Εκστρατεία HELMEPA-Lloyd's Register Foundation στη Χίο

lloydregf2

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η «Εκστρατεία Ενημέρωσης της Εκπαιδευτικής Κοινότητας και του Ευρύτερου Κοινού για το Θαλάσσιο Περιβάλλον, τη Ναυτιλία και τις Επιστήμες» στη Χίο, σε συνεργασία με το Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» - Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης 

Η Εκστρατεία υλοποιείται σε 14 ελληνικές πόλεις και νησιά μέχρι το 2017, με την οικονομική υποστήριξη του Βρετανικού Κοινωφελούς Ιδρύματος Lloyd’s Register Foundation (LRF). Εκτός από την ενημέρωση για τις συγκεκριμένες θεματικές ενότητες, σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας είναι να εμπνεύσει τα παιδιά στη χώρα μας να ασχοληθούν με τις επιστήμες, τη μηχανική και τις νέες τεχνολογίες που υπάρχουν στην υπηρεσία του περιβάλλοντος και της ανθρωπότητας.

Την περιβαλλοντική Έκθεση της Εκστρατείας, που φιλοξενήθηκε για 17 ημέρες στο Εκθεσιακό Κέντρο «Γ. Καλουτάς», επισκέφθηκαν συνολικά 1.138 μαθητές και 76 εκπαιδευτικοί 13 Δημοτικών Σχολείων, 8 Γυμνασίων και 2 ΕΠΑΛ της Χίου. Καθώς υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον, οργανώθηκαν και απογευματινές επισκέψεις, μεταξύ των οποίων επίσκεψη 38 οπλιτών της 95ης ΑΔΤΕ.

lloydregf1

Από τα ερωτηματολόγια που συμπλήρωσαν οι μαθητές μετά την ξενάγησή τους στην Έκθεση, προκύπτει ότι σε μεγάλο βαθμό είναι ευαισθητοποιημένοι και συμμετέχουν σε περιβαλλοντικές δράσεις και ανακύκλωση υλικών. Ενθαρρυντικό είναι επίσης το γεγονός ότι 3 στους 4 μαθητές Γυμνασίου αντιλαμβάνονται ως καθήκον τους την προστασία του περιβάλλοντος και δεν θεωρούν αρμόδιους μόνο την Πολιτεία και τις τοπικές αρχές. Δηλώνουν ακόμη πως το σχολείο αποτελεί την κύρια πηγή πληροφόρησής τους για περιβαλλοντικά θέματα, ενώ ενδιαφέρθηκαν ιδιαίτερα για επιστημονικούς κλάδους, όπως η θαλάσσια βιολογία.

Την 2 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος», το σεμινάριο της HELMEPA με θέμα «Θάλασσα και Άνθρωπος: Διασφαλίζοντας ένα Βιώσιμο Μέλλον», σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου. Οι 70 εκπαιδευτικοί που το παρακολούθησαν έλαβαν Πιστοποιητικό Παρακολούθησης ενώ οι 56 εξ αυτών που έγιναν Μέλη του «Δικτύου Εθελοντών Εκπαιδευτικών για το Θαλάσσιο Περιβάλλον» της HELMEPA, θα έχουν πρόσβαση σε υποστηρικτικό εκπαιδευτικό υλικό και θα λαμβάνουν τακτική ενημέρωση για επιστημονικές εξελίξεις στους θεματικούς τομείς της Εκστρατείας.

lloydregf23

Η HELMEPA ευχαριστεί το Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» για τη συνεργασία στην οργάνωση και υλοποίηση της Εκστρατείας στη Χίο, την Περιφερειακή Ενότητα Χίου που έθεσε την Εκστρατεία υπό την αιγίδα της, τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου για τη συνδρομή τους στον προγραμματισμό των δράσεων καθώς και τους μαθητές και εκπαιδευτικούς του νησιού που με τη θερμή τους ανταπόκριση έστειλαν μήνυμα ελπίδας για αρμονικότερη συνύπαρξη του ανθρώπου με το ζωογόνο θαλάσσιο περιβάλλον.

 

Τα πιο Δημοφιλη > Περιβαλλον

Η D-Marin Λευκάδας μέγας χορηγός του Πράσινου Ημιμαραθωνίου Λευκάδας

Η D-Marin Λευκάδας για μια ακόμη χρονιά υπήρξε μέγας χορηγός του Πράσινου Ημιμαραθωνίου Λευκάδας, επιβεβαιώνοντας...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

Shopping

ΑΒΑΞ: Floor Sample Sale από 5-8 Απριλίου…

Για 4 ημέρες, μπορείτε να επωφεληθείτε από εξαιρετικές εκπτώσεις σε...

Shopping

Style

Το νέο TUDOR Pelagos FXD Chrono “Cycling…

Με αφορμή την έναρξη του Giro d’Italia 2024, η TUDOR...

Style