Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ILCA 2024 | Aγωνία για την Ολυμπιακή πρόκριση

Παράταση στην αγωνία για τα τέσσερα ευρωπαϊκά Ολυμπιακά εισιτήρια που είναι προγραμματισμένα να δοθούν αυτές τις μέρες στο Senior European Championships & Open European Trophy 2024, το οποίο φιλοξενείται από τον Ναυτικό Όμιλο Καλαμακίου, δόθηκε κατά την τέταρτη μέρα των αγώνων (21/2).

Ο άνεμος δεν ευνόησε τα σκάφη που βγήκαν να ταξιδέψουν στο Φαληρικό Όρμο, με αποτέλεσμα να μη διεξαχθούν ιστιοδρομίες στις Ολυμπιακές κλάσεις ILCA 7 και ILCA 6 ILCA, αλλά και στα ILCA 6 ανδρών.

Έτσι, η κατάταξη παρέμεινε αμετάβλητη, με τους Έλληνες και τις Ελληνίδες ιστιοπλόους να παραμένουν κοντά στην Ολυμπιακή πρόκριση, που θα πάρουν τόσο στα κλάσεις ILCA 7, όσο και στα ILCA 6 γυναικών, οι δύο πρώτες ευρωπαϊκές χώρες από όσες δεν έχουν εξασφαλίσει θέσεις για την Ολυμπιακή Ρεγκάτα της Μασσαλίας.

ILCA2024 Pic 1

Θυμίζουμε ότι η καλύτερη Ελληνίδα, η Εβελίνα Καραγεώργου έχει φέρει, για την ώρα, τη χώρα μας στην τέταρτη θέση στην κατάταξη για την Ολυμπιακή πρόκριση και ο Δημήτρης Παπαδημητρίου στα ILCA 7 στην πέμπτη.

Όλοι, από τους διοργανωτές έως τους αθλητές και τα στελέχη της επιτροπής αγώνων, είναι πανέτοιμοι και αναμένουν τις δύο τελευταίες μέρες της διοργάνωσης, που θα κριθεί η τελική κατάταξη και οι χώρες που θα πάρουν τέσσερα ευρωπαϊκά Ολυμπιακά εισιτήρια.

Οι αγώνες μεταδίδονται ζωντανά με πολυκάμερη κάλυψη και drones μέσα από τη θάλασσα, από την ομάδα ζωντανών μεταδόσεων της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας μέσω του καναλιού της στο YouTube.

Σύμφωνα με τις πρώτες μετρήσεις της θεαματικότητας των αγώνων, τη δράση στο νερό, από την Κυριακή που ξεκίνησαν οι αγώνες, παρακολούθησαν περισσότεροι από 8.500 θεατές από 34 χώρες. Ο συνολικός χρόνος θέασης έχει φτάσει τις 1.500 ώρες και οι εμφανίσεις του live streaming πλησιάζουν τις 70.000.

ILCA2024 Pic 1

 

Η διαδικασία πρόκρισης στο Παρίσι

Στους Ολυμπιακούς αγώνες στο Παρίσι, από το «ILCA Senior European Championships & Open European Trophy 2024» θα προκριθούν οι 4 ευρωπαϊκές χώρες (2 άνδρες και 2 γυναίκες) με την καλύτερη κατάταξη.

Πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες διεκδικούν μέσα από τη διοργάνωση οι παρακάτω 14 ευρωπαϊκές χώρες:

Γυναίκες ILCA 6 (σε παρένθεση η συμμετοχή αθλητριών): είναι: Βουλγαρία (1), Κροατία (6), Κύπρος (2), Τσεχία (3), Εσθονία (3), Ελλάδα (14), Ισραήλ (4), Λετονία (1), Λιθουανία (1), Μάλτα (1), Ρουμανία (1), Σερβία (1), Σλοβενία (2) και Ουκρανία (3).

Άνδρες ILCA 7 (σε παρένθεση η συμμετοχή αθλητών):
Αυστρία (4), Βουλγαρία (1), Τσεχία (1), Εσθονία (2), Ελλάδα (19), Ισραήλ (4), Λιθουανία (3), Μάλτα (1), Μονακό (1), Πολωνία (3), Σερβία (1), Σλοβενία (3), Ελβετία (4) και Ουκρανία (3).

Τα πιο Δημοφιλη > Events

Γιώργος Καμπουρίδης, Ανέζια Καμπουρίδη, Μαρίνα Βερνίκου, Ντεμίλια Καμπουρίδη, Μίλτος Καμπουρίδης

Τα εγκαίνια της έκθεσης «Art & Design» της Creaid

Πάνω από 3000 άτομα παρευρέθηκαν στα εγκαίνια της έκθεσης της Creaid «Art & Design» στο...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Chios-climate-chance

Chios Climate Chance - Με επιτυχία το συ…

Ιδιαίτερη αναφορά στη σύνδεση της θάλασσας με την κλιματική κρίση...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

Omega Speedmaster Chronoscope: 100 ημέρε…

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι ξεκινούν σε μόλις 100 ημέρες.

Style