• web charter 02
  • web charter 03
  • web charter 01
  • web charter 04

Porsche 911 Turbo S: Αεροδυναμικά… ενεργή (video)

H Porsche αποτελεί συνώνυμο της οδηγικής απόλαυσης και η 911 αποτελεί διαχρονικά ένα μοντέλο που ξεδιπλώνει απλόχερα όσες συγκινήσεις υπόσχεται το brand.



Έτσι στη νέα 911 Turbo S, που αποτελεί το πιο προηγμένο μέλος της «οικογένειας» 911 που έχει συναρπάσει γενιές και γενιές. Οι εκρηκτικές επιδόσεις συνδυάζονται με σαγηνευτικό περιτύλιγμα. Ένα πάντρεμα που μιλάει κατευθείαν στην καρδιά του τυχερού κατόχου.

Όμως δεν είναι μόνο η δύναμη που προέρχεται από τον ολοκαίνουριο, 6κύλινδρο Twin-Turbo κινητήρα χωρητικότητας 3.8 λίτρων. Τα 650 PS ισχύος και τα 800 Nm ροπής αποτελούν την… τούρτα, υπάρχει όμως κι ένα κερασάκι που εξασφαλίζει τις απόλυτες επιδόσεις του γερμανικού μοντέλου!

Αυτό δεν είναι άλλο από τα ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα της νέας Porsche 911 Turbo S (vid). Τέτοιες λύσεις είχαμε δει και στους προκατόχους της, μόνο που όπως είναι εύλογο, η γερμανική εταιρεία έχει φέρει σε βέλτιστο πια επίπεδο.

Συναντάμε λοιπόν ενεργούς αεραγωγούς, πολλαπλών ρυθμίσεων εμπρός σπόιλερ καθώς και νέα πίσω αεροτομή. Μάλιστα αυτή είναι κινούμενη, αλλάζοντας τόσο ύψος όσο και κλίση.

Κι όλα αυτά, σε τέσσερα mode λειτουργίας: normal mode, sport mode όπου με ταχύτητες άνω των 120 χιλιομέτρων/ώρα επεκτείνονται το εμπρός σπόιλερ και η πίσω αεροτομή, sport plus mode στο οποίο αμφότερα εκτείνονται πλήρως εξασφαλίζοντας τη μέγιστη δυνατή απόδοση απόδοση και τέλος, wet mode όπου λόγω της ολισθηρότητας του βρεγμένου οδοστρώματος, η αεροδυναμική ισορροπία μετατοπίζεται προς τον πίσω άξονα για περισσότερη σταθερότητα.

Δείτε τα όλα στην πράξη, στο video που ακολουθεί…