Νέο ρεκόρ στα κέρδη της Volvo το 2017

Η Volvo Cars ανακοίνωσε ισχυρή αύξηση κατά 27,7% στα λειτουργικά της κέρδη για το 2017

Η Volvo Cars ανακοίνωσε ισχυρή αύξηση κατά 27,7% στα λειτουργικά της κέρδη για το 2017, στα 14,1 δισεκατομμύρια σουηδικές κορώνες – SEK (1,42 δισ. €), έναντι 11 δισ. SEK (1,11 δισ. €) το 2016, χάρη στο νέο ρεκόρ που κατέγραψαν οι πωλήσεις της παγκοσμίως, φθάνοντας τα 571.577 αυτοκίνητα.

volvoreckor 2

Στο ίδιο διάστημα, τα καθαρά έσοδα της Volvo Cars αυξήθηκαν κατά 16,6%, στα 210,9 δισ. σουηδικές κορώνες (21,3 δισ. ευρώ), από 180,9 δισ. SEK το 2016, ενώ το περιθώριο λειτουργικού κέρδους αυξήθηκε στο 6,7% για το 2017, από 6,1% που ήταν το 2016.

Τα αποτελέσματα αυτά επιβεβαιώνουν με έμφαση ότι ο εκτενής οικονομικός και λειτουργικός μετασχηματισμός που πραγματοποιεί η Volvo στη διάρκεια των τελευταίων ετών λειτουργεί αποδοτικότατα, οδηγώντας την εταιρεία σε μια νέα φάση ανάπτυξης. Στο σύνολό τους, οι πωλήσεις της Volvo παγκοσμίως το 2017 κατέγραψαν αύξηση 7,0%.

«Η δραστηριότητά μας έχει μετασχηματιστεί ριζικά από το 2010 και πλέον είμαστε σε τροχιά παγκόσμιας, βιώσιμης ανάπτυξης», δήλωσε ο Χόκαν Σάμιουελσον (Håkan Samuelsson), Πρόεδρος και CEO της Volvo Cars. «Επενδύουμε σε όλα τα τμήματα του οργανισμού μας κι έχουμε παρουσιάσει ξεκάθαρα τη στρατηγική μας στα πεδία της ηλεκτροκίνησης, της αυτόνομης οδήγησης και της συνδεσιμότητας».

volvoreckor 3

Το τελευταίο έτος ήταν ιδιαίτερα σημαντικό για τη Volvo Cars. Η εταιρεία παρουσίασε νέα μοντέλα, ανέπτυξε σημαντικές συνεργασίες και αποκάλυψε μια παγκόσμια στρατηγική για την εξάπλωση της ηλεκτροκίνησης, ανάλογη της οποίας δεν έχει να παρουσιάσει άλλος κατασκευαστής αυτοκινήτων. Συγκεκριμένα, στη διάρκεια του 2017 η Volvo:

• Ολοκλήρωσε την γκάμα των νέων της SUV, με το λανσάρισμα του νέου XC60 και του πρώτου της compact premium SUV, του XC40.

• Ανακοίνωσε ότι θέτει την ηλεκτροκίνηση στον πυρήνα της μελλοντικής της δραστηριότητας, δηλώνοντας ότι από το 2019 κάθε νέο της μοντέλο θα διαθέτει μία έκδοση με ηλεκτροκινητήρα. Επιπλέον, αναλαμβάνοντας ακόμη μία δέσμευση για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης, η Volvo προχώρησε στο λανσάρισμα της Polestar, η οποία αποτελεί ένα νέο αυτόνομο brand ηλεκτρικών αυτοκινήτων, πλήρως ενσωματωμένο στο Volvo Car Group.

volvoreckor 4

• Ενίσχυσε τη συνεργασία της με τη μητρική της εταιρεία, συμπράττοντας στη δημιουργία μιας τεχνολογικής εταιρείας που θα αποφέρει περαιτέρω οικονομίες κλίμακας σε τεχνολογικό επίπεδο. Ακόμη, η Volvo απέκτησε το 30% της εταιρείας αυτοκινήτων LYNK & CO, με την οποία μοιράζεται τη νέα πλατφόρμα CMA (Compact Modular Architecture).

• Υπέγραψε μια συμφωνία-πλαίσιο με την Uber, εταιρεία που δραστηριοποιείται στο ride sharing, για τη διάθεση δεκάδων χιλιάδων αυτοκινήτων με συμβατότητα αυτόνομης οδήγησης, μεταξύ του 2019 και του 2021.

• Ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει το νέο της εργοστάσιο στη Νότιο Καρολίνα. Είναι η πρώτη μονάδα παραγωγής της Volvo στις Η.Π.Α., στην οποία θα κατασκευάζονται το νέο της μεσαίο sedan S60, καθώς και η επόμενη γενιά του μεγάλου SUV XC90. Η σχετική επένδυση αφορά ποσό που υπερβαίνει το 1,1 δισ. δολάρια και θα δημιουργήσει περίπου 4.000 νέες θέσεις εργασίας.

Τα πιο Δημοφιλη > Life

Sustainable Cocktail Challenge Sessions!

Τι είναι το Flor De Caña Sustainable Cocktail Challenge?

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Η D-Marin Λευκάδας μέγας χορηγός του Πρά…

Η D-Marin Λευκάδας για μια ακόμη χρονιά υπήρξε μέγας χορηγός...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

Το νέο TUDOR Pelagos FXD Chrono “Cycling…

Με αφορμή την έναρξη του Giro d’Italia 2024, η TUDOR...

Style