Με την υπογραφή της ONDECK Media το νέο τεύχος του περιοδικού ΤΡΙΑΙΝΑ

Με την υπογραφή της ONDECK Media το νέο τεύχος του περιοδικού ΤΡΙΑΙΝΑ

Η έκδοση του νέου τεύχους του περιοδικού ΤΡΙΑΙΝΑ ολοκληρώθηκε από την ONDECK Media.

Riginos Yachts: Νέες αναπτυξιακές επενδύσεις ύψους 7,5 εκατ. ευρώ

Riginos Yachts: Νέες αναπτυξιακές επενδύσεις ύψους 7,5 εκατ. ευρώ

Η κορυφαία εταιρεία yachting στην Ελλάδα ενισχύει τις αναπτυξιακές προοπτικές της, με τη δημιουργία ναυπηγείου στις νέες εγκαταστάσεις της και εσωτερικού τμήματος financing.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην 9η Διεθνή Διάσκεψη «Our Ocean Conference»

Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην 9η Διεθνή Διάσκεψη «Our Ocean Conference»

Η Υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη πήρε μέρος στην 9η Διεθνή Διάσκεψη «Our Ocean Conference» (OCC-9).

Κρ. Χατζημηνάς: Η τεχνολογία είναι σημαντική για την επιχειρηματικότητα

Κρ. Χατζημηνάς: Η τεχνολογία είναι σημαντική για την επιχειρηματικότητα

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (Ε.ΕΝ.Ε.), ιδρυτής & CEO ΤHEON GROUP, ιδρυτής EFA GROUP, έδωσε το παρών στο Delphi Economic Forum IX.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας

Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας

Η Υπουργός Τουρισμού, κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, παρευρέθηκε στην Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας.

Π. Ξενοκώστας: Τα ελληνικά ναυπηγεία δεν είναι μηχανουργεία άλλων

Π. Ξενοκώστας: Τα ελληνικά ναυπηγεία δεν είναι μηχανουργεία άλλων

O Πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Ναυπηγείων και Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΝΕΧ, συμμετείχε στο Delfi Economic Forum IX.

Ποσειδώνια 2024: σηματοδοτούν την αναγέννηση της Ελληνικής ναυπηγικής βιομηχανίας

Ποσειδώνια 2024: σηματοδοτούν την αναγέννηση της Ελληνικής ναυπηγικής βιομηχανίας

Πάνω από 85 ναυπηγεία από 26 χώρες έχουν ήδη επιβεβαιώσει ότι θα δώσουν το «παρών» για να παρουσιάσουν καινοτομίες στον σχεδιασμό και την παραγωγή πλοίων στις 3-7 Ιουνίου.

Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες του 4ου Olympic Yacht Show

Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες του 4ου Olympic Yacht Show

Από τις 10 έως τις 13 Οκτωβρίου 2024, το Olympic Yacht Show θα υποδεχθεί για 4η συνεχόμενη χρονιά το εκλεκτό κοινό του.

Previous Next Play Pause
Με την υπογραφή της ONDECK Media το νέο τεύχος του περιοδικού ΤΡΙΑΙΝΑ Με την υπογραφή της ONDECK Media το νέο τεύχος του περιοδικού ΤΡΙΑΙΝΑ
Riginos Yachts: Νέες αναπτυξιακές επενδύσεις ύψους 7,5 εκατ. ευρώ Riginos Yachts: Νέες αναπτυξιακές επενδύσεις ύψους 7,5 εκατ. ευρώ
Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην 9η Διεθνή Διάσκεψη «Our Ocean Conference» Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην 9η Διεθνή Διάσκεψη «Our Ocean Conference»
Κρ. Χατζημηνάς: Η τεχνολογία είναι σημαντική για την επιχειρηματικότητα Κρ. Χατζημηνάς: Η τεχνολογία είναι σημαντική για την επιχειρηματικότητα
Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας
Π. Ξενοκώστας: Τα ελληνικά ναυπηγεία δεν είναι μηχανουργεία άλλων            Π. Ξενοκώστας: Τα ελληνικά ναυπηγεία δεν είναι μηχανουργεία άλλων
Ποσειδώνια 2024: σηματοδοτούν την αναγέννηση της Ελληνικής ναυπηγικής βιομηχανίας Ποσειδώνια 2024: σηματοδοτούν την αναγέννηση της Ελληνικής ναυπηγικής βιομηχανίας
Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες του 4ου Olympic Yacht Show Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες του 4ου Olympic Yacht Show

Γόνιμος διάλογος μεταξύ του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και των μελών του CEO Clubs Greece

Γόνιμος διάλογος μεταξύ του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και των μελών του CEO Clubs Greece

Η ανάπτυξη ενός ασφαλούς περιβάλλοντος, εντός του οποίου λαμβάνει χώρα γόνιμος διάλογος ανάμεσα σε, ομότιμους και ομοϊδεάτες CEOs, στους ηγέτες των επιχειρήσεων της χώρας και μεταξύ των υπευθύνων χάραξης πολιτικής (policy makers), αποτελεί έναν από τους πρωτεύοντες στόχους του CEO Clubs Greece.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο και ως μέρος κύκλου ομιλιών, υπό τον ευρύτερο τίτλο "On the Frontline", που στόχο έχουν να εμβαθύνουν σε επίκαιρα θέματα γεωπολιτικο-οικονομικού χαρακτήρα και στις πιθανές επιπτώσεις τους στη λειτουργία των επιχειρήσεων στην Ελλάδα σήμερα, πραγματοποιήθηκε στις 13 Φεβρουαρίου, στο ClubHouse, παρουσίαση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, κυρίου Γιάννη Στουρνάρα, με θέμα τις προοπτικές της Ελληνικής οικονομίας.

Σε μια από τις πλέον αναμενόμενες συγκεντρώσεις του Club, στο κατάμεστο ClubHouse του CEO Clubs Greece στη Μαρίνα του Φλοίσβου, παρουσία κορυφαίων CEOs, και επιχειρηματιών που εκπροσωπούν τις μεγαλύτερες Ελληνικές και πολυεθνικές εταιρείες καθώς και τους κυριότερους επιχειρηματικούς κλάδους της αγοράς, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος μίλησε για την οικονομία της ευρύτερης ευρωζώνης και της Ελλάδας, επικεντρώνοντας στις προβλέψεις βασικών οικονομικών δεικτών και στις ευκαιρίες και προκλήσεις που διαφαίνονται στο προσεχές μέλλον. Με τη χρήση συγκεκριμένων δεδομένων και σχετικών παραδειγμάτων, ο κ. Στουρνάρας μοιράστηκε τη συγκρατημένη αισιοδοξία του, για την οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις αξιοσημείωτες δυνατότητες της Ελληνικής οικονομίας, λαμβάνοντας υπόψη τις στρατηγικές που έχουν εφαρμοστεί μέχρι σήμερα, τη βελτιωμένη θέση του χρηματοπιστωτικού τομέα και τις διαθέσιμες, πολλά υποσχόμενες επενδυτικές ευκαιρίες.

Η εμπεριστατωμένη και πραγματιστική ομιλία του κ. Στουρνάρα ενέπνευσε στη συνέχεια έναν δυναμικό, ειλικρινή και υγιή διάλογο με τους συμμετέχοντες CEOs, μέλη του CEO Clubs Greece, οι οποίοι μοιράστηκαν λεπτομέρειες για προκλήσεις που σχετίζονται με επιμέρους κλάδους της αγοράς, ρίχνοντας φως σε ζητήματα που συχνά παραμένουν αφανή ή αδιευκρίνιστα. Στο πλαίσιο της συζήτησης αυτής διερευνήθηκαν από κοινού και ουσιαστικές προτάσεις για πιθανές λύσεις που μπορούν να οδηγήσουν σε περαιτέρω θετικές αλλαγές για τις εταιρείες, τους καταναλωτές και την κοινωνία στο σύνολό της. Η ανταλλαγή απόψεων εστίασε μεταξύ άλλων σε θέματα όπως η γραφειοκρατία και η φοροδιαφυγή, οι υψηλοί έμμεσοι φόροι, τα βήματα που απαιτούνται για την ανάπτυξη του ανταγωνισμού και της ανταγωνιστικότητας, οι καθυστερήσεις του δικαστικού συστήματος, οι προκλήσεις που προέρχονται από την κλιματική κρίση και τις δημογραφικές αλλαγές, η άμεση ανάγκη μετάβασης σε συστήματα πράσινης ενέργειας, η ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας (συμπεριλαμβανομένης της τεχνητής νοημοσύνης) και οι αντίστοιχες επιπτώσεις της, η ορθολογική χρήση επιδομάτων και φορολογικών ή άλλων κινήτρων ως εργαλεία οικονομικής στήριξης και ανάπτυξης, και η απαιτούμενη αναβάθμιση της παιδείας.

Μέσα από αυτή την ανταλλαγή απόψεων, οι CEOs δεν κατέθεσαν απλά τις ανησυχίες τους και τους προβληματισμούς τους αλλά πήραν εμπεριστατωμένες απαντήσεις και άκουσαν τις δυναμικές τοποθετήσεις του Διοικητή σε κάποια από τα θέματα που επεσήμαναν. Από την άλλη πλευρά, και ο κ. Στουρνάρας ενδυνάμωσε την άμεση επαφή του με κορυφαίους CEOs και επιχειρηματίες της χώρας μας, αποκτώντας επιπλέον πρόσβαση σε σημαντικές πληροφορίες που μπορούν να συμβάλλουν θετικά στην περαιτέρω διαμόρφωση της στρατηγική της Τράπεζας της Ελλάδος. Το βάθος και η ποιότητα της συζήτησης και η αξία των πληροφοριών που ανταλλάχθηκαν επιβεβαίωσαν την ανάγκη διατήρησης μιας τέτοιας ανοιχτής, αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ της Τράπεζας της Ελλάδος και των επιφανέστερων CEOs της χώρας, θέτοντας τις βάσεις για παρόμοιες συναντήσεις στο μέλλον.

"Η παρουσία του κου Στουρνάρα στο Club μας, απετέλεσε μεγάλη τιμή για εμάς", αναφέρει η κα Γεωργία Καρτσάνη, Ιδρύτρια και Πρόεδρος του CEO Clubs Greece. "Αυτό φάνηκε και από τη θερμή υποδοχή που του επιφύλαξαν τα μέλη μας και τη μακρά ανταλλαγή απόψεων που συμπλήρωσε την αρχική του παρουσίαση. Το CEO Clubs Greece φιλοδοξεί να προσφέρει αδιάλειπτα το ασφαλές πλαίσιο που είναι απαραίτητο για ειλικρινή και εποικοδομητικό διάλογο ανάμεσα στα μέλη μας. Στη διαδικασία αυτή, συν-δημιουργίας και ενίσχυσης της συλλογικής σοφίας μέσα από την οποία θα αναδυθούν μακροπρόθεσμες λύσεις στις προκλήσεις των καιρών μας, πάντα καλωσορίζουμε με χαρά και εκτίμηση τους policy makers της χώρας μας, διευρύνοντας την ανταλλαγή απόψεων και ενισχύοντας τις βάσεις πάνω στις οποίες στηρίζεται η ηγεσία στην Ελλάδα, δημιουργώντας ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τις νεότερες γενιές".

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σε ισχύ το πλαίσιο απόλυτης προστασίας γ…

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι περιοχές προστασίας...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

Η Omega διευρύνει τη συλλογή Speedmaster…

Μοντέλα τόσο σε χρυσό όσο και σε ατσάλι, καθένα με...

Style