingthom 2

ribbingthom 1

Το Northwest Passage είναι ο θαλάσσιος δρόμος που βρίσκεται βόρεια του Καναδά και της Αλάσκας, μήκους περίπου 5.780 χιλιομέτρων, και συνδέει τον Ατλαντικό με τον Ειρηνικό Ωκεανό. Θεωρείται το πιο επικίνδυνο πέρασμα του πλανήτη ενώ η ιστορία του είναι συνδεδεμένη με ναυάγια και αγνοούμενους.  Σε συνεργασία με διεθνείς οικολογικές οργανώσεις, στόχος του Ribbing for Arctic είναι να ευαισθητοποιήσει ακόμα περισσότερο τον κόσμο της θάλασσας, και όχι μόνο, και να τονίσει πως η κλιματική αλλαγή είναι η μεγαλύτερη απειλή του αιώνα μας η οποία, κάθε μέρα που περνά, γίνεται και εντονότερη.

ribbingthom 1

 

 


Κατά τη διάρκεια της αποστολής, το σκάφος, ένα Seafighter 36, θα έχει το ρόλο ενός «κινητού-πλωτού δημοσιογραφικού πρακτορείου», το οποίο θα παράγει καθημερινά άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο και τηλεοπτικές εκπομπές.

Με τίτλο παραγωγής UNCHARTED ARCTIC, η Dangerous Production θα κινηματογραφήσει το εγχείρημα, ενώ εκτός του ντοκιμαντέρ που θα παραχθεί, γίνονται συζητήσεις για τη δυνατότητα σειράς για προβολή στη συνδρομητική πλατφόρμα NETFLIX.


 

Τα πιο Δημοφιλη > Ειδησεις

Μαρίνα Πόρτο Χέλι: Ουσιαστική ανάπτυξη το 2023 και θετικές…

Προβλεπόμενη ανάπτυξη της τάξεως του 29,1% για το 2024, ενώ 791 σκάφη ελλιμενίστηκαν μέσα στη χρήση...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σε ισχύ το πλαίσιο απόλυτης προστασίας γ…

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι περιοχές προστασίας...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

Η Omega διευρύνει τη συλλογή Speedmaster…

Μοντέλα τόσο σε χρυσό όσο και σε ατσάλι, καθένα με...

Style