Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ILCA 2024 | Aγωνία για την Ολυμπιακή πρόκριση

Παράταση στην αγωνία για τα τέσσερα ευρωπαϊκά Ολυμπιακά εισιτήρια που είναι προγραμματισμένα να δοθούν αυτές τις μέρες στο Senior European Championships & Open European Trophy 2024, το οποίο φιλοξενείται από τον Ναυτικό Όμιλο Καλαμακίου, δόθηκε κατά την τέταρτη μέρα των αγώνων (21/2).

Ο άνεμος δεν ευνόησε τα σκάφη που βγήκαν να ταξιδέψουν στο Φαληρικό Όρμο, με αποτέλεσμα να μη διεξαχθούν ιστιοδρομίες στις Ολυμπιακές κλάσεις ILCA 7 και ILCA 6 ILCA, αλλά και στα ILCA 6 ανδρών.

Έτσι, η κατάταξη παρέμεινε αμετάβλητη, με τους Έλληνες και τις Ελληνίδες ιστιοπλόους να παραμένουν κοντά στην Ολυμπιακή πρόκριση, που θα πάρουν τόσο στα κλάσεις ILCA 7, όσο και στα ILCA 6 γυναικών, οι δύο πρώτες ευρωπαϊκές χώρες από όσες δεν έχουν εξασφαλίσει θέσεις για την Ολυμπιακή Ρεγκάτα της Μασσαλίας.

ILCA2024 Pic 1

Θυμίζουμε ότι η καλύτερη Ελληνίδα, η Εβελίνα Καραγεώργου έχει φέρει, για την ώρα, τη χώρα μας στην τέταρτη θέση στην κατάταξη για την Ολυμπιακή πρόκριση και ο Δημήτρης Παπαδημητρίου στα ILCA 7 στην πέμπτη.

Όλοι, από τους διοργανωτές έως τους αθλητές και τα στελέχη της επιτροπής αγώνων, είναι πανέτοιμοι και αναμένουν τις δύο τελευταίες μέρες της διοργάνωσης, που θα κριθεί η τελική κατάταξη και οι χώρες που θα πάρουν τέσσερα ευρωπαϊκά Ολυμπιακά εισιτήρια.

Οι αγώνες μεταδίδονται ζωντανά με πολυκάμερη κάλυψη και drones μέσα από τη θάλασσα, από την ομάδα ζωντανών μεταδόσεων της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας μέσω του καναλιού της στο YouTube.

Σύμφωνα με τις πρώτες μετρήσεις της θεαματικότητας των αγώνων, τη δράση στο νερό, από την Κυριακή που ξεκίνησαν οι αγώνες, παρακολούθησαν περισσότεροι από 8.500 θεατές από 34 χώρες. Ο συνολικός χρόνος θέασης έχει φτάσει τις 1.500 ώρες και οι εμφανίσεις του live streaming πλησιάζουν τις 70.000.

ILCA2024 Pic 1

 

Η διαδικασία πρόκρισης στο Παρίσι

Στους Ολυμπιακούς αγώνες στο Παρίσι, από το «ILCA Senior European Championships & Open European Trophy 2024» θα προκριθούν οι 4 ευρωπαϊκές χώρες (2 άνδρες και 2 γυναίκες) με την καλύτερη κατάταξη.

Πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες διεκδικούν μέσα από τη διοργάνωση οι παρακάτω 14 ευρωπαϊκές χώρες:

Γυναίκες ILCA 6 (σε παρένθεση η συμμετοχή αθλητριών): είναι: Βουλγαρία (1), Κροατία (6), Κύπρος (2), Τσεχία (3), Εσθονία (3), Ελλάδα (14), Ισραήλ (4), Λετονία (1), Λιθουανία (1), Μάλτα (1), Ρουμανία (1), Σερβία (1), Σλοβενία (2) και Ουκρανία (3).

Άνδρες ILCA 7 (σε παρένθεση η συμμετοχή αθλητών):
Αυστρία (4), Βουλγαρία (1), Τσεχία (1), Εσθονία (2), Ελλάδα (19), Ισραήλ (4), Λιθουανία (3), Μάλτα (1), Μονακό (1), Πολωνία (3), Σερβία (1), Σλοβενία (3), Ελβετία (4) και Ουκρανία (3).

Τα πιο Δημοφιλη > Events

Από αριστερά: Δημήτρης Χριστοφιλέας, Πόπη Καλαϊτζή, Χριστίνα Αλούπη, Γιώργος Ντάβλας

4 χρόνια δράσεις «Δίπλα στη Γυναίκα»

Μαζική στήριξη στο Σύλλογο Φίλων Μ/Γ Κλινικής Αρεταίειου Νοσοκομείου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σε ισχύ το πλαίσιο απόλυτης προστασίας γ…

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι περιοχές προστασίας...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

Η Omega διευρύνει τη συλλογή Speedmaster…

Μοντέλα τόσο σε χρυσό όσο και σε ατσάλι, καθένα με...

Style