Μαρίνα Φλοίσβου: Πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό “Smart & Sustainable Marina” στο Μονακό

Smart & Sustainable Marina Marina Flisvos

To πρώτο διεθνές βραβείο «Smart & Sustainable Marina» απέσπασε η Μαρίνα Φλοίσβου του ομίλου Lamda Development στον Διεθνή Διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στο Monaco Yacht Club στις 25-26 Σεπτεμβρίου και διοργανώθηκε από τη Monaco Marina Management, με στόχο να αναδείξει τις έξυπνες και βιώσιμες πρακτικές start ups, μαρινών και αρχιτεκτόνων.

Το βραβείο "Smart & Sustainable Marina" απονέμεται σε μαρίνες με περιβαλλοντική υπευθυνότητα, βέλτιστη εμπειρία πελάτη και ξεχωριστή αρχιτεκτονική, ενώ βασίζεται στο όραμα ότι οι "έξυπνες και βιώσιμες Μαρίνες" μπορούν να χαράξουν το δρόμο για μια πόλη που σέβεται το περιβάλλον και εναρμονίζεται πλήρως με τo παράκτιο μέτωπο και τη θάλασσα. Στόχος είναι οι μαρίνες να γίνουν τόποι αναψυχής, πρώτες στην προτίμηση του κόσμου, με πληθώρα βιώσιμων επιχειρήσεων που προσφέρουν υψηλού επιπέδου εμπειρία σε όλους τους επισκέπτες.

Marina Flisvos smart sustainable 1

Η Μαρίνα Φλοίσβου υπηρετεί αυτό το όραμα και υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, ότι η βιώσιμη ανάπτυξη και η καινοτομία αποτελούν προτεραιότητες στη στρατηγική της και αναπόσπαστο κομμάτι των αξιών και των δραστηριοτήτων της. Μερικά παραδείγματα προς αυτή την κατεύθυνση είναι η διαχείριση 16 ρευμάτων ανακύκλωσης, η ηλεκτρική ενέργεια από 100% ανανεώσιμες πηγές, η ποιότητα των υδάτων σε επίπεδο κολύμβησης, οι καμπάνιες και εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης για την προστασία του περιβάλλοντος, η χρήση υλικών δόμησης φιλικών στο περιβάλλον όπως ο κυβόλιθος καθώς επίσης οι καινοτόμες λύσεις όπως η υπαίθρια μονάδα κομποστοποίησης, οι δύο μονάδες περισυλλογής μικρο-πλαστικών από τη θάλασσα κ.α.

Ο κ. Σταύρος Κατσικάδης, Διευθύνων Σύμβουλος της LAMDA Flisvos Marina A.E., με αφορμή τη νέα διάκριση ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η Μαρίνα Φλοίσβου στα 20 χρόνια της δραστηριοποίησής της, κατάφερε να διαμορφώσει ένα πολυτελή προορισμό μεγάλων σκαφών αναψυχής παγκόσμιας κλάσης δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και συνεισφέροντας σημαντικά στην τοπική οικονομία. Το πρώτο βραβείο Smart and Sustainable Marina στο διεθνή διαγωνισμό του Μονακό επιβεβαιώνει τη συνεχή προσπάθεια για βελτίωση και προσαρμογή των πρακτικών διαχείρισης στις ανάγκες των καιρών. Η προσήλωση στις αξίες ESG δεν αποτελεί μόνο κύρια πολιτική για τη Μαρίνα Φλοίσβου. Αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της κουλτούρας της και του DNA των ανθρώπων της».

Marina Flisvos smart sustainable 2

Τα πιο Δημοφιλη > Ειδησεις

suzuki marine sto diethnes naftiko saloni athinon

SUZUKI MARINE: Στο Διεθνές Ναυτικό Σαλόνι Αθηνών

Σε μια έκθεση – θεσμό για τους λάτρεις της θάλασσας, που θα διεξαχθεί από τις...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

i ygeia se proto plano

Η υγεία σε πρώτο πλάνο

Η έγκαιρη διάγνωση το κλειδί για την αντιμετώπιση της υπέρτασης.

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

omilos fais group kai we4all koini drasi gia ena prasino perivallon

Όμιλος Φάις & We4ALL: Κοινή δράση, γ…

Ο Όμιλος Φάις κινείται σε επίπεδο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης όπως...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

lg parousiazei ti seira tileoraseon qned 2024

LG: Παρουσιάζει τη Σειρά των Τηλεοράσεων…

Με επεξεργαστή α8 AI, οι τελευταίες τηλεοράσεις QNED της LG...

Style