Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας: Γιορτάζει την Ολυμπιακή Ημέρα

olybiako mouseio athinas giortazei tin olybiaki mera

Let’s Move. Mε αυτό το σύνθημα το Ολυμπιακό Μουσείο της Αθήνας γιορτάζει την Παρασκευή 23 Ιουνίου την Ολυμπιακή Ημέρα και συμμετέχει σε μία παγκόσμια πρωτοβουλία για την ένταξη της άθλησης στη ζωή μας.

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης της ενόργανης γυμναστικής Δημοσθένης Ταμπάκος και η Ολυμπιονίκης της ρυθμικής γυμναστικής και αθλητική ψυχολόγος Βαρβάρα Μαγνησαλή, μας δίνουν ραντεβού στις 23/6 στις 11.00 στο Ολυμπιακό Μουσείο της Αθήνας. Μαζί τους και σε μια ξεχωριστή εκδήλωση θα ανακαλύψουμε τρόπους για μια πιο δραστήρια καθημερινότητα και έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Μικροί και μεγάλοι θα γνωρίσουν από κοντά τους Ολυμπιονίκες και το έργο τους. Θα ακούσουν ιστορίες από τα πλούσια βιώματά τους στους Αγώνες, ενώ θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε συζητήσεις, προβολές και αθλητικές δράσεις για παιδιά. Όλοι μαζί θα ανακαλύψουμε πως απολαμβάνοντας την εμπειρία της άθλησης μπορούμε να επιτύχουμε την ισορροπία μεταξύ πνεύματος, θέλησης και σώματος.

Χαιρετισμό θα απευθύνει εκ μέρους της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ) και της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας (ΕΘΝΟΑ), φορείς που υποστηρίζουν την εκδήλωση, ο κ. Τόμυ Τόκας, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γκολφ και μέλος του ΔΣ της ΕΟΕ.

Οι φετινές εορταστικές δράσεις του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας για την Ολυμπιακή Ημέρα ακολουθούν την πρωτοβουλία της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO). Υιοθετώντας το σύνθημα «Let’s Move», προτρέπουν ενήλικες και παιδιά να υιοθετήσουν μια πιο δραστήρια καθημερινότητα και έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

Η Παγκόσμια Ολυμπιακή Ημέρα, είναι αφιερωμένη στον θεσμό των Ολυμπιακών Αγώνων και ο εορτασμός της ορίστηκε από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή με βάση την ημέρα ίδρυσής της από τον Pierre de Coubertin το 1894, και την ανάθεση των πρώτων Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα το 1896. Φέτος θα γιορταστεί σε όλο τον κόσμο με περισσότερες από 130 δράσεις, με στόχο να υπενθυμίσει σε όλους ότι ο θεσμός των Ολυμπιακών Αγώνων, εκτός από την αθλητική του σημασία, προάγει σημαντικές ηθικές αξίες και αρετές στον άνθρωπο, οι οποίες σήμερα είναι αναγκαίες πιο πολύ από ποτέ.

Για την Ελλάδα η σημασία της Ολυμπιακής Ημέρας είναι ιδιαίτερα σημαντική διότι υπενθυμίζει πως η κορυφαία παγκόσμια γιορτή του αθλητισμού αποτελεί αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων της Ελληνικής αρχαιότητας προάγοντας τις αξίες του ευ αγωνίζεσθαι και της ευγενούς άμιλλας. Οι εορτασμοί της Ολυμπιακής Ημέρας έχουν εξέχουσα θέση στον προγραμματισμό του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας καθώς μέσα από ειδικά σχεδιασμένες εκδηλώσεις, παραμένει πιστό στον στόχο και το όραμά του για την προώθηση του αθλητισμού και των ηθικών αξιών που πρεσβεύει το Ολυμπιακό κίνημα.

Τα πιο Δημοφιλη > Life

Bolivar Beach Club: Opening στις 27 Απριλίου με τους…

To Bolivar επιστρέφει θριαμβευτικά το Σάββατο 27 Απριλίου με καλεσμένους του Blend, τους Ιταλούς Djs/Producers...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σε ισχύ το πλαίσιο απόλυτης προστασίας γ…

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι περιοχές προστασίας...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

Η Omega διευρύνει τη συλλογή Speedmaster…

Μοντέλα τόσο σε χρυσό όσο και σε ατσάλι, καθένα με...

Style