Ο Όμιλος Azimut | Benetti και η D-MARIN ξεκινούν την κατασκευή της μαρίνας του Λιβόρνο

H Azimut | Benetti και το δίκτυο premium μαρίνων της D-Marin θα ξεκινήσουν τις εργασίες για τη μαρίνα του Λιβόρνο, η οποία αναμένεται να γίνει ένας από τους σημαντικότερους προορισμούς για σκάφη αναψυχής στη Μεσόγειο, στο πλαίσιο της κοινής επιθυμίας για την ενίσχυση της ανάπτυξης του ναυτικού τουρισμού.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που πραγματοποιήθηκε στις 28 Μαρτίου σε συνεργασία με το γραφείο του Δημάρχου του Λιβόρνο, στην οποία παρευρέθηκαν επίσημοι και εμπλεκόμενοι παράγοντες, η D-Marin και ο Όμιλος Azimut|Benetti αποκάλυψαν ότι οι κατασκευαστικές εργασίες στη μαρίνα του Λιβόρνο θα ξεκινήσουν τον Απρίλιο του 2024. Η κοινοπραξία μεταξύ του Ομίλου Azimut|Benetti και της D-Marin θα παραδώσει στην πόλη του Λιβόρνο μια από τις πλέον αξιόλογες μαρίνες στη Μεσόγειο, σχεδιασμένη από το αρχιτεκτονικό γραφείο Archea στη Φλωρεντία. Το σύνολο του έργου αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2026, ενώ τα πρώτα τμήματα της μαρίνας του Λιβόρνο θα είναι διαθέσιμα για τους ιστιοπλόους νωρίτερα από το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα. Θα υπάρχουν συνολικά 815 θέσεις ελλιμενισμού.

Η προβλεπόμενη επένδυση ανέρχεται σε 14-15 εκατομμύρια ευρώ. Το έργο περιλαμβάνει την ανακαίνιση των αποβαθρών, χώρους συνάντησης και premium παροχές αναψυχής και διασκέδασης. Περισσότερα από 220 m2 των εγκαταστάσεων προορίζονται για εστιατόρια, 60 m2 για μπαρ και 250 m2 για χώρους γραφείων. Τα περιβαλλοντικά διαπιστευτήρια της μαρίνας του Λιβόρνο θα επιτευχθούν μέσω της ισχυρής δέσμευσης του Ομίλου Azimut|Benetti και της D-Marin για τη δημιουργία βιώσιμων μαρίνων για τις υφιστάμενες και τις μελλοντικές γενιές. Η μαρίνα θα χρησιμοποιεί φυσικά στοιχεία όπως δέντρα και θάμνους αντί για περιφράξεις, φωτοβολταϊκά πάνελ για την παραγωγή σημαντικού μέρους της απαιτούμενης ενέργειας, ενώ η άρδευση του πρασίνου θα γίνεται μέσω της ανάκτησης των όμβριων υδάτων.

Ο Luca Salvetti, Δήμαρχος της πόλης του Λιβόρνο, σχολιάζει: «Το Λιβόρνο είναι ενθουσιασμένο που θα αποκτήσει τη δική του μαρίνα. Μετά από 16 χρόνια, η διαδικασία για τη σύμβαση παραχώρησης οριστικοποιήθηκε. Ως εκ τούτου, σύντομα θα ξεκινήσουν εργασίες για την κατασκευή της μαρίνας, αναβαθμίζοντας ένα τμήμα του Λιβόρνο που συνδέει το κέντρο της πόλης με το παραλιακό μέτωπο. Αυτό αντιπροσωπεύει άλλο ένα ορόσημο στην ανάπτυξη και μεταμόρφωση της πόλης, η οποία θα επωφεληθεί από την τόνωση της τοπικής οικονομίας, τόσο σε επίπεδο τουρισμού όσο και απασχόλησης. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους εργάστηκαν για την επίτευξη αυτού του στόχου και ιδίως τον κλάδο σκαφών αναψυχής του Λιβόρνο, ο οποίος απέκτησε μια 20ετή παραχώρηση με 450 θέσεις ελλιμενισμού».

Ο Paolo Vitelli, ιδρυτής του Ομίλου Azimut | Benetti, δηλώνει: «Εργαζόμαστε εδώ και 20 χρόνια με τους θεσμούς και την τοπική κοινωνία για την υλοποίηση του έργου Porta Mare. Σήμερα, παρουσιάζουμε με υπερηφάνεια την τελική έκδοση του έργου, που έλαβε την έγκριση και χαίρει της εκτίμησης όλων των εμπλεκόμενων παραγόντων. Η μαρίνα του Λιβόρνο θα είναι ένα υπερσύγχρονο έργο: το ιστορικό λιμάνι του Μέντιτσι ενσωματώνεται σε μια πανέμορφη, σύγχρονη και οικολογική μαρίνα, η οποία θα είναι ανοικτή στην πόλη και στους επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Για την περαιτέρω ενίσχυση του έργου, συνεργαστήκαμε πρόσφατα με την D-Marin, την μεγαλύτερη και πιο επιτυχημένη εταιρεία εκμετάλλευσης μαρίνων στη Μεσόγειο. Αυτή η συνεργασία θα διασφαλίσει την παροχή διαχείρισης υψηλής ποιότητας και καινοτόμων υπηρεσιών σε εγχώριους και διεθνείς ιδιοκτήτες σκαφών που καταφτάνουν στο Λιβόρνο ».

Ο Nicolo Caffo, Γενικός Διευθυντής της D-Marin Italia, εξηγεί, «Η D-Marin πιστεύει ακράδαντα στο Λιβόρνο. Θα αποτελέσει μία από τις πιο σημαντικές μαρίνες στη Μεσόγειο, θεμελιωμένη στις κοινές αξίες που εναρμονίζονται με την παροχής μιας premium εμπειρίας στον πελάτη, την εμπορική αριστεία, τις δεσμεύσεις βιωσιμότητας και την καινοτομία. Σε συνεργασία με τον Όμιλο Azimut|Benetti, η D-Marin θα διασφαλίσει ότι η μαρίνα του Λιβόρνο θα ευδοκιμήσει και θα γίνει ένας κόμβος παγκοσμίου φήμης για τα σκάφη αναψυχής, όπως της αξίζει».

Τα πιο Δημοφιλη > Ειδησεις

Αριάδνη Παρασκευή Σπανάκη – Οδυσσέας Εμμανουήλ Σπανάκης

Ιστιοπλοΐα: Τριπλή πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες προκρίθηκαν οι Βύρων Κοκκαλάνης, Κάμερον Αλέξανδρος Μαραμενίδης και τα αδέρφια Σπανάκη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σε ισχύ το πλαίσιο απόλυτης προστασίας γ…

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι περιοχές προστασίας...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

Η Omega διευρύνει τη συλλογή Speedmaster…

Μοντέλα τόσο σε χρυσό όσο και σε ατσάλι, καθένα με...

Style