Flybridge 60 ft: Εξοπλισμένo με εξωλέμβιες μηχανές Yamaha Motor XTO

Η Yamaha Motor συνεργάζεται με την Lion Yachts για τη δημιουργία ενός νέου Flybridge 60 ft με εξωλέμβιες μηχανές και πραγματικές δυνατότητες για την ανοιχτή θάλασσα.

Με ιστορική κληρονομιά πλούσια σε καινοτομίες υψηλής ιπποδύναμης, η Yamaha Motor κάνει την καρδιά σας να χτυπά δυνατά εδώ και 60 χρόνια και συνεχίζει να πρωτοπορεί, ξεπερνώντας τα όρια του κλάδου.

Τα τελευταία 20 χρόνια, η Yamaha Motor έχει κατακτήσει πολλές παγκόσμιες πρωτιές, χάρη στην αστείρευτη επιθυμία της να ανοίγει νέους δρόμους και να βελτιώνει την εμπειρία των πελατών της. Την εποχή που κυκλοφόρησε το 2001, ο F225A είχε την υψηλότερη ιπποδύναμη από όλους τους τετράχρονους κινητήρες παγκοσμίως, συνδυάζοντας ανάλαφρη και μικρών διαστάσεων κατασκευή με εξαιρετικές επιδόσεις. Πριν από την κυκλοφορία αυτού του πρωτοποριακού κινητήρα, θεωρούνταν τεχνολογικά αδύνατο να παραχθεί μία εμπορικά βιώσιμη τετράχρονη μηχανή που να υπερβαίνει τους 200 hp.

2021 YAM XF425 EU LGM3 ACT 001 03 preview

Από τότε έχουν μεσολαβήσει πολλές καινοτομίες, για να οδηγηθούμε στο πιο πρόσφατο κεφάλαιο της ιστορίας μας, την XTO V8 425 hp. Συνώνυμη με τη φήμη της Yamaha για αξιοπιστία και μηχανική αρτιότητα, η XTO έχει ήδη καθιερωθεί ως η ιδανική επιλογή για μεγάλα ταχύπλοα ανοιχτής θάλασσας, λόγω της τεράστιας ροπής και ισχύος που παρέχουν οι εξωλέμβιες μηχανές. Η φετινή χρονιά όμως επιφύλασσε μία ακόμα καινοτομία, αφού η σειρά V6 ανανεώθηκε με νέα χαρακτηριστικά, εστιασμένα στις ανάγκες των πελατών και εμποτισμένα με αληθινό DNA XTO.

2021 YAM XF425 EU LGM3 ACT 011 03 preview

Στο πλαίσιο της φιλοσοφίας της για τη βελτίωση της εμπειρίας των χρηστών της μέσω των τελευταίων τεχνολογιών και των καλύτερων ανταλλακτικών, η Yamaha Motor αναζητά πάντα ενεργά την ευκαιρία να στηρίζει καινούργια και λιγότερο συμβατικά έργα, που θα της επιτρέψουν να μοιραστεί γνώσεις και τεχνογνωσία, με στόχο την ανακάλυψη και την εξέλιξη. Αυτή η προσέγγιση που ξεφεύγει από την πεπατημένη αποσκοπεί στη διαρκή εξέλιξη της αγοράς προϊόντων θαλάσσης και στην αλλαγή του τρόπου σκέψης όσον αφορά στην πρόωση στη θάλασσα.

2021 YAM XF425 EU LGM3 ACT 002 03 preview

Οι μεγάλες ιδέες απαιτούν φιλοδοξία

Η Lion Yachts είναι μια ιταλική εταιρεία υψηλού κύρους υπό τη διεύθυνση μιας ομάδας με προοδευτικό τρόπο σκέψης, που ασχολείται με μοναδικά έργα αλλά και με μια σειρά πιο παραδοσιακών σκαφών. Όταν την προσεγγίσαμε για τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη μια sport τράτας 60 ft με εξωλέμβια μηχανή, με βάρος πάνω από 27 τόνους και εξοπλισμένη με τέσσερις εξωλέμβιες μηχανές Yamaha XTO V8 425 hp, η ομάδα όχι μόνο ενθουσιάστηκε με την ιδέα να προσφέρει την εμπειρία της, αλλά θεώρησε συναρπαστική την ευκαιρία να επιδιώξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

"Όλοι μας έλεγαν ότι θεωρείται ακατόρθωτο το να θέλουμε να κατασκευάσουμε ένα σκάφος μήκους 18 μ., ύψους 6,5 μ., με βάρος 27 τόνους και 4 εξωλέμβιες μηχανές... όμως η Yamaha είναι ο τέλειος συνεργάτης για να προχωρήσουμε προς τον στόχο μας." Michele Parini, Lion Yachts

2021 YAM XF425 EU LGM3 ACT 003 03 preview

Το έργο αφορούσε αρχικά σε ιδέα ενός πελάτη, ο οποίος ήταν έμπειρος ιδιοκτήτης πολλών ειδών σκαφών και πίστευε ότι η απλότητα, η μειωμένη διάβρωση και το χαμηλότερο κόστος συντήρησης μίας εξωλέμβιας μηχανής ήταν πολύ καλύτερη επιλογή συγκριτικά με το παραδοσιακό εσωλέμβιο σύστημα, ακόμα και σε ένα σκάφος αυτού του μεγέθους. Επιπλέον, πίστευε ότι η εξοικονόμηση χώρου που επιτυγχάνεται με την τοποθέτηση εξωλέμβιων μηχανών θα απελευθέρωνε πολύτιμο χώρο που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει για ένα γκαράζ λέμβου ή μια πρόσθετη καμπίνα. Ένας ακόμη παράγοντας που έλαβε υπόψη ήταν η βελτίωση του επιπέδου άνεσης των επιβατών, αφού οι εσωλέμβιοι μηχανές κάνουν το σκάφος να δονείται και παράγουν πολύ πιο έντονο θόρυβο.

Η προτεινόμενη λύση ήταν η ενσωμάτωση εξωλέμβιων μηχανών, διατηρώντας ωστόσο το υψηλό επίπεδο πολυτέλειας που προσφέρουν τα σκάφη flybridge. Η ομάδα της Lion Yachts ενθουσιάστηκε με την πρόκληση και άρχισε να δουλεύει την ιδέα, αποφασισμένη να παραδώσει μια επαναστατική λύση.

2021 YAM XF425 EU LGM3 ACT 005 03 preview

Θρίαμβος ροπής

Η Lion Yachts ξεκίνησε να ψάχνει τον κατάλληλο συνεργάτη εξωλέμβιων μηχανών, γνωρίζοντας καλά ότι η συγκεκριμένη κίνηση θα ήταν το "κλειδί" της επιτυχίας του έργου. Μετά από εκτενή αναζήτηση επελέγη η Yamaha Motor, χάρη στην εξαιρετική ροπή και τις υψηλές επιδόσεις της XTO V8 425 hp, αλλά και της υποστήριξης παγκόσμιας κλάσης που παρέχει η εξειδικευμένη ομάδα ειδικών της Yamaha στις εταιρείες σκαφών με τις οποίες συνεργάζεται.

Συνεργασία για την πρόοδο

Όταν έκλεισε η συμφωνία της συνεργασίας πάνω σε αυτήν την ιδέα, ξεκίνησε η υλοποίηση του έργου με χρονικό ορίζοντα 3 ετών από την Lion Yachts και τη Yamaha. Η ομάδα της Lion Yachts σχεδίασε νέα τεχνολογικά χαρακτηριστικά, όπως ένα κατάστρωμα στη πρύμνη που ανυψώνεται, ώστε οι εξωλέμβιες μηχανές να μπορούν να συντηρούνται και να αφαιρούνται, εφόσον χρειάζεται. Οι ειδικοί της Yamaha συνεργάστηκαν με την ομάδα της Lion Yachts διενεργώντας εκτεταμένες δοκιμές, ώστε να διασφαλιστεί ότι κάθε πλευρά του πρότζεκτ ανταποκρίνεται στα υψηλότερα πρότυπα μηχανικής.

2021 YAM XF425 EU LGM3 ACT 006 03 preview

Επιτυχία πέρα από κάθε προσδοκία

Το έργο που υλοποίησαν η Yamaha και η Lion Yachts οδήγησε στη δημιουργία ενός σκάφους που ξεπερνούσε κατά πολύ ακόμα και τις υψηλές προσδοκίες του ιδιοκτήτη. Πέρα από τα αναμενόμενα πλεονεκτήματα, όπως ο επιπλέον χώρος στο σκάφος για τους επιβάτες και την αποθήκευση λέμβου, οι μηχανές με δυνατότητα πλήρους κλίσης, ώστε να διευκολύνεται η επιδιόρθωσή τους ή ακόμα και η αφαίρεσή τους σε ελάχιστο χρόνο, αυτό που πραγματικά εξέπληξε όχι μόνο τον ιδιοκτήτη αλλά και την κατασκευαστική εταιρεία, ήταν οι επιδόσεις του σκάφους.

Ο Ernesto Chiesa, μηχανικός πεδίου της Yamaha Motor Europe εξηγεί "Είχαμε προβλέψει γύρω στους 30 κόμβους, αυτός ήταν ο στόχος που μας έθεσε ο πελάτης... και τελικά πετύχαμε μέγιστη ταχύτητα 36 κόμβων. Το σκάφος πλανάρει γύρω στους 14 κόμβους στις 3.500 σ.α.λ. και φτάνει μέχρι και τις 6.000, παρέχοντας ένα εξαιρετικό εύρος για ταχεία και αποδοτική πλεύση. Προσωπικά με χαροποίησε πολύ το γεγονός ότι η Yamaha, για μία ακόμη φορά, ξεπέρασε τις προσδοκίες του πελάτη."

2021 YAM XF425 EU LGM3 ACT 007 03 preview

Ο χειρισμός χαμηλής ταχύτητας και η εμπειρία αγκυροβόλησης υπερέβησαν κατά πολύ τις προσδοκίες και είναι εφάμιλλα με αντίστοιχες εσωλέμβιες λύσεις, παρά τη μετατόπιση του βάρους πιο πίσω στην πρύμνη και το γεγονός ότι το σκάφος έχει μεγαλύτερη επιφάνεια προβαλλόμενη στον άνεμο από την αναμενόμενη για ένα σκάφος με εξωλέμβια μηχανή. Χάρη στο σύστημα εξάρτισης ελέγχου Helm Master EX της Yamaha με χειριστήρια joystick, Autopilot και Steer-By-Wire, οι λειτουργίες του σκάφους γίνονται όχι μόνο πιο εύκολες, αλλά και διασκεδαστικές.

Η πιο σημαντική διαφορά για όλους τους επιβάτες είναι πως ο θόρυβος που παράγουν οι μηχανές ελαχιστοποιείται, αφού είναι τοποθετημένες έξω από το σκάφος, κάτι που μειώνει και τους κραδασμούς. Ένα ακόμη πλεονέκτημα της εξωτερικής τοποθέτησης των μηχανών είναι και η μειωμένη οσμή των καυσίμων.

2021 YAM XF425 EU LGM3 ACT 008 03 preview

Το επόμενο βήμα;

O Michele Parini της Lion Yachts εξηγεί: "Είμαστε ενθουσιασμένοι με το σκάφος... επειδή όλα είναι καλύτερα απ' ό,τι περιμέναμε... όλα είναι καλύτερα από το αρχικό μας σχέδιο. Είμαστε σίγουροι ότι η νέα τάση είναι οι εξωλέμβιες μηχανές, αφού με το συγκεκριμένο έργο οδηγήσαμε τις δυνατότητες των εξωλέμβιων μηχανών στο επόμενο επίπεδο."

Αυτό το Lion Yacht 60 ft με βάρος 27 τόνων και εξωλέμβιες μηχανές δημιούργησε μια νέα κατηγορία ταχυπλόων στυλ τράτας για μεγάλες αποστάσεις, με υψηλότερη ταχύτητα, πρόσθετη άνεση και την επιλογή μιας απλούστερης λύσης για περισσότερους ιδιοκτήτες σκαφών. Αυτό το έργο αναδεικνύει τις δυνατότητες των εξωλέμβιων μηχανών Yamaha σε μεγαλύτερα σκάφη, ιδίως όταν συνδυάζονται με το σύστημα εξάρτισης ελέγχου Helm Master EX. Αναδεικνύει όμως και την προσέγγιση της Yamaha σε ό,τι αφορά τις νέες λύσεις: Για να επιτύχεις πρέπει να μάθεις να προσαρμόζεσαι στις νέες προκλήσεις. Ως εταιρεία και κατασκευαστής, η Yamaha Motor συνεχίζει να χαράζει το δικό της μονοπάτι, να μαθαίνει και να στηρίζει ιδέες, άτομα και ομάδες, προς όφελος της καινοτομίας, της μηχανικής και του κλάδου ως σύνολο.

2021 YAM XF425 EU LGM3 ACT 009 03 preview

Όσον αφορά στα επόμενα βήματα, η Lion Yachts δεν πιστεύει ότι έφτασε το όριό της στα 60 πόδια, καθώς φιλοδοξεί να δημιουργήσει ένα σκάφος 24 μ. με πολλαπλές εξωλέμβιες μηχανές XTO V8 425 hp, και είμαστε σίγουροι ότι αυτό δεν θα είναι το τελευταίο έργο αυτού του είδους.

Αυτό το έργο απέδειξε πέρα από κάθε αμφιβολία ότι οι τεχνολογικές εξελίξεις και η βελτιωμένη ροπή από τον XTO της Yamaha, η οποία έχει κατασκευαστεί με γνώμονα το πάθος των πελατών, προσφέρουν την απόλυτη συναρπαστική εμπειρία σε οποιαδήποτε περίσταση.

2021 YAM XF425 EU LGM3 ACT 010 03 preview

Τα πιο Δημοφιλη > Ειδησεις

Αριάδνη Παρασκευή Σπανάκη – Οδυσσέας Εμμανουήλ Σπανάκης

Ιστιοπλοΐα: Τριπλή πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες προκρίθηκαν οι Βύρων Κοκκαλάνης, Κάμερον Αλέξανδρος Μαραμενίδης και τα αδέρφια Σπανάκη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σε ισχύ το πλαίσιο απόλυτης προστασίας γ…

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι περιοχές προστασίας...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

Η Omega διευρύνει τη συλλογή Speedmaster…

Μοντέλα τόσο σε χρυσό όσο και σε ατσάλι, καθένα με...

Style