Τεχνοχώρος: Έκθεση της Φλωρεντίας Οικονομίδου με τίτλο «Ψηφιακά εργόχειρα»

technochoros ekthesi florentia oikonomidou

Η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος παρουσιάζει στο Art Project Space την ατομική έκθεση της Φλωρεντίας Οικονομίδου με τίτλο «Ψηφιακά εργόχειρα». Η έκθεση θα εγκαινιαστεί την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου στις 19:00, ενώ η διάρκεια της θα είναι έως τις 21 Οκτωβρίου 2023.

5. Art project space Φλωρεντία Οικονομίδου Χαρούμενα Γενέθλια Γή

Η έκθεση της Φλωρεντίας Οικονομίδου περιλαμβάνει τρία τρίπτυχα animation και μια σειρά μεγάλων εικαστικών τυπωμάτων. Τα έργα της μας ταξιδεύουν στον χωροχρόνο. Ερμηνεύοντας και μεταμορφώνοντας με προσωπικό εικαστικό τρόπο τη σύγχρονη πραγματικότητα, δημιουργεί ψηφιακά έργα ή όπως αλλιώς τα ονομάζει η ίδια «Ψηφιακά εργόχειρα». Κάποια από αυτά αναφέρονται στην απώλεια του οικείου ενώ σε άλλα δίνεται έμφαση στον κοσμολογικό-ονειρικό χαρακτήρα. Παρατηρώντας κανείς τα έργα της καλλιτέχνιδος δεν μπορεί να μην αναρωτηθεί τι συνέβη στο παρελθόν και τι θα φέρει το μέλλον. Η καλλιτέχνης ακροβατεί ανάμεσα στο ονειρικό και το πραγματικό προσκαλώντας τον θεατή σε έναν εποικοδομητικό διάλογο.

6. Art project space Φλωρεντία Οικονομίδου Transcultural travelers I

Η επίκουρος καθηγήτρια Ιστορικός Τέχνης Ειρήνη Λεοντακιανάκου που προλογίζει την έκθεση αναφέρει σχετικά: «Τα «Ψηφιακά εργόχειρα», που πήραν μορφή κατά την περίοδο των πολέμων και της πανδημίας σχολιάζουν το σύγχρονο πολιτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι, συγκροτώντας μια ιδιαίτερη προσωπική εικαστική αφήγηση, όπου εμπλέκονται και στοιχεία από το υποσυνείδητο και το φανταστικό. Το ύφος τους προσιδιάζει σε μια σουρεαλιστική οπτική με έντονο ανατρεπτικό χιούμορ παραμένοντας ανοικτά σε πολλαπλές ερμηνείες. Θυμίζουν ενίοτε «ψηφιακά εργόχειρα» σχεδιασμένα στις λεπτομέρειές τους, ξανά και ξανά στον υπολογιστή, καταλήγοντας σε εντυπωσιακές συνθέσεις και στη συνέχεια σε εξαιρετικά εικαστικά τυπώματα. Ένα παζλ από μικρές ιστορίες αποκαλύπτεται όσο περισσότερο κοιτάζεις πολλά από αυτά. Όπως αναφέρει η ίδια η Φλωρεντία, τα έργα της μεταμορφώνονται κατά τη διάρκεια της δημιουργίας, σαν να παίρνουν σιγά-σιγά τη δική τους ζωή.»

Τα πιο Δημοφιλη > Life

Πάσχα στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Πασχαλινές συνθέσεις δώρων και εντυπωσιακά σοκολατένια αυγά στο GB Corner Gifts & Flavors

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σε ισχύ το πλαίσιο απόλυτης προστασίας γ…

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι περιοχές προστασίας...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

Η Omega διευρύνει τη συλλογή Speedmaster…

Μοντέλα τόσο σε χρυσό όσο και σε ατσάλι, καθένα με...

Style