Βράβευση του Sailing Spot στα Sports Marketing Awards

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, το sailing spot του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς βραβεύεται στα Sports Marketing Awards.

Το 2018 διακρίθηκε σαν ένα από τα κορυφαία κέντρα καλλιέργειας ερασιτεχνικού αθλητισμού, ανάμεσα σε όλα τα αθλήματα, από όλη τη χώρα. Μια σημαντική διάκριση όχι μόνο για τον όμιλο αλλά γενικότερα για το άθλημα της ιστιοπλοΐας αφού πέρα από το ότι αποτελεί διαφήμιση για αυτό, δείχνει ότι τα μετάλλια δεν έρχονται από μόνα τους, αλλά είναι απόρροια αξιόλογων κέντρων που καλλιεργούν το άθλημα σωστά.

Την φετινή χρονιά, ο «χορός των μεταλλίων» συνεχίστηκε με δυο ακόμα διακρίσεις που δείχνουν ότι η ποιοτική δουλειά που γίνεται στον όμιλο, αναγνωρίζεται και βραβεύεται. Από τον φετινό διαγωνισμό, ο όμιλος έφυγε με ένα χρυσό και ένα χάλκινο βραβείο.

Η «χρυσή» διάκριση ήρθε φέτος στην κατηγορία Water Sports/Summer Sports/ Winter Sports για το εποχικό match race circuit του sailing spot. Το sailing spot του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς, έχει ένα πρότυπο κέντρο εκπαίδευσης ιστιοπλοΐας για ενηλίκους. Οι ενήλικες που συμμετέχουν στις εκπαιδεύσεις του έπρεπε μέσα από μια σειρά αγώνων να μπορούν να μετρούν τις δυνάμεις τους και την πρόοδό τους.

Το 2017 δημιουργήθηκε ένα «εποχιακό» circuit αγώνων με 4 σταθμούς. Έναν για κάθε εποχή (autumn, winter, spring, summer). Αυτό είναι ανοικτό τόσο σε μαθητές του sailing spot όσο και σε άλλες ομάδες. Παράλληλα καλλιεργήθηκε προπονητικά το match racing ώστε οι ομάδες να μπορέσουν να καταλάβουν τους κανόνες του παιχνιδιού και να μπορέσουν να ευχαριστηθούν τους αγώνες.

PirSailClub 2

(Α-Δ) κ. Σπύρος Καπράλος πρόεδεος ΔΟΕ,  Άκης Τσαρούχης, Head of Sailing Spot

Μέσα σε δυο χρόνια που έτρεξε το πρωτάθλημα, πρακτικά έγινε ο πιο δυνατός match racing αγώνας της χώρας. Ομάδες μαθητών του sailing spot έφτασαν φέτος να βρίσκονται στην πρώτη 100άδα του κόσμου και φυσικά τις πρώτες θέσεις στην κατάταξη για την χώρα μας. Το circuit των αγώνων αυτών, είναι ότι πιο δυνατό υπάρχει στην χώρα μας στον χώρο του match racing αφού προσελκύει τους καλύτερους και προσφέρει θέαμα και πολύ δυνατές συγκινήσεις. Η ζεστή φιλοξενία του ομίλου και οι υψηλού επιπέδου αγώνες που γίνονται, λειτούργησαν σαν καταλύτης ώστε το πρωτάθλημα αυτό να εκτοξευθεί στην κορυφή των πρωταθλημάτων αυτού του είδους.

Το φετινό «χάλκινο μετάλλιο», το απέσπασε ο όμιλος στην κατηγορία Kids/Youth/Grassroots, για το φετινό καλοκαιρινό του camp το οποίο αποτελεί ένα μεγάλο success story στον χώρο. Η εκθετική αύξηση των παιδιών που συμμετέχουν καθώς και το ρεύμα που έχει δημιουργηθεί για εγγραφές στο camp είναι απόδειξη για το πως η αγορά διψούσε για ένα εναλλακτικό ιστιοπλοϊκό camp. Ένα camp που πέρα από ιστιοπλοΐα θα είχε πολλαπλές δραστηριότητες στο πρόγραμμά του και τα παιδιά θα ζούσαν συνέχεια νέες εμπειρίες.

Το 2017 ξεκίνησε στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιώς μια ολοκαίνουργια δομή στις ακαδημίες του. Το sailing spot, ήταν το νέο μέρος στο οποίο μαθητές κάθε ηλικίας θα μπορούσαν να μάθουν ιστιοπλοΐα μέσα από 4 τμήματα ειδικά σχεδιασμένα για την ηλικία τους: baby, kids, youth, adult. Τμήματα που σαν βάση είχαν μοντέρνες μεθόδους εκμάθησης, και σαν βασικό πυλώνα την ευεξία και την διασκέδαση. Η ιστιοπλοΐα ήταν και πάλι το κέντρο της δράσης αλλά ο «sailing spotter» θα απολάμβανε πολλαπλές δραστηριότητες, εκδρομές και άλλες δράσεις που θα έδιναν μια ευχάριστη νότα στην «ομιλική» καθημερινότητα του μαθητή. Τα τμήματα σχεδιάστηκαν με βάση την ηλικία και όχι πάνω στη βάση ενός συγκεκριμένου τύπου σκάφους που θα περιόριζε λόγω σωματότυπου το κοινό. Επίσης, με αυτό το τρόπο, θα μπορούσε όλη οικογένεια συνολικά να αθλείται στον όμιλο το Σαββατοκύριακο.

PirSailClub 3

Η πολυσυλλεκτικότητα αυτή στο πρόγραμμα του sailing spot, μας οδήγησε στην λύση και για το καλοκαιρινό camp. Το νέο camp σχεδιάστηκε με πολλαπλές δραστηριότητες και με τρόπο που το παιδί θα φεύγει κάθε απόγευμα από τον όμιλο με χαμόγελο και νιώθοντας ότι έκανε νέα πράγματα. Κύριο όχημα είναι φυσικά η ιστιοπλοΐα αλλά στο πρόγραμμα έχουν προστεθεί πληθώρα άλλων δραστηριοτήτων. Χειροτεχνία, σκάκι, κολύμπι, βόλεϊ και πολλές άλλες δράσεις είναι μόνο μερικές από τις νέες δράσεις που μπήκαν στο πρόγραμμα. Ενώ και πάλι, το «κέντρο του κόσμου» είναι η ιστιοπλοΐα, ορισμένες από τις δράσεις αυτές, μπορούν να γίνονται και σε κλειστούς κλιματιζόμενους χώρους τις θερμές ώρες της ημέρας ώστε τα παιδιά να είναι προστατευμένα.

Αρχιτέκτονας των διακρίσεων αυτών και της επιτυχίας των ακαδημιών του ομίλου είναι ο διευθυντής εκπαίδευσης του sailing spot, o εκπαιδευτής ιστιοπλοΐας Άκης Τσαρούχης: «Μια διάκριση καταφέρνει δυο πράγματα. Αφενός σε κάνει να νιώθεις καλά για όλη την προσπάθεια που έχεις κάνει το περασμένο διάστημα, αφετέρου σου δίνει δύναμη να συνεχίσεις με τον ίδιο ζήλο και στο μέλλον ώστε να προσφέρεις υψηλού επιπέδου ναυτική εκπαίδευση. Πολλά μπράβο σε όλη την προπονητική ομάδα!».

Ο πρόεδρος του Ι.Ο.Π. Γιάννης Παπαδημητρίου, μετά την απονομή των διακρίσεων δήλωσε: «Το ότι φέτος διακριθήκαμε σε κάποιες επιμέρους δράσεις των ακαδημιών μας, δείχνει το μέγεθος της προσπάθειας που κάνουμε στο να συνεχίσουμε να είμαστε η κορυφαία ακαδημία ιστιοπλοΐας. Δείχνει ότι το να βρεθείς στην κορυφή και να παραμείνεις εκεί, είναι ένα παζλ από πολλά κομμάτια τα οποία πρέπει να τοποθετείς στο τραπέζι με μεράκι και αγάπη για αυτό που κάνεις. Όλη η διοικητική ομάδα του ομίλου στηρίζουμε την προσπάθεια αυτή με κάθε τρόπο γιατί ξέρουμε καλά ότι τα μετάλλια που έρχονται από τις αγωνιστικές μας ομάδες, δεν θα μπορέσουν να συνεχίσουν να έρχονται και στο μέλλον, αν δεν υπάρχουν σωστές ακαδημίες που θα βάζουν τις σωστές βάσεις στους νέους ιστιοπλόους».

 

Τα πιο Δημοφιλη > Ειδησεις

Αριάδνη Παρασκευή Σπανάκη – Οδυσσέας Εμμανουήλ Σπανάκης

Ιστιοπλοΐα: Τριπλή πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες προκρίθηκαν οι Βύρων Κοκκαλάνης, Κάμερον Αλέξανδρος Μαραμενίδης και τα αδέρφια Σπανάκη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σε ισχύ το πλαίσιο απόλυτης προστασίας γ…

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι περιοχές προστασίας...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

Η Omega διευρύνει τη συλλογή Speedmaster…

Μοντέλα τόσο σε χρυσό όσο και σε ατσάλι, καθένα με...

Style