Τα νέα Portofino από την IWC

Τα ρολόγια Portofino της IWC φέρνουν τον χαλαρό ιταλικό τρόπο ζωής στους καρπούς μας εδώ και 30 χρόνια.

Σήμερα, η διαχρονικά κομψή οικογένεια ρολογιών αποκτά δύο νέα μέλη. Το tourbillon, ένας από τους πιο εκλεπτυσμένους μηχανισμούς της υψηλής ωρολογοποιίας, προστίθεται για πρώτη φορά στη συλλογή. Επίσης για πρώτη φορά, ο Ελβετικός Οίκος Υψηλής Ωρολογοποιίας από το Schaffhausen προσθέτει στο κλασικό Portofino Hand-Wound Eight Days την ένδειξη της φάσης της σελήνης.

Με την παρουσίαση της οικογένειας Portofino το 1984, η IWC Schaffhausen συνέχιζε τη μακρά παράδοση της κλασικής σειράς από χρυσό. Το αληθινό διαμάντι της σειράς ήταν το Portofino Hand-Wound with Moon Phase. Σχεδιασμένο με βάση το ρολόι τσέπης Lépine, το ανυπέρβλητα κομψό αυτό ρολόι με την εντυπωσιακή κάσα των 46 χιλιοστών, γρήγορα έγινε σύμβολο της ωρολογοποιίας. Από εκείνη τη στιγμή, οι εκπρόσωποι της οικογένειας συγκαταλέγονται στα πιο σημαντικά δημιουργήματα της IWC χάρη στο συνδυασμό της σεμνότητας και της πολυπλοκότητας που τα διακρίνει. Σήμερα, η συλλογή διευρύνεται με την προσθήκη δύο νέων μοντέλων:

TOURBILLON 2

To Portofino Hand-Wound Tourbillon Rétrograde είναι το πρώτο Portofino που διαθέτει μηχανισμό tourbillon, τα εξαρτήματα του οποίου έχουν τοποθετηθεί σε μία θήκη που περιστρέφεται γύρω από τον εαυτό της μια φορά κάθε λεπτό. Η διαρκής αυτή κίνηση εξουδετερώνει την έλξη της βαρύτητας, ώστε να μην επηρεάζεται ο ρυθμός και η ακρίβεια του ρολογιού. Το καινούργιο hacking tourbillon επιτρέπει τη ρύθμιση του ρολογιού με ακρίβεια δευτερολέπτου. Η IWC έχει επίσης ανασχεδιάσει τη γεωμετρία του τροχού διαφυγής, ενώ έχει κατασκευάσει τα επιμέρους εξαρτήματα χρησιμοποιώντας σιλικόνη με επίστρωση διαμαντιού, για τον περιορισμό της τριβής. Η σχεδίαση αυτή βοηθάει πάρα πολύ το απόθεμα ενέργειας 8 ημερών, το οποίο τροφοδοτεί τον μηχανισμό χειροκίνητου κουρδίσματος 59900.

Μαζί με το tourbillon, στο καντράν έχουν τοποθετηθεί η παλινδρομική ένδειξη της ημερομηνίας και η ένδειξη του αποθέματος ενέργειας. Η κάσα, διαμέτρου 46 χιλιοστών, είναι φτιαγμένη από κόκκινο χρυσό 18 καρατιών, ενώ το καντράν είναι επάργυρο με επίχρυσους δείκτες και χρυσές απλίκες. Το πίσω μέρος της κάσας είναι φτιαγμένο από κρύσταλλο σαπφείρου ώστε να φαίνεται ο μηχανισμός του ρολογιού, ο οποίος είναι στολισμένος με Geneva stripes.

TOURBILLON 3

Το μοντέλο Portofino Hand-Wound Moon Phase είναι το πρώτο ρολόι της σειράς Portofino Hand-Wound Eight Days το οποίο περιλαμβάνει ένδειξη φάσης της σελήνης. Το ρολόι αποτίει φόρο τιμής στο Reference 5251 του 1984, στο οποίο είχε επίσης τοποθετηθεί το ίδιο complication. Όταν κατασκεύασαν οι μηχανικοί της IWC τον μηχανισμό 59800, προσέθεσαν στο βασικό μηχανισμό 59000 την ένδειξη της σελήνης, η οποία χρειάζεται να ρυθμιστεί κατά μια μέρα, μόνο μία φορά κάθε 122 χρόνια. Το ρολόι με την κάσα διαμέτρου 46 χιλιοστών κυκλοφορεί σε δύο εκδόσεις οι οποίες διαθέτουν επίχρυσους δείκτες.

Η πρώτη έκδοση διαθέτει κάσα από κόκκινο χρυσό 18 καρατιών, καντράν σε χρώμα σχιστόλιθου και χρυσές απλίκες, ενώ η δεύτερη έκδοση διαθέτει κάσα από ανοξείδωτο ατσάλι, επάργυρο καντράν και επίχρυσες απλίκες. Και τα δύο μοντέλα διαθέτουν λουράκι από σκούρο καφέ δέρμα αλιγάτορα κατασκευασμένο από τη Santoni.

Επιπλέον, η IWC αναβάθμισε το Portofino Automatic Moon Phase. Το δημοφιλές αυτό ρολόι διατίθεται τώρα με επάργυρο καντράν αντί του παλαιότερου από mother-of-pearl, ώστε να εναρμονίζεται καλύτερα με τη συνολική εικόνα της οικογένειας Portofino. Το κορυφαίο ρολόι της σειράς διαθέτει κάσα και Milanaise μπρασελέ από χρυσό 18 καρατιών, ενώ είναι διακοσμημένο με 78 διαμάντια. Η τέταρτη έκδοση διαθέτει κάσα από ανοξείδωτο ατσάλι, επίχρυσους δείκτες,

Τα πιο Δημοφιλη > Style

TAG Heuer x Oracle Red Bull Racing

TAG Heuer x Oracle Red Bull Racing

Η TAG Heuer και η Oracle Red Bull Racing συνεχίζουν την κοινή τους περιπέτεια πατώντας...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

i ygeia se proto plano

Η υγεία σε πρώτο πλάνο

Η έγκαιρη διάγνωση το κλειδί για την αντιμετώπιση της υπέρτασης.

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Chios-climate-chance

Chios Climate Chance - Με επιτυχία το συ…

Ιδιαίτερη αναφορά στη σύνδεση της θάλασσας με την κλιματική κρίση...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Design

Firefly in the sky: Ο Matteo Thun δημιου…

Το φωτιστικό εξωτερικού χώρου Firefly in the sky αποτελεί μια...

Design