2nd Mediterranean Yacht Show [Photos]

MedShow 08

Σε συνέχεια του πρώτου Mediterranean Yacht Show το 2014, ο Ελληνικός Σύνδεσμος Θαλάσσιου Τουρισμού (GYA) διοργάνωσε το 2ο Mediterranean Yacht Show από 2 έως 6 Μαΐου 2015 στο Ναύπλιο.

Το Mediterranean Yacht Show έχει πλέον καθιερωθεί και αναγνωρίζεται διεθνώς ως μια από τις κορυφαίες εκθέσεις επανδρωμένων - επαγγελματικών σκαφών. Τα αποτελέσματα του 2ου Mediterranean Yacht Show2015 ξεπέρασαν τις προσδοκίες των διοργανωτών αφού το Ναύπλιο βρέθηκε στο επίκεντρο του γιώτινγκ διεθνώς με σημαντική αύξηση συμμετοχών τόσο αριθμητικά όσο και ποιοτικά:

MedShow 01

67 επανδρωμένα πολυτελή σκάφη
242 yacht brokers από πολλές χώρες: Αντίγκουα και Μπαρμπούντα, Αυστραλία, Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι , Κροατία , Κύπρος , Γαλλία, Γερμανία, Γιβραλτάρ, Ελλάδα, Ιταλία, Ισραήλ, Τουρκία, Μονακό, Πολωνία, Ρωσία, Ελβετία, Τουρκία, Ηνωμένο Βασίλειο& Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. 17 εκθεσιακά περίπτερα με είδη και υπηρεσίες για το γιώτινγκ

MedShow 05

Η τελετή εγκαινίων έγινε το Σάββατο 2 Μαΐου παρουσία της Αναπληρώτριας Υπουργού Τουρισμού κας Έλενα Κουντουρά, του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Κου Πέτρου Τατούλη, του Δημάρχου Ναυπλιέων Κου Δημήτρη Κωστούρου, του Λιμενάρχη Αργολίδας Κου Σπύρου Μαρίνου και παρουσία πλήθους κόσμου. Ακολούθησε δεξίωση στο Παλαμήδι προς τιμήν των συμμετεχόντων.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης διεξήχθησαν παράλληλες εκδηλώσεις:
Ενημερωτική εκδήλωση για τη νομοθεσία του γιώτινγκ στην Ελλάδα με εισηγητή τον Γιάννη Μαρκογιάννη του Δικηγορικού Γραφείου Γιάννης Μαρκογιάννης& Συνεργάτες.

Διαγωνισμοί Chefs’ Competition με θέμα τη δημιουργία πιάτου βασισμένου σε παραδοσιακή συνταγή ελληνικού νησιού με τη συμμετοχή σεφ των συμμετεχόντων σκαφών και πρόεδρο της επιτροπής τον βραβευμένο με Michelin Star Chef, Έκτορα Μποτρίνι και νικητές τους:

Κατηγορία Α :

1. Chef Stelios Petsas - S/Υ NOVA
2. Chef Ilias Roshi - S/Υ AEGEAN SCHATZ
3. Chef Stelios Arakas - M/Y SPACE

Κατηγορία A Platinum:

1. Chef Angelos Christodoulou – M/Y OURANOS
2. Chef Ioannis Papageorgiou – M/Y DUKE
3. Chef George Kalavros – M/Y ENDLESS SUMMER
3. Chef Sotiris Kourtis – M/Y O’PATI

MedShow 07

Εταιρικές εκδηλώσεις στα σκάφη.
Στην έκθεση συμμετείχαν εκπρόσωποι των μεγαλύτερων εταιρειών διεθνώς με γραφεία σε όλον τον κόσμο όπως: Camper & Nicholsons, Edmiston & Company, Fraser Yachts, Yachting Partners International, Burgess, Northrop & Johnson, Luxury Charter Group κα, όπως επίσης και εκπρόσωποι του Διεθνούς Συνδέσμου Γιώτινγκ, ΜΥΒΑ.

MedShow 09

Εκπρόσωποι τύπου ήταν: Τηλεόραση ΣΚΑΪ, Καθημερινή, Yachting Usa, BΟΑΤ International Russia, Charter Index, Super Υacht Times, Yacht Charter Fleet, Skipper ONDECK.

MedShow 06

Η αποχαιρετιστήρια δεξίωση έγινε την Τρίτη 5 Μαΐου 2015 κατά τη διάρκεια της οποίας ο Πρόεδρος της GYA Κος Μιχάλης Σκουλικίδης ανακοίνωσε την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου και του Δήμου Ναυπλιέων για τη διεξαγωγή του 3ου Mediterranean Yacht Show στο Ναύπλιο αρχές Μαΐου 2016, η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί σύντομα.

Η διοργάνωση διεξήχθη με τη συνεργασία του Δήμου Ναυπλιέων και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού.

Χορηγος επικοινωνίας: Skipper ONDECK & www.skipperondeck.gr

 

Τα πιο Δημοφιλη > Events

Από αριστερά: Δημήτρης Χριστοφιλέας, Πόπη Καλαϊτζή, Χριστίνα Αλούπη, Γιώργος Ντάβλας

4 χρόνια δράσεις «Δίπλα στη Γυναίκα»

Μαζική στήριξη στο Σύλλογο Φίλων Μ/Γ Κλινικής Αρεταίειου Νοσοκομείου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Η D-Marin Λευκάδας μέγας χορηγός του Πρά…

Η D-Marin Λευκάδας για μια ακόμη χρονιά υπήρξε μέγας χορηγός...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

Το νέο TUDOR Pelagos FXD Chrono “Cycling…

Με αφορμή την έναρξη του Giro d’Italia 2024, η TUDOR...

Style