Breitling:Top Time Classic Cars Squad

Μια ξεχωριστή γιορτή σχεδιασμού και ελευθερίας: H περιορισμένης έκδοσης συλλογή Top Time Classic Cars αποτίνει φόρο τιμής στα κλασικά σπορ αυτοκίνητα της δεκαετίας του 1960.


Αυτή η αντισυμβατική τριάδα αγωνιστικών χρονογράφων αντλεί έμπνευση από τη Chevrolet Corvette, το Ford Mustang και το Shelby Cobra, τρία εμβληματικά αυτοκίνητα της αμερικανικής κουλτούρας. Τα συγκεκριμένα ρολόγια αποτελούν ένα νεύμα στα αρχικά μοντέλα Breitling Top Time της δεκαετίας του 1960, τα οποία σχεδιάστηκαν για «νέους και δραστήριους επαγγελματίες». Η σημερινή σύγχρονη-ρετρό εικόνα τους είναι ίσως ακόμη περισσότερο νεανική και αντισυμβατική.
«Έχει να κάνει με το ταξίδι και όχι με το τέμπο. Και αυτή είναι η αλήθεια είτε απλά σηκώνεις το καπό για να επιδιορθώσεις κάτι είτε βγαίνεις στο δρόμο για μια Κυριακάτικη βόλτα γιορτάζοντας αυτές τις όμορφες μηχανές», λέει ο CEO της Breitling Georges Kern.
Αυτοί οι ξεχωριστοί χρονογράφοι με το αυτοκινητικό τουίστ ξεχωρίζουν για τα έντονα χρώματα στα καντράν τους, με πορτοκαλί και κίτρινες ή κόκκινες και μπλε πινελιές και δερμάτινα λουράκια εμπνευσμένα από τα καθίσματα αγωνιστικού. Οι χαραγμένες πλάτες της κάσας από ανοξείδωτο ατσάλι προβάλλουν το λογότυπο κάθε αυτοκινήτου με εντυπωσιακές λεπτομέρειες και τα κουμπιά του χρονογράφου υπογραμμίζουν την ομορφιά του καντράν. Και τα τρία ρολόγια είναι αδιάβροχα έως και 10 bar (100 μέτρα).

breitling2
Η γκάμα περιλαμβάνει το Top Time Chevrolet Corvette σε κόκκινο και μαύρο χρώμα, βασισμένο στον εντυπωσιακό σχεδιασμό της Corvette C2 από τα μέσα της δεκαετίας του 1960, που συχνά αναφέρεται ως «Sting Ray» από τους λάτρεις των αυτοκινήτων. Fun fact: Γνωρίζατε ότι o κατασκευαστής αυτοκινήτων Louis Chevrolet ήταν Ελβετός οδηγός αγώνων που γεννήθηκε στο πόλη ωρολογοποιίας του La Chaux-de-Fonds; Στη συνέχεια, υπάρχει το πράσινο και καφέ Top Time Ford Mustang, εμπνευσμένο από ένα αυτοκίνητο που αναπτύχθηκε σε χρόνο ρεκόρ το 1964 και πυροδότησε την κατασκευή μιας νέας γενιάς μικρών και οικονομικών σπορ αυτοκίνητων. Σύντομα έγινε θρύλος στα χέρια των ροκ σταρ και ηθοποιών του Χόλυγουντ και έπαιξε και το ίδιο έναν εμβληματικό ρόλο στην μεγάλη οθόνη. Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, η έκδοση Top Time Shelby Cobra σε μπλε και καφέ. Η έμπνευση για αυτό το ρολόι περιστρέφεται γύρω από το φοβερό αμάξι που δημιουργήθηκε από τον εμβληματικό Αμερικανό οδηγό αγώνων και κατασκευαστή Carroll Shelby για διαγωνισμούς της δεκαετίας του 1960, το οποίο είναι ένα μείγμα κλασικού σχεδιασμού βρετανικού σασί με αμερικανική αγωνιστική εφευρετικότητα και μηχανική. Το ρολόι «ντύθηκε» με έναν από τους πολύ χαρακτηριστικούς χρωματικούς συνδυασμούς βαφής: μπλε με λευκές αγωνιστικές λωρίδες.


Οι κάσες των 42χιλ. των εκδόσεων Chevrolet Corvette και Ford Mustang στεγάζουν τον πιστοποιημένο με COSC Breitling Caliber 25, έναν αυτόματο χρονογράφο με περιστροφή στο 1/8 του δευτερολέπτου και απόθεμα ενέργειας περίπου 42 ωρών. Και τα δύο ρολόγια διαθέτουν κλίμακα ταχύμετρου και τρία μαύρα υπό-καντράν. Τα λογότυπα των αυτοκινήτων εμφανίζονται στη θέση 12.

Μέσα στο ελαφρώς μικρότερο 40χιλ. Top Time Shelby Cobra χτυπάει η καρδιά του πιστοποιημένου από την COSC Breitling Caliber 41, με αυτόματη περιστροφή στο 1/4 του δευτερολέπτου και απόθεμα ισχύος περίπου 42 ώρες. Διαθέτει λευκή κλίμακα ταχυμέτρου και δύο λευκά subdial, συν το λογότυπο Cobra στη θέση 6.
Αλλά αυτή η αγωνιστική κληρονομιά δεν θέλουμε να αντικατοπτρίζει την ταχύτητα. Αντίθετα, πρόκειται για ένα όχημα που θα σας προσδώσει μια αίσθηση ελευθερίας και χαράς. Σε τέτοιο βαθμό που ίσως να χάσετε ακόμη και την αίσθηση του χρόνου…

breitling3

 

Η δεύτερη γενιά Chevrolet Corvette, που διανεμήθηκε από το 1963 έως το 1967, είναι η πιο περιζήτητη έκδοση αυτού του αμερικανικού μύθου. Το "Sting Ray" πήρε έμπνευση από ένα πρωτότυπο, εστιασμένο στους αγώνες, του 1959. Χάρη στο χαμηλό προφίλ και τις κομψές γραμμές του, φαίνεται εκπληκτικό μέχρι σήμερα. Και με τις επιδόσεις του τόσο στο δρόμο όσο και στην πίστα, στοίχειωνε πάντα τα όνειρα και πυροδοτούσε τη φαντασία των ένθερμων οπαδών του σε όλο τον κόσμο.

Η Ford Mustang πρώτης γενιάς, που παρήχθη από το 1964 έως το 1969, ήταν συμπαγής, προσιτή και sport. Με ορισμένα μοντέλα κατάλληλα για οικογένειες και άλλα ιδανικά για αθλητές με επίκεντρο τους αγώνες, ήταν ένα πραγματικά δημοφιλές αμάξι μεταξύ ροκ σταρ και ηθοποιών. Εμφανίστηκε επίσης σε μερικά από τα πιο δημοφιλή για την εποχή κινηματογραφικά έργα. Οι λάτρεις της αυτοκινητοβιομηχανίας γνωρίζουν ότι το αυθεντικό Mustang βοήθησε να καθοριστεί cool μια ολόκληρη γενιά. Αυτός ο αγαπημένος ζωντανός θρύλος είναι ακόμα σε παραγωγή και είναι τόσο προσιτός στους σημερινούς πελάτες όπως ήταν στη δεκαετία του εξήντα.
Στις αρχές της δεκαετίας του 1960, ο νικητής του Le Mans Carroll Shelby φανταζόταν ένα αυτοκίνητο που θα συνδύαζε βρετανικό σχεδιασμό πλαισίου με αμερικανική μηχανική αγώνων. Δημιούργησε το Shelby Cobra, ένα σπορ αυτοκίνητο που ταίριαξε έξυπνα ένα μικρό, ελαφρύ πλαίσιο με έναν ισχυρό, αξιόπιστο αμερικανικό κινητήρα μεγάλου κυβισμού. Όταν κυκλοφόρησε το 1962, το Cobra γνώρισε άμεση επιτυχία. Το αυθεντικό Shelby Cobra εξακολουθεί να είναι ένα πολύ γρήγορο και περιζήτητο αυτοκίνητο ακόμα και σήμερα.

 

BREITLING
Από το 1884, η Breitling έχει εδραιώσει παγκόσμια φήμη στα ρολόγια υψηλής ακρίβειας, τον πρωτοποριακό της ρόλο στην ανάπτυξη του χρονογράφου καρπού και την ασυμβίβαστη δέσμευση της για άριστο σχεδιασμό. Λόγω της ιστορικής σχέση της μάρκας με την αεροπορία, η Breitling μοιράστηκε τις καλύτερες στιγμές στην κατάκτηση των ουρανών από την ανθρωπότητα. Φημίζεται για το καινοτόμο πνεύμα της και έχει κερδίσει επάξια μια προνομιακή θέση στον κόσμο της επιστήμης, του αθλητισμού και της τεχνολογίας. Η Breitling κατασκευάζει τους δικούς της μηχανισμούς και η ποιότητα του καθενός είναι - όπως σε όλους τους μηχανισμούς στα ρολόγια Breitling – εξασφαλισμένη από το κύρος της πιστοποίησης COSC και της Ελβετικής κατασκευής τους.

 

Τα πιο Δημοφιλη > Life

Πάσχα στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Πασχαλινές συνθέσεις δώρων και εντυπωσιακά σοκολατένια αυγά στο GB Corner Gifts & Flavors

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σε ισχύ το πλαίσιο απόλυτης προστασίας γ…

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι περιοχές προστασίας...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

Η Omega διευρύνει τη συλλογή Speedmaster…

Μοντέλα τόσο σε χρυσό όσο και σε ατσάλι, καθένα με...

Style