Offshore ProAcademy στον ΝΟΕ και τον Άκη Τσαρούχη

offshore pro academy

Μια νέα, πρωτοποριακή ακαδημία, έρχεται να προστεθεί στα εκπαιδευτικά τμήματα του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος με στόχο την διάδοση και την καλλιέργεια της ιστιοπλοΐας

Βασική ιδιαιτερότητα είναι ότι ο κάθε μαθητής έχει έναν δικό του, ιδιωτικό, ρυθμό στην μάθηση. Το πρόβλημα γίνεται ακόμα πιο έντονο με τον σημερινό, έντονο ρυθμό ζωής που οι μαθητές αναγκάζονται να χάνουν κάποια μαθήματα. Έτσι, είναι εμφανές ότι τα κλειστά σχήματα εκπαίδευσης που έχουν συγκεκριμένη διάρκεια, δεν μπορούν να είναι αποδοτικά. Ειδικά στην ιστιοπλοΐα, το να νιώσει κάποιος «αυτάρκης» είναι μια διαδικασία που παίρνει χρόνο, με στόχο να συλλέξει ο μαθητής παραστάσεις και εμπειρία.


Αυτό δεν είναι κάτι νέο. Ο ΝΟΕ, εδώ και πολλά χρόνια έχει δημιουργήσει τμήματα που αντιμετωπίζουν τον κάθε μαθητή ιδιωτικά και τον βοηθούν να γίνει καλύτερος, σωστότερος και πιο ολοκληρωμένοςyachtsman, στον ρυθμό που αυτός μπορεί να ανταποκριθεί. Ιδιαίτερα μαθήματα, ανοικτή θάλασσα, μικρά σκάφη, ταχύπλοα. Δίνοντας την δυνατότητα μεταπήδησης από το ένα τμήμα στο άλλο, κανείς γνωρίζει και άλλες πτυχές της θάλασσας και του αθλήματος συμπληρώνοντας γνώσεις και εμπειρίες.
Σε αυτές τις γραμμές, είχε κινηθεί και πριν αρκετά χρόνια και το μεγαλύτερο ίσως successstoryτου Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος στον χώρο της εκπαίδευσης. Το Match Race Academy. Χρησιμοποιώντας το matchracing σαν πλατφόρμα εκπαίδευσης, ο μαθητής έχει πολύ γρήγορη πρόοδο, με διασκεδαστικό τρόπο. Ο μαθητής μπορεί όλο το χρόνο να έχει μια αθλητική ενασχόληση με την ιστιοπλοΐα, χτίζοντας εμπειρίες και αποκτώντας πολλές γνώσεις, με τον ρυθμό που αυτός μπορεί να αφομοιώσει.

offshoreacad1
Ηθικός αυτουργός για το νέο τμήμα, ο εκπαιδευτής του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος, Άκης Τσαρούχης, που αξιοποιώντας την ίδια πετυχημένη συνταγή που χρησιμοποίησε παλαιότερα στο Match Race Academy, οργάνωσε το OffshoreProAcademyκαι έχει βαλθεί να το κάνει το επόμενο successstoryτου χώρου:
«Στη χώρα μας υπάρχουν δυο παράδοξα στον χώρο της ιστιοπλοΐας: Το πρώτο είναι ότι ενώ στο πανελλήνιο του Optimistμαζεύονται 300 παιδάκια, κατόπιν αυτά εξαφανίζονται και χάνονται από τον χώρο. Το δεύτερο παράδοξο είναι αντίστοιχο. Κάθε χρόνο παίρνουν δίπλωμα ανοικτής θαλάσσης εκατοντάδες άτομα και όμως στη συνέχεια κανένας δεν νοικιάζει σκάφος να κάνει διακοπές. Οι εταιρίες ναύλωσης σκαφών δεν ασχολούνται με την εγχώρια αγορά, γιατί πολύ απλά αυτή δεν υπάρχει! Στις ίδιες γραμμές, κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με τους ιδιοκτήτες σκαφών ανοικτής θαλάσσης που αδυνατούν να συμμετέχουν σε αγώνες γιατί δεν μπορούν να βρουν πλήρωμα.
Τα παραπάνω παράδοξα, σημαίνουν ότι κάτι γίνεται λάθος, και το κοινό αυτό χάνεται από τον χώρο. Επιλέγει να κάνει κάτι διαφορετικό. Ενώ κάποτε ο καθένας από αυτούς απάντησε προσωπικά για τον εαυτό του το ερώτημα «Γιατί ιστιοπλοΐα;» στη συνέχεια έβγαλε κάποια συμπεράσματα που τον απομάκρυναν από τη θάλασσα, και δεν τον άφησαν να αποσβέσει την επένδυση που έκανε σε χρήμα, και το βασικότερο σε κόπο και χρόνο για να πάρει το δίπλωμά του. Είναι γεγονός ότι ο καθένας, όταν έρχεται σε μια σχολή ιστιοπλοΐας, έχει διαφορετικό πράγμα στο μυαλό του για αυτό που θέλει να κάνει. Ο καθένας φαντάζεται διαφορετικά την επαφή του με τη θάλασσα, και το βασικότερο; Έχει διαφορετικό, προσωπικό ρυθμό εξέλιξης και μάθησης.
Εκεί κάπου προκύπτει το OffshoreProAcademy το οποίο, με μια μηνιαία συνδρομή γυμναστηρίου, έρχεται να βοηθήσει αυτούς που έχουν πάρει το δίπλωμα ανοικτής θαλάσσης να «σταθούν στα πόδια τους» ιστιοπλοϊκά. Να φτάσουν σε επίπεδο να κυβερνήσουνμόνοι τους ένα σκάφος και να χαρούν τη βόλτα τους στη θάλασσα. Αυτό είναι και η υπόσχεσή μας στοOffshoreProAcademy: κάθε μαθητής μας να γίνεται αυτάρκης και να χαίρεται την ιστιοπλοΐα, με τη «γεύση» που αυτός πάντα θέλει.»

Η ακαδημία είναι συνεχούς εκπαίδευσης και λειτουργεί όλο το χρόνο με στόχο να καλύψει τόσο αυτούς που μπορεί να χάνουν κάποια μαθήματα, ή και μήνες ολόκληρους, λόγω υποχρεώσεων, αλλά και να απευθυνθεί στον καθένα ξεχωριστά και στον δικό του ρυθμό μάθησης.
Το Offshore ProAcademy, θέλοντας να καλύψει όλα αυτά που μπορεί να είχε κάποιος στο μυαλό του όταν ερχόταν να μάθει ιστιοπλοΐα, έχει τρείς διακριτές κατευθύνσεις:

Είναι γεγονός ότι μεγάλη μερίδα μαθητών, έρχεται να μάθει ιστιοπλοΐα με στόχο το καλοκαίρι να νοικιάσει σκάφος με την παρέα του, και να κάνει ιστιοπλοϊκές διακοπές. Στην πράξη, μέσα στα πλαίσια της βασικής εκπαίδευσής του, ακόμα και αν έχει πάρει το δίπλωμα, μπορεί να μη νιώθει ασφαλής να νοικιάσει με τη παρέα του ένα σκάφος. Στόχος της Cruisingκατεύθυνσης του OffshoreProAcademy, είναι να κάνει ο μαθητής, με ελεγχόμενο τρόπο, το πρώτο του ταξίδι μόνος, και να νιώσει επαρκής για αυτό!

Πολλοί θα ήθελαν, λίγοι τελικά μπόρεσαν! Ο λόγος; Αφενός το ιστιοπλοϊκό επίπεδο κάποιου που τελειώνει την βασική εκπαίδευση δεν είναι τέτοιο που θα το ζητούσαν ομάδες που τρέχουν αγώνες, αφετέρου, ο ίδιος παίρνοντας το δίπλωμά του, δεν έχει τρόπο να προσεγγίσει τις ομάδες που τρέχουν αγώνες και να διαλεχτεί από αυτές. Εδώ έρχεται το Offshore Pro Academy: Φτάνει τον μαθητή του σε σημείο να είναι χρήσιμος σε συνθήκες αγώνα και ταυτόχρονα, ενεργά τον προωθεί σε πληρώματα που τρέχουν αγώνες.

Κάποιοι βλέπουν την ιστιοπλοΐα σαν μια απασχόληση για κάθε τους Σαββατοκύριακο. Σαν άθλημα. Σαν μια διαδικασία εκτόνωσης. Το Match Race Academy, η πιο καινοτόμος ακαδημία ιστιοπλοΐας στη χώρα, προσφέρει ακριβώς αυτό: χρησιμοποιώντας μια διασκεδαστική πλατφόρμα μάθησης, το Match Racing, καταφέρνει μια θεαματική πρόοδο στους μαθητές του και ταυτόχρονα τους δίνει μια διέξοδο για αθλητική ενασχόληση με την ιστιοπλοΐα όλο το χρόνο.
Το Offshore ProAcademy είναι ήδη ενεργό.
Πληροφορίες και εγγραφές στην αθλητική γραμματεία του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος στο 2104220506

Τα πιο Δημοφιλη > Ειδησεις

Μαρίνα Πόρτο Χέλι: Ουσιαστική ανάπτυξη το 2023 και θετικές…

Προβλεπόμενη ανάπτυξη της τάξεως του 29,1% για το 2024, ενώ 791 σκάφη ελλιμενίστηκαν μέσα στη χρήση...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σε ισχύ το πλαίσιο απόλυτης προστασίας γ…

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι περιοχές προστασίας...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

Η Omega διευρύνει τη συλλογή Speedmaster…

Μοντέλα τόσο σε χρυσό όσο και σε ατσάλι, καθένα με...

Style