Πέννυ Ζαγλαρίδου: Η premium εμπειρία της Astir Marina

i premium ebeiria tis astir marina penny zaglaridou interview

H Πέννυ Ζαγλαρίδου, CEO του Astir Palace μίλησε στο Skipper OnDeck για τη δυναμική του μεγάλου έργου, που συμβάλλει στη δημιουργία μιας πρωτοποριακής ζώνης τουρισμού υψηλών προδιαγραφών, τοποθετώντας την Αθηναϊκή Ριβιέρα στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος.

 Η επόμενη μέρα της Αθηναϊκής Ριβιέρας αρχίζει να παίρνει μορφή. Πότε εκτιμάτε ότι θα φιλοξενήσετε τα πρώτα σκάφη στη νέα Μαρίνα Βουλιαγμένης;
Αρχικά να σας πω ότι είμαστε πολύ περήφανοι που αυτό το έργο φτάνει στην ολοκλήρωσή του κι έχουμε φτάσει να μιλάμε πια για τα σκάφη που θα έρθουν! Μετά από σχεδόν εβδομήντα χρόνια, η Μαρίνα Βουλιαγμένης αναβαθμίζεται και γίνεται η πιο σύγχρονη, πολυτελής μαρίνα στην Ελλάδα, ενώ θα βρίσκεται στο top 3 των home port μαρινών της Μεσογείου. Αυτό από μόνο του σηματοδοτεί μια νέα εποχή όχι μόνο για τη Βουλιαγμένη, αλλά για τη χώρα συνολικά. Ο Αστέρας αποτελεί ένα ορόσημο της τουριστικής ζωής της Ελλάδας και αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αίγλη με μια μαρίνα υψηλών προδιαγραφών. Τα πρώτα σκάφη αναμένονται μέσα στην άνοιξη και πραγματικά ανυπομονούμε να τα υποδεχτούμε.

Astir Marina Zaglaridouinterview 1

Ποιο είναι το κεντρικό στοιχείο/φιλοσοφία του σχεδιασμού του μεγάλου αυτού έργου;
Η Astir Marina σχεδιάστηκε ώστε να είναι μοναδική. Μοναδική στην εμπειρία που προσφέρει, μοναδική στο service της, στους ανθρώπους της, στις υποδομές της, στο design της και- κυρίως- στο αποτύπωμά της. H Astir Marina σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε ώστε να έχει τον πλέον θετικό αντίκτυπο στο ανθρώπινο και φυσικό στοιχείο του οικοσυστήματος στο οποίο ανήκει. Είναι ένα καινοτόμο έργο υψηλής αισθητικής, με υπερσύγχρονες, state of the art υποδομές, που είναι ταυτόχρονα φιλικές προς το περιβάλλον. Η μαρίνα σχεδιάστηκε με προδιαγραφές κλασσικής αρχιτεκτονικής και σύγχρονου design, δεμένα αρμονικά με το στοιχείο της θάλασσας, το οποίο προστατεύει και σέβεται.

Astir Marina Zaglaridouinterview 2

Έχετε χαρακτηρίσει τη νέα μαρίνα ως μία πρωτοποριακή ζώνη τουρισμού υψηλών προδιαγραφών. Θέλετε να μας μιλήσετε περισσότερο γι’ αυτό;
Η αυστηρότητα, η συνέπεια και η διαφάνεια στο σχεδιασμό και την υλοποίηση της Astir Marina, μας επιτρέπουν να δηλώνουμε με υπερηφάνεια πως πρόκειται για ένα πρότυπο έργο βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης. Και το τονίζω το στοιχείο της βιωσιμότητας, καθώς πια το μεγάλο στοίχημα ξεπερνά το design και τη λειτουργικότητα, αλλά παίζεται στο πόσο «πράσινο» είναι ένα έργο. Πόσο φιλικό είναι προς το περιβάλλον. Μιλάμε για κάτι πολύ πιο σημαντικό από μια τάση, από μία μόδα. Μιλάμε για μία αναγκαιότητα που για εμάς υπήρξε καθοριστικό προαπαιτούμενο, ήδη από τη φάση των εργασιών. Κεντρικό στοιχείο του σχεδιασμού του έργου αυτού υπήρξε η αψεγάδιαστη, υψηλότατου επιπέδου φιλοξενία, η οποία όμως θα παρέχεται με περιβαλλοντικά ορθό τρόπο.

Astir Marina Zaglaridouinterview 6

Με ποιο τρόπο η νέα Astir Marina θα ενισχύσει την τοπική κοινωνία;
Σε αυτό το σημείο αξίζει να πούμε πως ο Αστέρας και η Βουλιαγμένη δεν θα μπορούσαν ποτέ να αναδειχθούν σε διεθνή τοπόσημα, εάν η τοπική κοινωνία δεν ήταν αυτή που είναι και αυτό οφείλουμε να το διαφυλάξουμε και να το ενισχύσουμε. Ακριβώς γι’ αυτό το λόγο η Astir Marina, δεν είναι ένα έργο που αφορά μόνο την ελίτ. Ο παράκτιος περίπατος εξελίσσεται σε «κόσμημα», με δέντρα, παρτέρια με λουλούδια και επιπλέον χώρους πρασίνου, που μπορούν να απολαύσουν όλοι. Οι υποδομές της είναι υπερσύγχρονες, δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον, η διαχείριση των αποβλήτων της θα γίνεται υποδειγματικά και το υπόγειο parking της θα αποσυμφορήσει κυκλοφορικά την περιοχή. Επιπλέον, ο τουρισμός που προσκαλεί, είναι αυτό που λέμε ο «ενσυνείδητος» ταξιδιώτης, που εκτιμά και σέβεται το ντόπιο στοιχείο και «αφήνει» σε αυτό. Δεν πρόκειται ποτέ να γίνει ένα «αποστειρωμένο» μέρος.

Astir Marina Zaglaridouinterview 5

Με δεδομένο ότι οι θέσεις ελλιμενισμού στη νέα μαρίνα θα μειωθούν από 102 σε 59, πιστεύετε ότι αυτό θα προκαλέσει «ανησυχία» σε ιδιοκτήτες luxury yachts που επιζητούν άριστου επιπέδου υπηρεσίες;
Η απόφασή μας για δημιουργία 59 θέσεων ελλιμενισμού υπήρξε για εμάς μια στρατηγική επιλογή. Σκοπός μας είναι η φιλοξενία των σκαφών στη μαρίνα να αποτελεί για τους επισκέπτες μας μια premium εμπειρία. Δίνουμε έμφαση στην ποιότητα και είμαστε απόλυτα προσηλωμένοι και στην τελευταία, την πιο μικρή λεπτομέρεια. Τα σκάφη που θα «δένουν» στην Astir Marina θα γίνονται μέλη ενός exclusive οικοσυστήματος με τα υψηλότερα standards. Δεν είναι πια μυστικό ότι συνεργαζόμαστε με τα Ports de Monaco, και πιστέψτε με, αυτό και μόνο αποτελεί σφραγίδα αριστείας. Η μόνη ανησυχία των ιδιοκτητών θα έπρεπε να είναι μόνο το αν θα βρουν θέση. Άπαξ και εξασφαλίσουν αυτό, το αξεπέραστο service και το unique experience είναι δεδομένα!

Astir Marina Zaglaridouinterview 4

Ποια μεγάλα brands αναμένεται να δούμε στο εμπορικό τμήμα της μαρίνας;
Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία υπογραφών με διεθνή brands και είμαστε ενθουσιασμένοι με τις συζητήσεις και τα meetings που γίνονται -μιλάμε για ονόματα που θα έρθουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Έχετε λίγη υπομονή, θα είμαστε σύντομα σε θέση να ανακοινώσουμε επίσημα τους partners μας.

Astir Marina Zaglaridouinterview 7

Ποια είναι τα μηνύματα που λαμβάνετε για τον φετινό τουρισμό;
Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της θερινής σεζόν έχει ήδη ξεκινήσει και τα δείγματα που έχουμε για τον κλάδο είναι πολύ ενθαρρυντικά. Τουλάχιστον αυτό δείχνουν οι προκρατήσεις. Το ζητούμενο, ωστόσο, δεν είναι μόνο το «φέτος». Ας είμαστε ρεαλιστές, ένα καλό τουριστικό προϊόν που μεταφράζεται σε ένα ισχυρό brand, αποτελεί πάντα έναν πόλο έλξης high end κοινού, που επιστρέφει ασχέτως συνθηκών και αυτό είναι που εγγυάται την αειφορία ενός προορισμού. Η Ελλάδα διαθέτει ένα μοναδικό φυσικό κάλλος, έχει καθιερωθεί τουριστικά ως brand και πλέον ακολουθεί μια πολύ bold και φρέσκια στρατηγική για την ανάδειξή της σε επιλογή για όλο το χρόνο. Αυτό που πρέπει οπωσδήποτε να συμβεί και θα απογειώσει τον ελληνικό τουρισμό, είναι η επένδυση σε καταρτισμένο προσωπικό, με εξειδίκευση στο premium, tailor-made customer service. Εάν διασφαλίσουμε και αυτό, «κλειδώνουμε» τη διαχρονικότητα. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στη δυναμική της χώρας μας στο κομμάτι αυτό.

Astir Marina Zaglaridouinterview 8

Πρώτη δημοσίευση: Skipper OnDeck issue 69
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΛΕΝΑ ΜΑΘΙΟΠΟΥΛΟΥ | ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ | RENDERINGS ASTIR MARINA

Τα πιο Δημοφιλη > Ρεπορταζ

12 Years ONDECK wishes

Θερμές Ευχές | 12 Χρόνια ONDECK (6ο μέρος)

Θεσμικοί, συνεργάτες και φίλοι του περιοδικού στέλνουν στο ONDECK τις πιο θερμές ευχές τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ειδησεις

Αριάδνη Παρασκευή Σπανάκη – Οδυσσέας Εμμανουήλ Σπανάκης

Ιστιοπλοΐα: Τριπλή πρόκριση στους Ολυμπι…

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες προκρίθηκαν οι Βύρων Κοκκαλάνης, Κάμερον Αλέξανδρος Μαραμενίδης...

Ειδησεις

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σε ισχύ το πλαίσιο απόλυτης προστασίας γ…

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι περιοχές προστασίας...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

Η Omega διευρύνει τη συλλογή Speedmaster…

Μοντέλα τόσο σε χρυσό όσο και σε ατσάλι, καθένα με...

Style