Volvo & Google για την επόμενη γενιά συστημάτων Infotainment

H Volvo Cars ανακοινώνει τη συνεργασία με την Google, για να ενσωματώσει τις εφαρμογές Google Αssistant, Google Play Store, Google Maps και άλλες υπηρεσίες της Google στο σύστημα πληροφόρησης και ψυχαγωγίας Sensus επόμενης γενιάς, που θα βασίζεται στο λειτουργικό Android της Google.

Η επικείμενη συνεργασία της Volvo Cars με την Google θα ενισχύσει περαιτέρω τον τρόπο με τον οποίο ο οδηγός και οι επιβάτες ενός Volvo επικοινωνούν και αλληλεπιδρούν με το αυτοκίνητό τους. Εφαρμογές και υπηρεσίες που αναπτύσσονται από την Google και τη Volvo Cars θα ενσωματώνονται στο αυτοκίνητο, ενώ χιλιάδες επιπλέον εφαρμογές θα είναι διαθέσιμες μέσω του Google Play Store, το οποίο βελτιστοποιείται και προσαρμόζεται στα συστήματα πληροφόρησης και ψυχαγωγίας αυτοκινήτου που βασίζονται στο Android.

VolvoGoogle 2

Καθώς η επόμενη γενιά του Sensus θα τρέχει σε Android, νέες εφαρμογές και ενημερώσεις λογισμικού θα είναι διαθέσιμες σε πραγματικό χρόνο και θα μπορούν να εγκατασταθούν αυτόματα. Αυτό θα επιτρέψει στα μελλοντικά αυτοκίνητα της Volvo να προσαρμόζονται ακριβώς στις ανάγκες του πελάτη, προσφέροντας στους οδηγούς πληροφορίες και υπηρεσίες πρόβλεψης που ενημερώνονται συνεχώς.

"Η εγκατάσταση των υπηρεσιών της Google στα αυτοκίνητα Volvo θα επιταχύνει την καινοτομία στο πεδίο της συνδεσιμότητας και θα ενισχύσει την από μέρους μας ανάπτυξη εφαρμογών και υπηρεσιών διασύνδεσης", δήλωσε ο Χένρικ Γκριν (Henrik Green), Ανώτερος Αντιπρόεδρος Έρευνας και Εξέλιξης της Volvo Cars. "Σύντομα, οι οδηγοί ενός Volvo θα έχουν απευθείας πρόσβαση σε χιλιάδες in-car εφαρμογές που θα κάνουν την καθημερινότητά τους πιο εύκολη και την εμπειρία διασύνδεσης πιο απολαυστική".

Το Google Assistant περιλαμβάνει ένα κεντρικό φωνητικό interface για το αυτοκίνητο, που επιτρέπει στους οδηγούς να ελέγξουν λειτουργίες όπως ο κλιματισμός και να χρησιμοποιήσουν εφαρμογές για να ακούσουν μουσική και να στείλουν μηνύματα. Η δυνατότητα αυτή συνεισφέρει στο να παραμένει συγκεντρωμένος ο οδηγός, βοηθώντας τον να κρατά συνεχώς τα μάτια του στο δρόμο.

Μέσω του Google Maps, η επόμενη γενιά του Sensus θα παρέχει χάρτες και κυκλοφοριακά δεδομένα που θα ανανεώνονται σε πραγματικό χρόνο, επιτρέποντας στους οδηγούς να πληροφορούνται για τις συνθήκες κυκλοφορίας που πρόκειται να συναντήσουν και προτείνοντας εγκαίρως εναλλακτικές διαδρομές.

VolvoGoogle 3

Η σημερινή ανακοίνωση επεκτείνει τη στρατηγική σχέση ανάμεσα στη Volvo Cars και την Google, η οποία ξεκίνησε το 2017 όταν η Volvo Cars ανακοίνωσε ότι η νέα γενιά του συστήματος πληροφόρησης και ψυχαγωγίας της θα βασίζεται στην πλατφόρμα Android της Google. Το πρώτο σύστημα βασισμένο σε Android αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στην επόμενη διετία.

Δέσμευση της Volvo Cars είναι η ανάπτυξη στρατηγικών σχέσεων με τρίτους, οι οποίες θα διευρύνουν την γκάμα των υπηρεσιών διασύνδεσης που προσφέρονται στους πελάτες της, στο πλαίσιο των μεγάλων αλλαγών που δρομολογούνται στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Επιπλέον, η εταιρεία συνεχίζει να αναπτύσσει τις δικές της εφαρμογές, το δικό της λογισμικό και υπηρεσίες διασύνδεσης εντός του Volvo Car Group, εκμεταλλευόμενη το διευρυνόμενο δυναμικό των μηχανικών λογισμικού που διαθέτει.

"Η επικείμενη συνεργασία με την Google είναι μία σημαντική στρατηγική συμμαχία για τη Volvo Cars", δήλωσε ο Χένρικ Γκριν. "Η πλατφόρμα Android, οι υπηρεσίες της Google και η σχέση της με τους developers που αναπτύσσουν εφαρμογές in-house αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο, θα μας βοηθήσει να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο την εμπειρία που προσφέρει ένα Volvo".

Τα πιο Δημοφιλη > Design

Firefly in the sky: Ο Matteo Thun δημιουργεί για…

Το φωτιστικό εξωτερικού χώρου Firefly in the sky αποτελεί μια πρωτότυπη δημιουργία του Matteo Thun...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Στο 2o στάδιο υλοποίησης μπαίνει το πρόγ…

Έχοντας ολοκληρώσει με επιτυχία τον πρώτο χρόνο του προγράμματος «Καμία...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

Το νέο TUDOR Pelagos FXD Chrono “Cycling…

Με αφορμή την έναρξη του Giro d’Italia 2024, η TUDOR...

Style