"Ηφαίστειο που ξεσπά" το 1ο Santorini Experience

santex2

Στην πρώτη διοργάνωση του «Santorini Experience» τράβηξε τα βλέμματα και το ενδιαφέρον του φίλαθλου κόσμου, καθώς επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές κολύμπησαν και έτρεξαν όλοι μαζί, χωρίς ανταγωνισμό, το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, στον παγκοσμίως γνωστό τουριστικό προορισμό των Κυκλάδων. 

Η εκκίνηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 01 Μαΐου 2015, στην Περίσσα, όπου 300 περίπου παιδιά από τα δημοτικά και γυμνάσια σχολεία του νησιού έτρεξαν κατά μήκος της παραλίας, την απόσταση του 1 χιλιομέτρου, προσφέροντας στιγμές χαράς σε γονείς και θεατές, στην πρώτη ημέρα της διοργάνωσης.

Η δεύτερη μέρα του «Santorini Experience» έκρυβε μια πραγματικά πρωτόγνωρη εμπειρία! Για πρώτη φορά ερασιτέχνες κολυμβητές, ακόμα και ο μικρότερος συμμετέχων, ο 11χρονος κολυμβητής, είχαν την ευκαιρία να κολυμπήσουν την κολυμβητική διαδρομή του 1.5 μιλίου (2.4 χλμ), δίπλα στα κορυφαία ονόματα του αθλήματος της ανοιχτής θαλάσσης. Την διοργάνωση τίμησαν με την συμμετοχή τους ο Ολυμπιονίκης και δις Χρυσός Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Σπύρος Γιαννιώτης, οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές, Αντώνης Φωκαΐδης και Κέλλυ Αραούζου καθώς και ο Πανευρωπαϊκός Πρωταθλητής Γιώργος Αρνιακός.

Η εκκίνηση δόθηκε από τον Δήμαρχο Θήρας, Ανάστασιο-Νικόλαο Ζώρζο, μέσα στο νερό, στο λιμανάκι του ηφαιστείου, με τον κόσμο του νησιού να παρακολουθεί και να ενισχύει με θέα από ψηλά αλλά και από κοντά, μέσα σε λέμβους την προσπάθεια των συμμετεχόντων μέχρι και τον τερματισμό τους στην προβλήτα του παλιού λιμανιού των Φηρών. Οι αθλητές μεταφέρθηκαν με το παραδοσιακό ιστιοπλοϊκό σκάφος «Αφροδίτη» της Caldera’s Boats στο Ηφαίστειο. Η διαδρομή έφερε την σφραγίδα του ομοσπονδιακού προπονητή Νίκου Γέμελου, ο οποίος με την βοήθεια της Ένωσης Λεμβούχων Σαντορίνης και του Προέδρου της Ένωσης κ. Μάκη Κανακάρη, δημιούργησαν ένα πρωτοποριακό και ασφαλές περιβάλλον, βασισμένο σε διεθνή πρότυπα για πρώτη φορά σε κολυμβητική διαδρομή στην Ελλάδα!

santex1

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, το «Santorini Experience» φιλοξένησε τους εκλεκτούς προσκεκλημένους του στο Gala που διοργανώθηκε, στο SantoWines με την υποστήριξη του Αντιδημάρχου και Προέδρου του ΔΣ του SantoWines κ. Μάρκου Καφούρου, στην περιοχή του Πύργου, όπου τιμήθηκαν ο Πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος και μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, κ. Δημήτρης Διαθεσόπουλος, ο Ομοσπονδιακός Τεχνικός της κολύμβησης καθώς και οι Έλληνες πρωταθλητές μας.

Η διοργάνωση ολοκληρώθηκε την Κυριακή 3 Μαΐου 2015, όπου εκατοντάδες δρομείς βρέθηκαν στο εργοστάσιο αφαλάτωσης και κατευθύνθηκαν προς τα Φηρά με θέα τις μοναδικές εικόνες του ηφαιστείου, της Καλντέρας και των οικισμών Ημεροβίγλι, Φηροστεφάνι, αλλά και της Οίας. Να σημειωθεί ότι όλοι οι συμμετέχοντες, οι συνοδοί τους αλλά και οι θεατές μεταφέρθηκαν στο νησί με την ασφάλεια και την άνεση της Blue Star Ferries και απήλαυσαν την άριστη φιλοξενία της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης.

Ανάμεσα τους έτρεξαν και πολύ σημαντικοί αθλητές, όπως ο Παραολυμπιακός αθλητής και πρωταθλητής τριάθλου Γιάννης Χατζήμπεης (ο οποίος έλαβε μέρος και στην κολύμβηση την προηγούμενη ημέρα), ο Πρωταθλητής Kick Boxing Αλέξανδρος Νικολαΐδης, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Κώστας Αντωνίου, καθώς και άλλες πολλές προσωπικότητες.

Με το πέρας των εκδηλώσεων, o Δήμαρχος Θήρας, Αναστάσιος-Νικόλαος Ζώρζος, δήλωσε σχετικά: «Ολοκληρώθηκε δυναμικά και στέφθηκε με επιτυχία το αθλητικό τριήμερο Santorini Experience με μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων και απήχηση στον κόσμο που το παρακολούθησε. Οι αθλητές, δρομείς και κολυμβητές, είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν και να γνωρίσουν τη Σαντορίνη σε… στεριά και θάλασσα.

Θέλουμε και επιζητούμε τέτοιες διοργανώσεις, που μπορούν να αναδείξουν εναλλακτικές μορφές τουρισμού και να αποδείξουν ότι η Σαντορίνη είναι ένας προορισμός που διατίθεται να φιλοξενήσει κόσμο καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου με διαφορετικές, ωστόσο εξίσου ξεχωριστές αφορμές κάθε φορά. Στόχος μας για όποιον έρχεται στη Σαντορίνη δεν είναι να την δει με τη ματιά του επισκέπτη αλλά να τη γνωρίσει και να τη βιώσει σαν να ζούσε σε αυτή. Γι’ αυτές τις βιωματικές εμπειρίες, για την ουσιαστική επαφή με το νησί, για τις εικόνες που θα χαραχτούν στη μνήμη, για όλα αυτά που έζησαν και ένιωσαν τόσο οι συμμετέχοντες όσο και οι θεατές, η Σαντορίνη είναι έτοιμη να υποδεχτεί και να φιλοξενήσει και άλλες παρόμοιες διοργανώσεις οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, καθώς όμορφη και άξια προς εξερεύνηση δεν είναι μόνο το καλοκαίρι. Σας προ(σ)καλούμε να την ανακαλύψετε. Το Santorini Experience ήταν μόνο η αρχή. Ραντεβού στο επόμενο Santorini Experience!».

santex3

Από την πλευρά της η Αντιδήμαρχος Θήρας, Ρούλα Μπελλώνια – Μενδρινού ανέφερε: «Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του Santorini Experience η χαρά μας είναι μεγάλη, καθώς ένα τόσο όμορφο και ολοκληρωμένο αθλητικό γεγονός, έγινε η αφορμή για να προβάλουμε και μια άλλη εικόνα για το νησί, μια εικόνα που κατάφερε να συνδυάσει την άσκηση και τη γυμναστική με τη φύση και τις ομορφιές του τοπίου. Θέλω να ευχαριστήσω όσα μέσα μαζικής ενημέρωσης προέβαλαν αυτό το μοναδικό γεγονός στο νησί μας, όλους τους εθελοντές, όλους τους χορηγούς και όσους γενικά προσέφεραν στην επιτυχία αυτής της εκδήλωσης. Ζήσαμε μια Σαντορίνη που μπορεί να επιμηκύνει την τουριστική της περίοδο μέσα από τον αθλητικό τουρισμό και τα έσοδα από τις συμμετοχές θα τα διαθέσουμε για την κατασκευή στίβου. Νομίζω ότι μετά από αυτά μπορούμε να μιλάμε για ένα εποικοδομητικό Σαββατοκύριακο από το οποίο βγήκαμε όλοι νικητές, γνωρίσαμε τη Σαντορίνη από τα έσω και ανυπομονούμε ήδη και για άλλες παρόμοιες διοργανώσεις και φυσικά για το επόμενο Santorini Experience».

Τέλος, από τον Αθλητικό Οργανισμό της Θήρας, ο Πρόεδρος του Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ. κ. Ελευθέριος Τζούρος τόνισε: «Το Santorini Experience μόλις ξεκίνησε να κάνει το ταξίδι του, διότι αυτή είναι η αίσθηση που άφησε σε όλους εμάς, Δήμο Θήρας, ΔΑΠΠΟΣ & Active Media, που από κοινού με πολύ αγάπη και μεράκι εργαστήκαμε για την πραγματοποίηση του, αλλά και στους τυχερούς συμμετέχοντές του. Η σκέψη μας να δημιουργήσουμε ένα αθλητικό γεγονός που όμοιό του δεν ξανάγινε στο νησί, ωθώντας τους συμμετέχοντες στα όριά τους, προσπαθώντας να δαμάσουνε την καλντέρα της Σαντορίνης, κολυμπώντας την μία μέρα και την άλλη τρέχοντας την, θεωρώ ότι στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Φερθήκαμε με απόλυτο σεβασμό στο ιδιαίτερο τοπίο της καλντέρας και αυτή μας αποζημίωσε με το χαμόγελο στα χείλη των αθλητών. Ευ αγωνίζεσθαι, αυτό ήταν το κεντρικό μήνυμα του Santorini Experience και πέτυχε απόλυτα. Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους συνέβαλλαν (χορηγούς - εθελοντές) για να ξεκινήσει το ταξίδι μας».

Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε από το Δήμο Θήρας τo Δημοτικό Αθλητικό Πολιτιστικό Περιβαλλοντικό Οργανισμό Σαντορίνης (Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ.) και τον Όμιλο της Active Media, υπό την Αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) και της The Association For International Sport for All (TAFISA).

Πολύ σημαντική και απαραίτητη ήταν η στήριξη της Lifeguard Hellas Training Center, του Εθελοντικού Διασωστικού Σώματος Θήρας, καθώς και όλων των περιφερειακών και τοπικών αρχών του νησιού που «αγκάλιασαν» το «Santorini Experience» από το πρώτο έως και το τελευταίο λεπτό, προσφέροντας με κάθε τρόπο την πολύτιμη βοήθειά τους.

Οι διοργανωτές, αναγνωρίζοντας την μαζική συμμετοχή και το ενδιαφέρον του κόσμου ανανεώνουν το ραντεβού τους για το 2ο «Santorini Experience» που θα ανακοινωθεί πολύ σύντομα και θα έχει ακόμα μεγαλύτερες εκπλήξεις.

 

Τα πιο Δημοφιλη > Life

Bolivar Beach Club: Opening στις 27 Απριλίου με τους…

To Bolivar επιστρέφει θριαμβευτικά το Σάββατο 27 Απριλίου με καλεσμένους του Blend, τους Ιταλούς Djs/Producers...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σε ισχύ το πλαίσιο απόλυτης προστασίας γ…

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι περιοχές προστασίας...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

Omega Speedmaster Chronoscope: 100 ημέρε…

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι ξεκινούν σε μόλις 100 ημέρες.

Style