Red Door is open...

 

Στην καρδιά του Κολωνακίου, στον αριθμό 6 της οδού Τσακάλωφ, το Red Door ενσαρκώνει τον χαρακτήρα της Αθήνας.

Σαν μια πρωτεύουσα γεύσης αλλάζει πρόσωπα μέσα στη μέρα προσφέροντας στον επισκέπτη όλα όσα αναζητά στο κέντρο της πόλης. Από το πρωί για χαλαρές συζητήσεις με καφέ στον πεζόδρομο μέχρι ένα ατμοσφαιρικό δείπνο με γεύσεις από τη γαστρονομία της Ανατολής και δυνατά cocktails.

Ο χώρος
Τα μαύρα με κόκκινες λεπτομέρειες τραπεζάκια τραβούν αμέσως το βλέμμα στην Τσακάλωφ ενώ διασχίζοντας τη χαρακτηριστική κόκκινη πόρτα της εισόδου το ξύλο παίρνει τα ηνία διατηρώντας πρωταγωνιστικό ρόλο στο εστιατόριο. Ο χαμηλός φωτισμός εντείνει τη μυστικιστική ατμόσφαιρα όσο οι βαριές κουρτίνες προσφέρουν την αίσθηση της ιδιωτικότητας στα υπόσκαφα τραπέζια-grill που κυριαρχούν. Φυτά και ζώα της ζούγκλας ζωγραφισμένα στο χέρι μοιάζουν να αναρριχώνται στους τοίχους δίνοντας μια εξωτική πινελιά που θυμίζει τα βάθη της Ανατολής και μετατρέπουν το γεύμα σε μια μοναδική εμπειρία.
Τοποθετημένη ακριβώς απέναντι από τα τραπέζια-grill, η βαριά μπάρα με τους κρυφούς φωτισμούς αμέσως προκαλεί αίσθηση, καλώντας τον επισκέπτη να ζήσει την εμπειρία του μπαρ ξέχωρα από τη γεύση.

RedDoor 2

Οι γεύσεις
Αναλαμβάνοντας τα ηνία της κουζίνας του Red Door ο ταλαντούχος και έμπειρος chef Τάκε μυεί τον επισκέπτη στα μυστικά της ιαπωνικής γαστρονομίας μέσα από τις ιδιαίτερες τεχνικές που χρησιμοποιεί αλλά και πιάτα που εμπνέεται από την παράδοση της χώρας του Ανατέλλοντος Ήλιου σε fusion εκδοχές. Εκλεκτά υλικά, μοντέρνες και παραδοσιακές τεχνικές της ιαπωνικής κουζίνας παντρεύονται στο Red Door δίνοντας πιάτα με καθαρές γεύσεις και δυνατά αρώματα που πλημμυρίζουν τις αισθήσεις. Το yakiniku, που το Red Door σύστησε πέρυσι στο αθηναϊκό κοινό, δίνει και φέτος δυναμικό “παρών”, ωστόσο οι γαστρονομικές προτάσεις εμπλουτίζονται με επιλογές από nigiri, sashimi και signature maki sushi. To μενού συμπληρώνουν οι all time classic προτάσεις του Τάκε όπως τα Spicy crab tartar με yuzu truffle, Prawn tempura και Salmon teriyaki on shrimp tempura.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα επιδόρπια που αποτελούν ευρωπαϊκές συνταγές με ιαπωνικό twist, κλείνοντας τη γαστριμαργική εμπειρία με τον πιο γλυκό τρόπο.

RedDoor 3

O καφές
Η κόκκινη πόρτα του αριθμού έξι του πεζόδρομου της Τσακάλωφ φέτος ανοίγει από τις 10 το πρωί προσφέροντας εξαιρετικές ποικιλίες καφέ, όπως Bourbon, Muondo Novo και Catuai από τη φάρμα Monte Alegre που βρίσκεται στην περιοχή Minas Gerais της Βραζιλίας. Καφές προέλευσης στα πρότυπα του Speciality Coffee σερβίρεται από νωρίς στα τραπεζάκια της Τσακάλωφ δίνοντας νέα πνοή στα πρωινά του Κολωνακίου.

Τα cocktails
“Arigato Gozaimasu” δηλαδή “ευχαριστούμε πολύ” είναι το όνομα της cocktail list που φέρει την υπογραφή των Νίκου Μπάκουλη και Βασίλη Κυρίτση και περιλαμβάνει 14 signature δημιουργίες με σαφείς επιρροές από την Ιαπωνία και την Ασία γενικότερα, αλλά και από την Ελλάδα. Χωρισμένα σε τρεις κατηγορίες, τα Cocktails & Tea περιέχουν σπάνιες ποικιλίες τσαγιού, τα Fusion Cocktails είναι επηρεασμένα από κλασικές συνταγές, ενώ τα Highballs εμπνέονται από την ιαπωνική κουλτούρα, με το καθένα να έχει διαθέτει ξεχωριστό χαρακτήρα.

RedDoor 5

Ένας συναρπαστικός χειμώνας έρχεται στο Red Door με πολλές εκπλήξεις, αφού ο σεφ Τάκε μέσα στους επόμενους μήνες θα ετοιμάζει τα πιο γευστικά μεσημεριανά γεύματα της πόλης! Ο σεφ ήδη επεξεργάζεται το μενού που θα αναδείξει το Red Door στην ιδανική επιλογή για ένα lunch break στην καρδιά της Αθήνας.

RedDoor 4

 


Tηλ. κρατήσεων: 210 3647712
Διεύθυνση: Τσακάλωφ 6, 15 451, Κολωνάκι, Αθήνα
Executive Chef: Τάκε
Ωράριο: Δευτ.-Κυρ. 10:00-03:00 (Κουζίνα: έως τη 01.00)

 

Τα πιο Δημοφιλη > Life

Πάσχα στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Πασχαλινές συνθέσεις δώρων και εντυπωσιακά σοκολατένια αυγά στο GB Corner Gifts & Flavors

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σε ισχύ το πλαίσιο απόλυτης προστασίας γ…

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι περιοχές προστασίας...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

Η Omega διευρύνει τη συλλογή Speedmaster…

Μοντέλα τόσο σε χρυσό όσο και σε ατσάλι, καθένα με...

Style