[ 1970-2020 ] 50 ΧΡΟΝΙΑ TUDOR CHRONOGRAPHS

TUDOR Oysterdate Homeplate

Η Tudor συμπληρώνει 50 χρόνια δημιουργίας.  

To 1970 η ΤUDOR παρουσίασε τον πρώτο της χρονογράφο, τον Oysterdate. O λειτουργικός και ανθεκτικός αυτός χρονογράφος διέθετε ένα μοναδικό σχεδιασμό για την εποχή και ήταν η αρχή για τους χρονογράφους που θα παρουσίαζε η TUDOR τα επόμενα 50 χρόνια. Ο χρονογράφος Oysterdate διέθετε το μηχανισμό Valjoux 7734. Ένα μοναδικό σχεδιασμό στο καντράν σε γκρι και μαύρο χρώμα με φωτιζόμενους ωροδείκτες σε σχήμα πεντάγωνου που έγιναν γνωστοί με το όνομα ‘Homeplate’ που θύμιζαν το χώρο του γηπέδου που διεξάγεται το παιχνίδι του baseball, και χρονομετρητή με διαβαθμίσεις 45 λεπτών.

 Η δεύτερη γενιά τριών χρονογράφων παρουσιάστηκε το 1971 με το όνομα Monte Carlo από τους fans της μάρκας χάρη στα καντράν που έμοιαζαν με τροχό ρουλέτας του καζίνο. Οι χρονογράφοι αυτοί ήταν εξοπλισμένοι με τον προηγμένο μηχανισμό Valjoux 234, με μπλε και γκρι χρώμα στο καντράν και τη στεφάνη.

Το 1976 η Tudor παρουσίασε τη σειρά χρονογράφων Prince Oysterdate. Ήταν εξοπλισμένοι με τον αυτόματο μηχανισμό κουρδίσματος Valjoux 7750 με το όνομα Big Block από τους fans της TUDOR. Διέθετε παραλλαγές στα καντράν και στους χρονομετρητές σε μαύρο, λευκό και silver χρώμα.

To 1995 η TUDOR παρουσίασε μια νέα εκδοχή της σειράς Prince Oysterdate με πιο λιτό σχεδιασμό και με κρύσταλλο από ζαφείρι από το οποίο ονομάστηκε Sapphire Chronographs. Επίσης διαθέτει μοντέλα σε συνδυασμό κίτρινου χρυσού και ατσάλι, δερμάτινο λουράκι και τον ίδιο ανανεωμένο μηχανισμό Valjoux 7750.

 Το 2010, στην επέτειο των 40 χρόνων από τον πρώτο χρονογράφο, η TUDOR παρουσίασε το μοντέλο Heritage Chrono, με σύγχρονο σχεδιασμό διατηρώντας τις αισθητικές λεπτομέρειες του πρωτότυπου μοντέλου του 1970. Διέθετε 2 καντράν εμπνευσμένα από το 1970 με γκρι ή μαύρο χρώμα και λουράκια από ύφασμα ή μπρασελέ από ατσάλι.

Το 2013 παρουσιάστηκε μια νέα εκδοχή του μοντέλου, το Heritage Chrono Blue με μπλε καντράν και τον μηχανισμό 2892. Την ίδια χρονιά παρουσιάστηκε το Fastrider Black Shield,ένας μαύρος ,σπορ χρονογράφος με προηγμένο σχεδιασμό, εμπνευσμένο από την αισθητική μιας μηχανής Superbike. Διαθέτει τον μηχανισμό 7753 και μαύρο δερμάτινο λουράκι ή λουράκι από μαύρο καουτσούκ.

Το 2017 παρουσιάστηκε το νέο Black Bay Chrono με εξαιρετική απόδοση και νέο σχεδιασμό που βραβεύτηκε στο Grand Prix d’ Horlogerie de Geneve, πιστοποιημένο ελβετικό χρονόμετρο με τον αυτόματο μηχανισμό ΜΤ5813 και αυτονομία 70 ωρών.

  1971 TUDOR Oysterdate Monte Carlo

 1971 TUDOR Oysterdate Monte Carlo

  1976 TUDOR PrinceOysterdateBigBlock 9430

 1976 TUDOR Prince Oysterdate Big Block

 

M79350 0003 black fabric blue jeans AMB

Black Bay Chrono

M70330N 0005 black grey 95740 AMB res

Τα πιο Δημοφιλη > Style

Το Suunto Core Alpha Stealth

Η Suunto ενσωματώνει πάνω από 85 χρόνια εξαιρετικής δεξιοτεχνίας, απόλυτης ακρίβειας και πρωτοποριακής καινοτομίας στο...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

first aid on board AED

Αντιμετώπιση καρδιακ…

Η αιφνίδια καρδιακή ανακοπή μπορεί να εμφανιστεί οποιαδήποτε στιγμή, όντας...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

D Marin katharismos akton

D-Marin: Δεσμεύεται για τ…

10 μαρίνες ενώνουν τις προσπάθειές τους για την αντιμετώπιση της...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Design

Prolight Rolling Greens Messinia

PROLIGHT: Φωτίζει 42 Κατοικ…

Στην PROLIGHT ανατέθηκε έπειτα από διαγωνισμό η μελέτη και η...

Design