• web charter 02
  • web charter 03
  • web charter 01
  • web charter 04

To όραμα του BMW Group για τη μελλοντική εμπειρία μετακίνησης

Στην Έκθεση Ηλεκτρονικών Καταναλωτικών Προϊόντων (CES 2020) που πραγματοποιείται στο Λας Βέγκας, το BMW Group θα παρουσιάζει τις ιδέες του για την εμπειρία μετακίνησης του μέλλοντος.



Η παρουσία του κατασκευαστή πολυτελών οχημάτων στην εν λόγω έκθεση συνοψίζεται στο hashtag #ChangeYourPerspective. Σύμφωνα με το μότο της, η γερμανική εταιρία δεν στοχεύει απλά να κατανοήσει τις προκλήσεις της μελλοντικής μετακίνησης αλλά και να τις αντιμετωπίσει. Το περίπτερο του BMW Group αποτυπώνει αυτή τη νέα ‘οπτική’, ενώ εμπειρίες και παρουσιάσεις/επιδείξεις τη μεταφέρουν σε μία πραγματική διάσταση για τους επισκέπτες της Έκθεσης από όλο τον κόσμο.

BMW i Interaction EASE d1000x667

Από τα πιο εντυπωσιακά εκθέματα της έκθεσης είναι το BMW i Interaction EASE, το οποίο μας μεταφέρει σε ένα μέλλον με εδραιωμένη πλέον την αυτόνομη οδήγηση. Η εξωτερική σχεδίαση του πρωτοτύπου είναι σκόπιμα αφηρημένη με την έμφαση να δίδεται καθαρά στο εσωτερικό. Η καμπίνα σχεδιάστηκε αφενός για να προσφέρει στους επιβάτες την αίσθηση ότι έχουν ήδη φτάσει στον προορισμό τους ενώ ακόμα ταξιδεύουν, αφετέρου για να τονίσει τη δυνατότητα διαισθητικής, σχεδόν ανθρώπινης επικοινωνίας μεταξύ επιβατών και οχήματος.

BMW i Interaction EASE a1000x600

Πρωταρχικό στοιχείο εδώ είναι το καινοτόμο σύστημα ανίχνευσης βλέμματος του BMW i Interaction EASE. Η τεχνητή νοημοσύνη (AI) του οχήματος ανιχνεύει πότε ένας επιβάτης επικεντρώνει το βλέμμα του σε κάποιο αντικείμενο εκτός του αυτοκινήτου και του προσφέρει σχετικές πληροφορίες ή άλλους τρόπους διάδρασης με αυτό. Ένα ακόμα εντυπωσιακό έκθεμα της Έκθεσης αποκαλύπτει πόσο κοντά βρίσκεται το BMW Group στο να μετατρέψει αυτά τα οράματα του μέλλοντος σε πραγματικότητα. Τρία μοντέλα BMW X7 εφοδιάζονται με το πολυτελές κάθισμα ZeroG Lounger, που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οχήματα μαζικής παραγωγής σε παρόμοια μορφή σε μερικά χρόνια.

bmw x7 zerog lounger b1000x667

Το ZeroG Lounger αποτυπώνει ένα νέο τρόπο χαλάρωσης κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Ο επιβάτης μπορεί να ρυθμίζει την πλάτη του καθίσματός του σε ανάκλιση 60 μοιρών και να εξακολουθεί να απολαμβάνει τις συνήθεις ανέσεις εν κινήσει χωρίς να υπονομεύεται η ασφάλεια ή η προστασία του σε ένα ατύχημα.

bmw i3 urban suite c1000x667

Το τρίτο σημαντικό έκθεμα του περιπτέρου του BMW Group είναι το BMW i3 Urban Suite, το οποίο σχεδιάστηκε για να προσφέρει μία εμπειρία προσαρμοσμένη με ακρίβεια στις ανάγκες των επιβατών. Για το σκοπό αυτό, οι σχεδιαστές μεταμόρφωσαν πλήρως κάποια αυτοκίνητα παραγωγής i3 – τα μόνα που δεν άγγιξαν ήταν το κάθισμα του οδηγού και το ταμπλό – προσομοιώνοντας το περιβάλλον ενός ‘boutique hotel’ πάντα με γνώμονα τη βιωσιμότητα. Είκοσι τέτοια οχήματα, τα οποία μπορεί κάποιος να καλέσει μέσω μιας εφαρμογής, κυκλοφορούν στους δρόμους του Βέγκας.

bmw i3 urban suite e1000x667

Το εσωτερικό του αυτοκινήτου υποδέχεται τους επιβάτες σε ένα άνετο, χαλαρό περιβάλλον. Αυτό οφείλεται κυρίως στα καθίσματα πολυθρόνες που προσφέρουν άφθονο χώρο για τα πόδια και φέρουν μία ειδική Ζώνη Ήχου (Sound Zone) για να μπορούν οι επιβάτες να απομονώνουν πλήρως τους εξωτερικούς θορύβους.

bmw ces 2020 5g a1000x667

Η τεχνολογία 5G κατέχει επίσης περίοπτη θέση στο περίπτερο του κατασκευαστή στη φετινή CES. Το BMW iNEXT που πρόκειται να λανσαριστεί το 2021 θα έχει συμβατότητα δικτύου 5G, που σημαίνει ότι το BMW Group να είναι πιθανότατα ο πρώτος κατασκευαστής πολυτελών οχημάτων στον κόσμο που θα προσφέρει ένα νέο πρότυπο επικοινωνίας σε μοντέλο παραγωγής.