Still Life II: Ατομική έκθεση της Χριστίνας Δουζένη

Still Life II atomiki ekthesi xristinas douzeni

Με χριστουγεννιάτικη διάθεση, το Choix Wine Concept Store διοργανώνει το Opening Event της έκθεσης Still Life II, της γλύπτριας Χριστίνας Δουζένη, την Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου μετά τις 18.00μ.μ.

«Η Χριστίνα Δουζένη για περισσότερες από τρεις δεκαετίες, επιχειρεί με σθένος μέσω του πυκνού έργου της να αδράξει την αληθινή λάμψη των πραγμάτων. Να εστιάσει στη στιγμή, στην κίνηση, τη χειρονομία. Να απαλλάξει τα σώματα από το περιττό περιτύλιγμα, να οδηγήσει το βλέμμα και τη νοερή αφή στη συνείδηση της καθαρής φόρμας.», γράφει η ιστορικός τέχνης Ίρις Κρητικού.

douzenis ekthesi

Η Περίεργη, 2016

Η Χριστίνα Δουζένη γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Γλυπτική στην Σχολή Καλών Τεχνών της Ρώμης και από το 1993 εκθέτει τα έργα της σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις. Αντικείμενο του έργου της είναι κυρίως η ανθρώπινη μορφή και υλικά της το μάρμαρο, ο μπρούτζος, το ξύλο, ο πολυεστέρας και το τσιμέντο. Από το 2005 ασχολείται σχεδόν αποκλειστικά με τον ανοξείδωτο χάλυβα. Το υλικό αυτό είναι εξαιρετικά σκληρό και απαιτεί εξειδίκευση προκειμένου να δουλευτεί. Η Δουζένη σχεδιάζει το μοντέλο της, επιλέγει το σχέδιο που θα χρησιμοποιήσει και το μεταφέρει στο μέταλλο. Με την χρήση του πλάσματος το μέταλλο κόβεται και κατόπιν τμηματικά μορφοποιείται (καμπυλώνεται, ισιώνει) προκειμένου να δημιουργηθεί ο όγκος της μορφής.

douzenis ekthesi 1

Ντροπαλό Σκυλί, 2022

Συγκολλάται με το T.i.g. και η διαδικασία αυτή συνεχίζεται μέχρις ότου «χτιστεί» η μορφή. Τέλος, όταν έχει πια ολοκληρωθεί το άγαλμα, το επεξεργάζεται περαιτέρω με τον τροχό.

Τα πιο Δημοφιλη > Life

Πάσχα στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Πασχαλινές συνθέσεις δώρων και εντυπωσιακά σοκολατένια αυγά στο GB Corner Gifts & Flavors

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σε ισχύ το πλαίσιο απόλυτης προστασίας γ…

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι περιοχές προστασίας...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

Η Omega διευρύνει τη συλλογή Speedmaster…

Μοντέλα τόσο σε χρυσό όσο και σε ατσάλι, καθένα με...

Style