Η σύγχρονη μέθοδος για πυκνά μαλλιά χωρίς σημάδια

drvekris02

Ο Δρ Αναστάσιος Βεκρής*, πλαστικός χειρουργός, επιστημονικός διευθυντής της Advanced Hair Clinics εξηγεί γιατί δεν υπάρχει κανένας λόγος να τη φοβόμαστε σήμερα. Η μεταμόσχευση μαλλιών θεωρείται η ν.1 θεραπεία αντιγήρανσης για τους άντρες.

Η αραίωση μαλλιών απασχολεί τουλάχιστον 7 στους 10 άντρες κάποια στιγμή στη ζωή τους. Αιτία, τις περισσότερες φορές, είναι η λεγόμενη ανδρογενετικού τύπου αλωπεκία. Πρόκειται για μια κληρονομική κατά 80% κατάσταση στην οποία οι άντρες εμφανίζουν αραίωση σταδιακά στην κορυφή του κεφαλιού, την κροταφική ζώνη και τα γένια, ενώ οι γυναίκες παρουσιάζουν διάχυτη αραίωση σε όλο το κεφάλι. Κάποτε η αποκατάσταση της αραίωσης με μεταμόσχευση μαλλιών σήμαινε αργό χρόνο αποθεραπείας, σημάδια και ουλές. Σήμερα όχι. «Με την FUE που είναι η πιο σύγχρονη μέθοδος μεταμόσχευσης μαλλιών η διαδικασία είναι ελάχιστα επεμβατική και τραυματική.

Η τεχνική εφαρμόζεται με τοπική αναισθησία, δεν υπάρχουν πόνος, ράμματα και σημάδια μετά. Δεν αφαιρούμε λωρίδα δέρματος όπως γίνεται με άλλες μεθόδους τύπου Strip ή Fut και δεν ανοίγουμε υποδοχές.

hair Ακολουθούμε την τεχνική One Step Implantation με ένα εργαλείο πολύ μικρής διαμέτρου και εμφυτεύουμε τα τριχοθυλάκια σε ένα στάδιο» εξηγεί ο Δρ Αναστάσιος Βεκρής, πλαστικός χειρουργός, μέλος της Διεθνούς Εταιρείας Χειρουργικής Αποκατάστασης Μαλλιών, επιστημονικός διευθυντής της Advanced Hair Clinics με έδρα την Αθήνα.

 

Πώς γίνεται, λοιπόν, η επέμβαση; Όπως εξηγεί ο γιατρός, η διαδικασία γίνεται με τοπική αναισθησία. Στην συνέχεια λαμβάνει ένα προς ένα τα τριχοθυλάκια από μια γερή δότρια περιοχή που βρίσκεται στο πίσω μέρος του κεφαλιού –αν είναι φτωχή επιλέγεται εκείνη του γενίου ή του στέρνου-για να τα εμφυτεύσει πάλι ένα προς την περιοχή όπου υπάρχει αραίωση.

Η μεταμόσχευση τριχών γίνεται και στα γένια, στα φρύδια και σε σημεία του σώματος, όπως είναι το στέρνο. Το κόστος εξαρτάται από την έκταση της περιοχής προς κάλυψη, την ποιότητα της δότριας και τις απαιτήσεις/ανάγκες του ασθενούς.

 

 

Πληροφορίες

Advanced Hair Clinics
K. Βεντήρη 5 Δίπλα στο HILTON, Αθήνα
Τηλ.: 2106980451
www.advancedhairclinics.gr

 

drvekris

*Ο Δρ. Αναστάσιος Βεκρής είναι ειδικευμένος πλαστικός χειρουργός, μέλος της ΕΕΠΕΑΧ (Ελληνικής Εταιρίας Πλαστικής Επανορθωτικής Αισθητικής Χειρουργικής), εγγεγραμένος στο Specialist Registry του General Medical Council στη Μ.Βρεττανία, μέλος της ISHRS (International Society of Hair Restoration Surgery), της ISPRAS και πολλών ακόμη ελληνικών και διεθνών επιστημονικών εταιριών.

 

 

Τα πιο Δημοφιλη > Style

Η Omega διευρύνει τη συλλογή Speedmaster 38 mm

Μοντέλα τόσο σε χρυσό όσο και σε ατσάλι, καθένα με μια αστραφτερή στεφάνη στολισμένη με...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σε ισχύ το πλαίσιο απόλυτης προστασίας γ…

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι περιοχές προστασίας...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Design

Firefly in the sky: Ο Matteo Thun δημιου…

Το φωτιστικό εξωτερικού χώρου Firefly in the sky αποτελεί μια...

Design