Το νέο Audi e-tron

Η Audi αποκάλυψε στο Σαν Φρανσίσκο το e-tron, το πρώτο της πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο παραγωγής.

To μεγάλο, κατάλληλο για καθημερινή χρήση σπορ SUV, «ηλεκτρίζει», είτε είναι ακίνητο είτε κινείται. Το φουτουριστικό του design, η ιδιαίτερη, ηλεκτρική πίσω πόρτα και η Singleframe μάσκα σε ανοιχτό γκρι χρώμα, επικοινωνούν και οπτικά μία κορυφαία τεχνολογία που προϊδεάζει για μια μοναδική οδηγική εμπειρία.

Το ηλεκτρικό SUV κινείται από δύο ισχυρούς ηλεκτροκινητήρες, οι οποίοι αυτοί καθαυτοί δεν εκπέμπουν CO2 και είναι αθόρυβοι. Μια νέα γενιά quattro, αυτή της ηλεκτρικής τετρακίνησης, εγγυάται εξαιρετική πρόσφυση και εντυπωσιακά δυναμικά χαρακτηριστικά. Ταυτόχρονα εξασφαλίζει πως μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου θα επιτυγχάνεται η ιδανική κατανομή της διαθέσιμης ροπής ανάμεσα στους δύο άξονες.

AUDIE TRON 2

Καθοριστικός παράγοντας για το σπορ χαρακτήρα και τα εξαιρετικά δυναμικά χαρακτηριστικά του e-tron είναι η τοποθέτηση των μπαταριών χαμηλά και στο κέντρο του αυτοκινήτου. Ταυτόχρονα, οι μπαταρίες εξασφαλίζουν στο ηλεκτρικό SUV μια αυτονομία που το καθιστά απόλυτα κατάλληλο για την κάλυψη μεγάλων αποστάσεων. Σημαντικό είναι πως σε περισσότερες από το 90% όλων των επιβραδύνσεων το e-tron ανακτά ενέργεια αποκλειστικά μέσω των ηλεκτροκινητήρων του, ενώ φτάνει το μέγιστο βαθμό ανάκτησης ενέργειας σε συνδυασμό με το ενσωματωμένο ηλεκτροϋδραυλικό σύστημα πέδησής του.

Η Audi είναι η πρώτη που χρησιμοποιεί ένα τέτοιο σύστημα σε ηλεκτρικό μοντέλο παραγωγής. Στην αποτελεσματικότητα του συστήματος πρόωσης συμβάλλει και η έξυπνη αεροδυναμική σχεδίαση. Κορυφαία έκφραση της είναι οι προαιρετικοί, εικονικοί εξωτερικοί καθρέφτες -άλλη μια παγκόσμια πρώτη για μοντέλο παραγωγής- οι οποίοι όχι μόνο μειώνουν το συντελεστή οπισθέλκουσας αλλά ανεβάζουν το ψηφιακό DNA του αυτοκινήτου σε ένα εντελώς νέο επίπεδο.

AUDIE TRON 3

Το Audi e-tron παρέχει χώρους και άνεση αντίστοιχη ενός συμβατικού, μεγάλου μοντέλου της μάρκας. Ο συνδυασμός τους με τα υψηλής ποιότητας υλικά και τα εξαιρετικά επίπεδα συναρμογής, καθιστά την ηλεκτρική οδήγηση/μετακίνηση μια κατεξοχήν premium εμπειρία. Η οποία εμπειρία εξασφαλίζεται και από την εκτεταμένη όσο και αξιόπιστη γκάμα δυνατοτήτων φόρτισής του, τόσο στο σπίτι όσο και στα ταξείδια.

Από το σύστημα πλοήγησης με τον προγραμματισμό διαδρομής που προβάλλει την ενδεδειγμένη διαδρομή με τα απαραίτητα σημεία φόρτισης, την αυτόματη τιμολόγηση για τη χρήση των φορτιστών και με τον έλεγχο εξ αποστάσεως από το smartphone, η διασύνδεση του Audi e-tron είναι εξαιρετική. Είναι εξοπλισμένο με το high-end media center MMI navigation plus, το οποίο διαθέτει στάνταρ τόσο το LTE Advanced όσο και ένα Wi-Fi hotspot. Επιπρόσθετα ένας μεγάλος αριθμός συστημάτων υποβοήθησης διευκολύνει τον οδηγό. Για παράδειγμα, το efficiency assist που περιλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό ενισχύει την οικονομική οδήγηση προβάλλοντας πληροφορίες πρόβλεψης και εκτελώντας αυτόματη ανάκτηση ενέργειας. Αν μάλιστα ο πελάτης επιλέξει το adaptive cruise assist, το σύστημα μπορεί επίσης να επιβραδύνει και να επιταχύνει το ηλεκτρικό SUV προβλέποντας τις συνθήκες.

AUDIE TRON 4

Το Audi e-tron κατασκευάζεται στο εργοστάσιο των Βρυξελλών που χαρακτηρίζεται από μηδενικές εκπομπές CO2. Οι πρώτες παραδόσεις στην Ευρώπη έχουν προγραμματιστεί για τα τέλη του 2018.

Τα πιο Δημοφιλη > Design

Firefly in the sky: Ο Matteo Thun δημιουργεί για…

Το φωτιστικό εξωτερικού χώρου Firefly in the sky αποτελεί μια πρωτότυπη δημιουργία του Matteo Thun...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

i ygeia se proto plano

Η υγεία σε πρώτο πλάνο

Η έγκαιρη διάγνωση το κλειδί για την αντιμετώπιση της υπέρτασης.

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Chios-climate-chance

Chios Climate Chance - Με επιτυχία το συ…

Ιδιαίτερη αναφορά στη σύνδεση της θάλασσας με την κλιματική κρίση...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

BREGUET

Breguet: Nέα εμβληματική συλλογή …

Η Breguet αποτίει φόρο τιμής στη θηλυκότητα αποκαλύπτοντας μια νέα...

Style