Δειπνοσοφιστήριον: Υπερήφανος χορηγός του DAVIS CUP 2023

Dipnosofistirion xorigos davis cup 2023 tennis

Το Δειπνοσοφιστήριον ήταν υπερήφανος χορηγός του DAVIS CUP 2023: Ελλάδα – Ισημερινός, που διεξήχθη στις εγκαταστάσεις του κλειστού μπάσκετ στο ΟΑΚΑ «Νίκος Γκάλης» στις 4 & 5 Φεβρουαρίου 2022 και κατά τη διάρκεια του οποίου η Ελλάδα ανέβηκε στο World Group 1 του Davis Cup.

Η πρώτη ημέρα της συνάντησης της Εθνικής ομάδας τένις των ανδρών με αντίπαλο τον Ισημερινό για τα play-offs του World Group 1 του Davis Cup ήταν εντυπωσιακή με τον Στέφανο Τσιτσιπά και τον Αριστοτέλη Θάνο να κερδίζουν και να κάνουν το 2-0 στις νίκες, φέρνοντας το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ένα βήμα μακριά από την άνοδο.

dipnosofistirion davis 3

O Στέφανος Τσιτσιπάς δυσκολεύτηκε μόνο στο 1ο σετ απέναντι στον Νο 731 του κόσμου, Άλβαρο Γκιγιέν, αλλά στη συνέχεια δεν είχε κανένα πρόβλημα χαρίζοντας την πρώτη νίκη στην Ελλάδα με 7-5, 6-2, στη συνάντηση με τον Ισημερινό.

Ακολούθησε ο αγώνας του Αριστοτέλη Θάνου που σημείωσε μια μεγάλη νίκη απέναντι στον Αντρέ Αντράντε με 7-6(4), 6-4, κάνοντας το 2-0 για την Ελλάδα η οποία απέχει πλέον μια νίκη από την άνοδο στο World Group I. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Θάνος κέρδισε έναν παίκτη ο οποίος βρίσκεται ψηλότερα στην παγκόσμια κατάταξη 1014 θέσεις!

Την δεύτερη και τελευταία ημέρα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε τον Αντρές Αντράντε με 2-0 σετ 7-6 (1), 6-1 και έτσι η Εθνική μας ομάδα τένις των ανδρών κέρδισε με 3-1 νίκες του Ισημερινού και ανέβηκε στο World Group 1 του Davis Cup, γράφοντας ιστορία.

dipnosofistirion davis 2

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας δυσκολεύτηκε στο 1ο σετ, όπου οι δύο παίκτες κατάφεραν να κρατήσουν το σερβίς τους και το σκορ παρέμεινε ισόπαλο μέχρι και το 12ο game (6-6). Όμως η συνέχεια ήταν εύκολη για το Νο 3 της παγκόσμιας κατάταξης, φτάνοντας με ευκολία στην επικράτηση (7-1).

Η εικόνα ήταν εντελώς διαφορετική στο 2ο σετ με τον Στέφανο να μην αφήνει κανένα περιθώριο αντίδρασης στον αντίπαλό του κερδίζοντας με 6-1 και πετυχαίνοντας τον μεγάλο στόχο της Εθνικής ομάδας.

Νωρίτερα, οι Πέτρος Τσιτσιπάς και Αλέξανδρος Σκορίλας είχαν γνωρίσει την ήττα με 2-0 σετ (7-6(4), 6-4), κόντρα στους Γκονζάλο Εσκομπάρ και Ντιέγκο Ιντάλγκο, μετά από 2 ώρες αγώνα, με την Εθνική ομάδα του Ισημερινού να μειώνει σε 2-1 νίκες.

Τσιτσιπάς: «Οι θεατές μας βοήθησαν πάρα πολύ»
«Η αλήθεια είναι ότι και τώρα που βρέθηκα εδώ, δεν ήμουν σίγουρα στο 100% μετά το Australian Open, αλλά ήταν προτεραιότητα για μένα να παίξω, ανεξάρτητα πώς ένιωθα. Είχα μόλις δύο ημέρες ρεπό, αλλά κατάφερα να βρω μια ισορροπία. Οι θεατές ήταν άψογοι, μας βοήθησαν πάρα πολύ αυτές τις δύο ημέρες»
δήλωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, αμέσως μετά το τέλος του αγώνα του.

dipnosofistirion davis 1

Η Εθνική μας ομάδα και το ΔΣ της ΕΦΟΑ ευχαριστούν την ITF και όλους όσους υποστηρίζουν την διοργάνωση. Η ΕΦΟΑ θέλει να ευχαριστήσει ιδιαίτερα όλους τους Χορηγούς του DAVIS CUP 2023 που είναι οι: Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (Κύριος Εθνικός Χορηγός & Εθνικής Ομάδας), Μασούτης (Εθνικός Χορηγός), VW (Εθνικός Χορηγός), FILA (Επίσημος Υποστηρικτής Ρουχισμού Εθνικής), Babolat (Επίσημο Μπαλάκι Το φυσικό μεταλλικό νερό Μιτσικέλι (Eπίσημος Χορηγός Davis Cup 2023), Total Energies, HOWDEN, Dimello, ΔΕΙΠΝΟΣΟΦΙΣΤΗΡΙΟΝ, LΥΤΤΟS Beach Hotel, NANA Golden Beach Hotel, VECHRO.

dipnosofistirion davis 4

 

Τα πιο Δημοφιλη > Life

10 χρόνια Greek Maritime Golf Event στην Costa Navarino…

Σημαντική διάκριση με τέσσερα βραβεία στα Sports Marketing Awards 2024.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σε ισχύ το πλαίσιο απόλυτης προστασίας γ…

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι περιοχές προστασίας...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

Omega Speedmaster Chronoscope: 100 ημέρε…

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι ξεκινούν σε μόλις 100 ημέρες.

Style