Με την «Ανατολή» στο Trofeo Princesa Sofia Iberostar οι Μάντης-Καγιαλής

Λίγες μόνο ημέρες μετά την παραλαβή και τη βάπτιστη του νέου τους αγωνιστικού σκάφους που φέρει το όνομα "Ανατολή", οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής βρίσκονται στην Πάλμα ντε Μαγιόρκα της Ισπανίας...

...όπου θα συμμετάσχουν στο 49ο Trofeo Prinseca Sofia Iberostar στην Ολυμπιακή Κατηγορία των 470, με στόχο την προσθήκη ακόμη ενός μεταλλίου στην πλούσια συλλογή τους.

Λίγες μόνο ημέρες μετά την παραλαβή και τη βάπτιστη του νέου τους αγωνιστικού σκάφους που φέρει το όνομα "Ανατολή", οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής βρίσκονται στην Πάλμα ντε Μαγιόρκα της Ισπανίας, όπου θα συμμετάσχουν στο 49ο Trofeo Prinseca Sofia Iberostar στην Ολυμπιακή Κατηγορία των 470, με στόχο την προσθήκη ακόμη ενός μεταλλίου στην πλούσια συλλογή τους.

Από τη Δευτέρα 2 Απριλίου έως και το Σάββατο 7 Απριλίου 1.215 ιστιοπλόοι, από 62 χώρες, θα αγωνιστούν σε 10 Ολυμπιακές κατηγορίες με το συνολικό αριθμό των σκαφών να φτάνει τα 870! Μαζί με τους Έλληνες Ολυμπιονίκες, ο αριθμός των ιστιοπλόων που βρέθηκαν στο βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο και θα συμμετάσχουν στο συγκεκριμένο αγώνα φτάνει τους 17, ενδεικτικό στοιχείο του επιπέδου του ανταγωνισμού που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν όλοι οι αθλητές. 

Παναγιώτης Μάντης: "Το Trofeo Princesa Sofia Iberostar αποτελεί κάθε χρόνο τον πρώτο διεθνή αγώνα που λαμβάνει χώρα στη γηραιά ήπειρο. Πολλές χώρες επιλέγουν την Ισπανία ως κέντρο προετοιμασίας για το χειμώνα και αυτό κάνει τον αγώνα ιδιαίτερα δημοφιλή σε νούμερα συμμετοχών. Από την πλευρά μας, όπως και κάθε χρόνο θέλουμε να διεκδικήσουμε ένα μετάλλιο. Είναι ο πρώτος αγώνας για την "Ανατολή" και θέλουμε να δούμε την απόδοση που μπορούμε να πιάσουμε." 

Παύλος Καγιαλής: "Θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα πολύ μεγάλο στόλο (80 συμμετοχές στην κατηγορία 470 ανδρών), αλλά και τους συνήθεις ύποπτους! Εδώ βρίσκεται όλη η αφρόκρεμα της Παγκόσμιας Ιστιοπλοϊκής κατάταξης και είναι μια καλή ευκαιρία να δούμε πως έχει εξελιχθεί το σύνολο του στόλου."

To τέλος της πρώτης αγωνιστικής ημέρας βρίσκει το ελληνικό δίδυμο στην 5η θέση της γενικής κατάταξης με 14 βαθμούς ποινής, καθώς τερμάτισαν 13οι στην πρώτη ιστιοδρομία ενώ κατάφεραν να κερδίσουν τη δεύτερη. Αύριο Τρίτη 3 Απριλίου το αγωνιστικό πρόγραμμα περιλμβάνει ακόμη 2 ιστιοδρομίες για την κατηγορία 470.

Τα πιο Δημοφιλη > Ειδησεις

Μαρίνα Πόρτο Χέλι: Ουσιαστική ανάπτυξη το 2023 και θετικές…

Προβλεπόμενη ανάπτυξη της τάξεως του 29,1% για το 2024, ενώ 791 σκάφη ελλιμενίστηκαν μέσα στη χρήση...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σε ισχύ το πλαίσιο απόλυτης προστασίας γ…

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι περιοχές προστασίας...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

Η Omega διευρύνει τη συλλογή Speedmaster…

Μοντέλα τόσο σε χρυσό όσο και σε ατσάλι, καθένα με...

Style