Μαρίνα Φλοίσβου: Πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό “Smart & Sustainable Marina” στο Μονακό

Smart & Sustainable Marina Marina Flisvos

To πρώτο διεθνές βραβείο «Smart & Sustainable Marina» απέσπασε η Μαρίνα Φλοίσβου του ομίλου Lamda Development στον Διεθνή Διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στο Monaco Yacht Club στις 25-26 Σεπτεμβρίου και διοργανώθηκε από τη Monaco Marina Management, με στόχο να αναδείξει τις έξυπνες και βιώσιμες πρακτικές start ups, μαρινών και αρχιτεκτόνων.

Το βραβείο "Smart & Sustainable Marina" απονέμεται σε μαρίνες με περιβαλλοντική υπευθυνότητα, βέλτιστη εμπειρία πελάτη και ξεχωριστή αρχιτεκτονική, ενώ βασίζεται στο όραμα ότι οι "έξυπνες και βιώσιμες Μαρίνες" μπορούν να χαράξουν το δρόμο για μια πόλη που σέβεται το περιβάλλον και εναρμονίζεται πλήρως με τo παράκτιο μέτωπο και τη θάλασσα. Στόχος είναι οι μαρίνες να γίνουν τόποι αναψυχής, πρώτες στην προτίμηση του κόσμου, με πληθώρα βιώσιμων επιχειρήσεων που προσφέρουν υψηλού επιπέδου εμπειρία σε όλους τους επισκέπτες.

Marina Flisvos smart sustainable 1

Η Μαρίνα Φλοίσβου υπηρετεί αυτό το όραμα και υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, ότι η βιώσιμη ανάπτυξη και η καινοτομία αποτελούν προτεραιότητες στη στρατηγική της και αναπόσπαστο κομμάτι των αξιών και των δραστηριοτήτων της. Μερικά παραδείγματα προς αυτή την κατεύθυνση είναι η διαχείριση 16 ρευμάτων ανακύκλωσης, η ηλεκτρική ενέργεια από 100% ανανεώσιμες πηγές, η ποιότητα των υδάτων σε επίπεδο κολύμβησης, οι καμπάνιες και εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης για την προστασία του περιβάλλοντος, η χρήση υλικών δόμησης φιλικών στο περιβάλλον όπως ο κυβόλιθος καθώς επίσης οι καινοτόμες λύσεις όπως η υπαίθρια μονάδα κομποστοποίησης, οι δύο μονάδες περισυλλογής μικρο-πλαστικών από τη θάλασσα κ.α.

Ο κ. Σταύρος Κατσικάδης, Διευθύνων Σύμβουλος της LAMDA Flisvos Marina A.E., με αφορμή τη νέα διάκριση ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η Μαρίνα Φλοίσβου στα 20 χρόνια της δραστηριοποίησής της, κατάφερε να διαμορφώσει ένα πολυτελή προορισμό μεγάλων σκαφών αναψυχής παγκόσμιας κλάσης δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και συνεισφέροντας σημαντικά στην τοπική οικονομία. Το πρώτο βραβείο Smart and Sustainable Marina στο διεθνή διαγωνισμό του Μονακό επιβεβαιώνει τη συνεχή προσπάθεια για βελτίωση και προσαρμογή των πρακτικών διαχείρισης στις ανάγκες των καιρών. Η προσήλωση στις αξίες ESG δεν αποτελεί μόνο κύρια πολιτική για τη Μαρίνα Φλοίσβου. Αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της κουλτούρας της και του DNA των ανθρώπων της».

Marina Flisvos smart sustainable 2

Τα πιο Δημοφιλη > Ειδησεις

Snowflake magazine ondeck media snowflake winter school

SNOWFLAKE Magazine: H νέα premium έκδοση της Ondeck Media…

Από την Δευτέρα 23/01/2023  το Snowflake Magazine, η νέα πολυτελής δίγλωσση έκδοση (Αγγλικά - Ελληνικά)...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Olympic Yacht Show 2022

Olympic YACHT SHOW 2022 | Decoding Succe…

Η περσινή πεποίθηση ότι το OYS θα αποτελέσει θεσμό που...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Diethnes Sxoleio tis thalassas archipelago

Διεθνές Σχολείο της Θ…

Πλησιάζοντας πλέον στην καρδιά του χειμώνα, το Διεθνές Σχολείο της...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

Tag Heuer: Aquaracer Professional 200 Solargraph

Tag Heuer: Aquaracer Professional 200 So…

Το καινούργιο TAG Heuer Aquaracer Professional 200 Solargraph είναι το...

Style