Clumsies & Baba au Rum στα 50 καλύτερα bars του κόσμου

Τα δύο αθηναϊκά μπαρ βρέθηκαν και πάλι στη λίστα των «World’s 50 Best Bars» για το 2021.

Διατηρώντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο τους στην παγκόσμια μπαρ σκηνή, τα δύο αγαπημένα στέκια της Αθήνας παρέμειναν σε κορυφαίες θέσεις και στη φετινή διοργάνωση των World’s 50 Best Bars. Στην πιο καταξιωμένη παγκόσμια κατάταξη, που διαμορφώνεται από 540 bartenders και ειδικούς στον τομέα, οι δύο γνωστές ελληνικές δημιουργικές ομάδες των mixologists, του Clumsies και του Baba au Rum, πέτυχαν την 4η και την 14η θέση αντιστοίχως.

babaaurum2 848x566

Πέρυσι το Clumsies βρίσκονταν στην 3η θέση, που σημαίνει ότι παρέμεινε στην κορυφή ως ένα από τα 5 καλύτερα μπαρ στον κόσμο, ενώ το Baba au Rum, κατάφερε να αναρριχηθεί στο Νο14 από το Νο31 που βρισκόταν στην περσινή κατάταξη.

Το «The Clumsies» (Πραξιτέλους 30), ένα bar φαινόμενο, με τους Βασίλη Κυρίτση και Νίκο Μπάκουλη να συγκαταλέγονται στους πρεσβευτές της ελληνικής μπαρ σκηνής, οφείλει την αναγνωρισιμότητά του στη δημιουργικότητα των ιδρυτών του, που έχουν ταξιδέψει στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα μεταδίδοντας τη δυναμική του ελληνικού bartending σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ δεν σταματούν να καινοτομούν με νέες γεύσεις και συνδυασμούς που εξερευνούν και ανακαλύπτουν στο Clumsies lab.

Στο «Baba Au Rum» (Kλειτίου 6), ο Θάνος Προυναρούς με βαθιά γνώση στα αποστάγματα της Καραϊβικής και όχι μόνο, και η πολύ έμπειρη ομάδα του, ναι μεν έχουν αναλάβει να μυήσουν το αθηναϊκό κοινό στο θαυμαστό κόσμο του ρουμιού, δουλεύουν κάθε χρόνο για την εξέλιξη των spirits και γενικότερα της ελληνικής σκηνής του bartending.

clumsies

Στις δύο πρώτες θέσεις της λίστας το Λονδίνο έχει τα πρωτεία με το εμβληματικό Connaught Bar, εντός του ομώνυμου ξενοδοχείου στο Mayfair, και το Tayēr+Elementary, γνωστό για τους δύο χώρους που διαθέτει, το «κανονικό» μπαρ και το «πειραματικό» για τους μυημένους των γευστικών αναζητήσεων.

Τα πιο Δημοφιλη > Life

10 χρόνια Greek Maritime Golf Event στην Costa Navarino…

Σημαντική διάκριση με τέσσερα βραβεία στα Sports Marketing Awards 2024.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σε ισχύ το πλαίσιο απόλυτης προστασίας γ…

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι περιοχές προστασίας...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

Omega Speedmaster Chronoscope: 100 ημέρε…

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι ξεκινούν σε μόλις 100 ημέρες.

Style