Δελούδης: Εγκαίνια του πρώτου Cassina Store στην Αθήνα

deloudis egkainia cassina store athens

Η εταιρεία Δελούδης πραγματοποίησε τα επίσημα εγκαίνια του πρώτου καταστήματος Cassina στην Αθήνα, παρουσία της διάσημης σχεδιάστριας και Art Director της Cassina, Patricia Urquiola και πλήθους εκπροσώπων από τα μεγαλύτερα αρχιτεκτονικά γραφεία της χώρας, μεταξύ άλλων.

Στην καρδιά της ελληνικής πρωτεύουσας και πιο συγκεκριμένα στην κομψή εμπορική περιοχή του Κολωνακίου, επί της οδού Σπευσίππου 3-5, το νέο Cassina store συνολικής επιφάνειας 300 τ.μ. εκτείνεται σε τρεις ορόφους που φιλοξενούν τις συλλογές εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, τιμώντας πλήρως τις αξίες του κορυφαίου ιταλικού οίκου: αυθεντικότητα, παράδοση, έρευνα, καινοτομία, δεξιοτεχνία και άριστη παραγωγή.

«Είμαστε πολύ περήφανοι που ανοίγουμε ένα νέο Cassina Store στην Αθήνα σε συνεργασία με τον Δελούδη, έναν έμπιστο συνεργάτη με τον οποίο συμπορευόμαστε 50 ολόκληρα χρόνια. Ως κομμάτι μιας δυναμικής στρατηγικής παγκόσμιας επέκτασης, πρόκειται για το ενδέκατο κατάστημα που εγκαινιάσαμε φέτος, αριθμώντας συνολικά 55 Cassina Stores παγκοσμίως έως το τέλος του 2023. Το εν λόγω άνοιγμα σηματοδοτεί έναν ακόμα σταθμό στο χρονοδιάγραμμα της Cassina που αναμένεται να επιδράσει σημαντικά στην περιφερειακή βιομηχανία της αρχιτεκτονικής και του design.» Luca Fuso, Διευθύνων Σύμβουλος της Cassina.

Ο Κωνσταντίνος Δελούδης, Διευθύνων Σύμβουλος της ιστορικής ελληνικής εταιρείας συμπλήρωσε: «Αποτελεί τεράστιο ορόσημο για τη Δελούδης Α.Ε. το γεγονός ότι ανοίγουμε ξανά τις πύλες του πρώτου μας εκθεσιακού χώρου, από όπου ξεκίνησε η ιστορία μας το 1972, και δη με μια τόσο αξιόλογη και εμβληματική μάρκα όπως η Cassina. Ο σταθερός δεσμός μας είναι ισχυρότερος από ποτέ και η αμοιβαία εκτίμηση για τις κοινές μας αξίες ακόμα πιο βαθιά».

deloudis parousiasi 1

Καλωσορίσατε στο Σπίτι
Βασισμένοι σε ένα project της Καλλιτεχνικής Διευθύντριας της εταιρείας Patricia Urquiola, οι εσωτερικοί χώροι έχουν σχεδιαστεί για να νιώθει κανείς σαν στο σπίτι του. Το κατάστημα φιλοξενεί τα καλύτερα προϊόντα από τη μοναδική συλλογή της Cassina που μετρά πάνω από δώδεκα δεκαετίες σχεδιαστικής τεχνογνωσίας, αντιπροσωπεύοντας τέλεια το “The Cassina Perspective”, το ξεχωριστό όραμα της εταιρείας, σύμφωνα με το οποίο τα πιο καινοτόμα προϊόντα και τα μοντέρνα κλασικά συνδυάζονται για να δημιουργήσουν ολοκληρωμένες, ζεστές και φιλόξενες ατμόσφαιρες.
Διαθέτοντας χώρους καθιστικού, τραπεζαρίας, κρεβατοκάμαρας και εξωτερικού χώρου σε μια ποικιλία στυλ και διαθέσεων, το κατάστημα απευθύνεται σε ένα ένα κοινό και προτιμήσεις. Αρχιτεκτονικά στοιχεία, όπως ένα εσωτερικό στρογγυλό παράθυρο και οι μεταλλικές σίτες, χρησιμοποιούνται αποτελεσματικά για την οριοθέτηση ζωνών και υλικών ενώ τα ξύλινα boiserie πάνελ δημιουργούν μια αίσθηση ζεστασιάς.
Η χρωματική παλέτα του καταστήματος που συνδυάζει τόνους του γκρι, του πράσινου και της τερακότα, δημιουργεί διαλόγους με τα έπιπλα προκειμένου να ενισχύσει την οπτική γλώσσα του καταστήματος.

deloudis parousiasi 4

Εμβλήματα και Καινοτομία
Οι αυθεντικές εκδόσεις από τη συλλογή Cassina iMaestri, που γιορτάζει φέτος την 50η επέτειό της, περιλαμβάνουν έργα των Franco Albini, Le Corbusier, Pierre Jeanneret, Charlotte Perriand, Gerrit T. Rietveld και τον νεοφερμένο μαέστρο Vico Magistretti. Για τον εορτασμό αυτής της εμβληματικής συλλογής, το coffee table book “Echoes, Cassina, 50 Years of iMaestri”, που επιμελήθηκε ο Ivan Mietton και εκδόθηκε από την Rizzoli, θα πωλείται κατ’ αποκλειστικότητα στο Cassina Store Athens, αναδεικνύοντας τη μοναδική μέθοδο της εταιρείας στη διεξαγωγή έρευνας και ανάπτυξης για την επιδίωξη της αυθεντικότητας και του πολιτισμού.
Στο κατάστημα, αυτά τα εμβλήματα δεσπόζουν δίπλα σε σύγχρονα κομμάτια σχεδιασμένα από διάσημα ονόματα όπως οι Virgil Abloh, Michael Anastassiades, Mario Bellini, Antonio Citterio, Rodolfo Dordoni, Formafantasma, Kazuhide Takahama, Afra & Tobia Scarpa και φυσικά η Patricia Urquiola.
Κάθε αριστούργημα, περήφανα και σχολαστικά κατασκευασμένο στην Ιταλία, συνδυάζει ποιότητα και παραγωγική τεχνογνωσία, με αποτέλεσμα διαχρονικά προϊόντα που έχουν κατασκευαστεί για να διαρκούν. Ταυτόχρονα, η δέσμευση της Cassina στο περιβάλλον και η κοινωνία αποτελούν σημαντική προτεραιότητα. Χάρη στο έργο που διεξήχθη από το Cassina LAB, η εταιρεία επανεξετάζει το μέλλον του design μέσω της ταυτοποίησης και της χρήσης καινοτόμων παραγωγικών διεργασιών και κυκλικών υλικών.

deloudis parousiasi 6

Highlights συλλογής
Εισερχόμενος στο κατάστημα, ο επισκέπτης καλωσορίζεται στη μια πλευρά από ένα σαλόνι με τον καναπέ Esosoft του Antonio Citterio και στην άλλη, από μια τραπεζαρία με το τραπέζι Sengu σεταρισμένο με τις καρέκλες φαγητού Dudet της Patricia Urquiola. Ο ξεχωριστός σχεδιασμός της καλλιτεχνικής διευθύντριας συνεχίζεται σε έναν συνδεδεμένο χώρο με τον πρόσφατα λανσαρισμένο καναπέ Moncloud που αποθεώνει την άνεση, εστιάζοντας ταυτόχρονα στην κυκλικότητα και την ελαχιστοποίηση της χρήσης αφρού πολυουρεθάνης, αντιπροσωπεύοντας έτσι πλήρως την εντατική έρευνα και ανάπτυξη της Cassina που σημειώνει σημαντική πρόοδο στο design για τη βιομηχανία επίπλων.
Στον κάτω όροφο το μάτι αφοπλίζεται από το σύστημα Ghost Wall, όπου σαν οπτική ψευδαίσθηση οι λειτουργικοί πλην όμως διακοσμητικοί διάλογοι της ψυχής του με τον καναπέ και την πολυθρόνα Soriana των Afra και Tobia Scarpa, που επανακυκλοφόρησαν πρόσφατα με κυκλικά υλικά, θυμίζουν το χαλαρό και αντισυμβατικό στυλ της δεκαετίας του 1970. Εδώ, η τραπεζαρία παρουσιάζει το τραπέζι Longplane του Rodolfo Dordoni με την εντυπωσιακή αισθητική του ισορροπία, πλαισιωμένο από τις καρέκλες Flutz του Michael Anastassiades. Ένας άλλος χώρος καθιστικού καλωσορίζει τις γενναιόδωρες φόρμες του καναπέ Sengu Bold της Patricia Urquiola, ενώ στην κρεβατοκάμαρα το Bio-mbo king size κρεβάτι της φαντάζει σαν ένα καταφύγιο αποφόρτισης και χαλάρωσης.

Στον ημιόροφο, σε μια φωτεινή και φρέσκια ατμόσφαιρα, επιλεγμένα κομμάτια της συλλογής Outdoor της Cassina, συνδυάζουν υφές και αποχρώσεις εμπνευσμένες από τη φύση.

deloudis parousiasi 2

Εμβληματικό design διαθέσιμο για περιορισμένο χρόνο
Κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, η πολυθρόνα Utrecht του Gerrit T. Rietveld θα διατίθεται στο κατάστημα με μια νέα γεωμετρική υφασμάτινη ταπετσαρία σε δύο χρωματισμούς. Εμπνευσμένα από τη φύση, τα σχήματα συναντούν το χρώμα για να δημιουργήσουν ένα ζωηρό μοτίβο που θυμίζει κόκκινο ηλιοβασίλεμα, το οποίο λάμπει μέσα από τα βελονοειδή φύλλα ενός πεύκου Scots. Διαθέσιμη για περιορισμένο χρονικό διάστημα, αυτή η εμβληματική δημιουργία φέρνει ακόμα περισσότερη εορταστική ζεστασιά στο σπίτι.
Ανακαλύψτε περισσότερα στο Cassina Store Athens που εκτός από επιπλώσεις, προσφέρει επίσης μια ευρεία γκάμα λύσεων για τους τομείς της φιλοξενίας, του λιανεμπορίου και του γραφείου.

deloudis parousiasi 3

Cassina Store Athens
Σπευσίππου 3-5, Κολωνάκι 106 75 – τηλ. 213 0908907

Τα πιο Δημοφιλη > Life

Bolivar Beach Club: Opening στις 27 Απριλίου με τους…

To Bolivar επιστρέφει θριαμβευτικά το Σάββατο 27 Απριλίου με καλεσμένους του Blend, τους Ιταλούς Djs/Producers...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σε ισχύ το πλαίσιο απόλυτης προστασίας γ…

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι περιοχές προστασίας...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

Η Omega διευρύνει τη συλλογή Speedmaster…

Μοντέλα τόσο σε χρυσό όσο και σε ατσάλι, καθένα με...

Style