Hellenic Match Racing Tour: Τελικός 2023

HMRT telikos 2023

Πρώτη αγωνιστική ημέρα για τα 7 πληρώματα στον μεγάλο τελικό Hellenic Match Racing Tour 2023. Ο Ναυτικός Όμιλος Ελλάδος φόρεσε τα καλά του για να υποδεχτεί τις ομάδες που προκρίθηκαν στην τελική φάση αλλά και όσους αποφάσισαν να παραβρεθούν από την πρώτη μέρα για να θαυμάσουν από κοντά τις προσπάθειες των αθλητών.

Τα πληρώματα βρέθηκαν από νωρίς στο Μικρολίμανο προχωρώντας στους απαραίτητους ελέγχους στα σκάφη, πανιά και σχοινιά. Ακολούθησε το προκαθορισμένο Skippers’ briefing, και οι ομάδες ήταν πλέον έτοιμες για δράση. Οι καιρικές συνθήκες παρουσίσαν συχνές μεταβολές κατά όλη την διάρκεια της ημέρας – ώντας άλλοτε σύμμαχοι των ιστϊοπλόων, προσφέροντας τους ταχύτητα και άλλοτε προκαλώντας τους να βγάλουν ολη τους την τεχνική για να μπορέσουν να επικρατήσουν. Σε γενικές γραμμές, οι άνεμοι, που άλλαζαν συνέχεια κατεύθυνση, είχαν χαμηλή ένταση και επέτρεψαν την διεξαγωγή οκτώ συνολικά flights.

Από τις ομάδες που αγωνίστηκαν ξεχώρισαν – και πήραν σημαντικό προβάδισμα πριν την 2η αγωνιστική μέρα – o Βασίλης Γουριώτης και το πλήρωμα του, Archer, καθώς και ο Γιώργος Τσουλφάς και η παραδοσιακή πλέον δύναμη σε τελικούς HMRT, Wild Horse. Αμφότερες οι ομάδες σημείωσαν από 4 νίκες και βρίσκονται πλάι πλάι στην κορυφή…τουλάχιστον για απόψε! Από κοντά και η Tsoulfas Sailing Team του Θεόδωρου Τσουλφά που με 3 νίκες βρίσκεται μετά το πέρας της πρώτης μέρας στην τρίτη θέση και σε απόσταση αναπνοής.

Αύριο, Σάββατο θα διεξαχθεί η δεύτερη μέρα του φετινού συναρπαστικού τελικού, με την δράση να αναμένεται από νωρίς στο πρόγραμμα. Γύρω στις 11 θα εκκινήσουν οι ιστιοπλοϊκές μονομαχίες που τελικώς θα καθορίσουν ποια πληρώματα θα κοντραριστούν στην τελική αναμέτρηση για την κατάκτηση του πολυπόθητου τροπαίου – την Κυριακή 8 Οκτωβρίου.

Μετά τις απονομές των τροπαίων και δώρων στους νικητές, την Κυριακή το απόγευμα, θα ακολουθήσει ένα μεγάλο πάρτυ, στους δυναμικούς ρυθμούς του συγκροτήματος 48 Ώρες που θα κλείσει την υπέροχη αγωνιστική ημέρα, με τους χορηγούς και υποστηρικτές της διοργάνωσης να εξασφαλίζουν την επιτυχία της βραδιάς. Η Nespresso πιστός συνοδοιπόρος του Tour τόσα χρόνια θα φροντίσει να μην λείψει τίποτα προσφέροντας σε όλους τους θεατές αφεψήματα με βάση τον καφέ Nespresso. Από την πλευρά της η Istion Υachting, χρόνια σύμματος του HMRT, έχει αναλάβει, όπως και πέρσυ να φιλοξενήσει κάποιους τυχερούς καλεσμένους σ’ένα από τα πολυτελή catamarans του στόλου της για να παρακολουθήσουν τις υδάτινες μονομαχίες από απόσταση αναπνοής!

hmrt telikos 2023 1

HMRT 2023 Day 2

Μικρολίμανο, 7 Οκτωβρίου - Η δεύτερη αγωνιστική ημέρα της τελικής φάσης της φετινής επετειακής έκδοσης του Hellenic Match Racing Tour ήταν καθοριστική για τα πληρώματα και έβγαλε τα ζευγάρια που θα μονομαχήσουν στην αυριανή ημιτελική φάση. Το επίπεδο για άλλη μια χρονιά είνα πολύ υψηλό και οι μονομαχίες άκρως ανταγωνιστικές με αποτέλεσμα πολλές ομάδες να βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής μεταξύ τους και δύο πληρώματα να ξεχωρίζουν και να βρίσκονται στην κορυφή πριν την τελευταία αγωνιστική μέρα.

Σήμερα οι καιρικές συνθήκες ήταν εξαιρετικές για ιστιοπλοϊα και επέτρεψαν στα πληρώματα να αποδώσουν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους. Ο βόρειος άνεμος που φύσαγε κατά την μεγαλύτερη διάρκεια της ημέρας ήταν σύμμαχος των αθλητών που προσέφεραν πολύ εντυπωσιακό θέαμα.

Προς το τέλος του δεύτερου Round Robin, και καθώς η αγωνιστική μέρα όδευε στο τέλος της είχε πλέον αρχίσει να διαμορφώνεται η πρώτη τετράδα που θα προκρινόταν στην ημιτελική φάση της τελευταίας μέρας. Στην κορυφή βρέθηκε ο Γιώργος Τσούλφας και η Wild Horse, ενώ από κοντά στην δεύτερη θέση ολοκλήρωσε την προσπάθεια του ο Βασίλης Γουριώτης. Το εισιτήριο για την ημιτελική φάση τσέκαραν και το πλήρωμα του Θεόδωρου Τσούλφα, η Tsoulfas Sailing Team καθώς και η Black Drop του Δημήτρη Σοφίτση, που τελείωσαν την δεύτερη αγωνιστική μέρα στην τρίτη και τέταρτη θέση αντίστοιχα.

Η αυριανή ημέρα θα ρίξει και την αυλαία του 10ου επετειακού Tour, με την δράση και το θέαμα να κορυφώνεται για το ποια ομάδα θα στεφθεί τελικά πρωταθλήτρια. Η αγωνιστική δράση αναμένεται να ξεκινήσει στις 10 το πρωί. Η Wild Horse και ο skipper τους Γιώργος Τσουλφάς έχουν το πλεονέκτημα και παράλληλα την δυνατότητα να επιλέξουν τον αντίπαλο που θέλουν να αντιμετωπίσουν στην τελική τετράδα. Μετά το πέρας της ημιτελικής φάσης και του μικρού τελικού θα διεξαχθεί ο μεγάλος Τελικός που θα κρίνει και τον μεγάλο νικητή της φετινής διοργάνωσης.

hmrt telikos 2023 3

Αυτή τη στιγμή Γιώργος Τσουλφάς και Βασίλης Γουριώτης φαίνεται να έχουν το πάνω χέρι και τις περισσότερες πιθανότητες για την κατάκτηση του τροπαίου. Το HMRT ωστόσο διαχρονικά είναι ο θεσμός των εκπλήξεων και όλα τα ενδεχόμενα είναι και φέτος ανοιχτά μιας και όλα τα πληρώματα ειναι πολύ δυνατά και προετοιμασμένα.

Μετά τις απονομές των τροπαίων και δώρων στους νικητές, την Κυριακή το απόγευμα, θα ακολουθήσει ένα μεγάλο πάρτυ, στους δυναμικούς ρυθμούς του συγκροτήματος 48 Ώρες που θα κλείσει την υπέροχη αγωνιστική ημέρα, με τους χορηγούς και υποστηρικτές της διοργάνωσης να εξασφαλίζουν την επιτυχία της βραδιάς. Η Nespresso πιστός συνοδοιπόρος του Tour τόσα χρόνια θα φροντίσει να μην λείψει τίποτα προσφέροντας σε όλους τους θεατές αφεψήματα με βάση τον καφέ Nespresso. Από την πλευρά της η Istion Υachting, χρόνια σύμματος του HMRT, έχει αναλάβει, όπως και πέρσυ να φιλοξενήσει κάποιους τυχερούς καλεσμένους σ’ένα από τα πολυτελή catamarans του στόλου της για να παρακολουθήσουν τις υδάτινες μονομαχίες από απόσταση αναπνοής!

hmrt telikos 2023 2

Hellenic Match Racing Tour 2023 - Και Στο Τέλος Κερδίζει Ο…Τσουλφάς!

Μικρολίμανο, 8 Οκτωβρίου - Η Κυριακή, τελευταία μέρα του 10ου επετειακού Τελικού του Hellenic Match Racing Tour τα είχε όλα. Εντυπωσιακές υδάτινες μονομαχίες, υψηλό επίπεδο ιστιοπλοϊας, μεγάλες ανατροπές, εκπλήξεις στην τελική κατάταξη και ένα φαντασμαγορικό πάρτυ που έκλεισε με ιδανικό τρόπο ένα υπέροχο αγωνιστικό τριήμερο.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε από νωρίς στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος για να παρακολουθήσει την εξέλιξη του μεγάλου τελικού. Η τρίτη και τελευταία μέρα της διοργάνωσης ξεκίνησε δυναμικά και ολοκληρώθηκε με άφθονα χαμόγελα σαμπάνια και δυνατή μουσική. Οι καιρικές συνθήκες ήταν για άλλη μια φορά ιδανικές με ηλιοφάνεια και νότιο άνεμο που έδινε την απαραίτητη ώθηση στα σκάφη και τις ομάδες να παλέψουν για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Η τελευταία αγωνιστική μέρα έκρυβε μεγάλες εκπλήξεις, και ξεκίνησε με εντυπωσιακές ανατροπές και στους δυο ημιτελικούς. Η ομάδα του Γιώργου Τσουλφά, Wild Horse, που είχε κατακτήσει την πρώτη θέση και είχε ακουμπήσει το ένα χέρι στο μεγάλο τρόπαιο υπέστη ήττα και αποκλείστηκε από τον μεγάλο τελικό. Η Black Drop του Δημήτρη Σοφίτση, που βρισκόταν στην 4η θέση, επικράτησε με 2-0 με αποτέλεσμα να πάρει αυτή το χρυσό εισιτήριο στο μεγάλο τελικό. Στον άλλο ημιτελικό η Tsoulfas Sailing Team του Θεόδωρου Τσουλφά, έκανε την ανατροπή και επικράτησε με 2-1, του Βασίλη Γουριώτη και της ομάδας του Archer.

Μετά την ολοκλήρωση των ημιτελικών σειρά είχαν ο μικρός και ο μεγάλος τελικός. Οι καιρικές συνθήκες ήταν εξαιρετικές και βοήθησαν σε μεγάλο βαθμό τις προσπάθειες των πληρωμάτων. Στον μικρό τελικό, σε έναν άκρως εντυπωσιακό αγώνα, η Wild Horse του Γιώργου Τσουλφά πήρε την νίκη και παράλληλα την τρίτη θέση στο φετινό Tour με σκορ 2-1. Σειρά είχε πλέον ο μεγάλος τελικός που θα καθόριζε και το πλήρωμα που θα κατακτούσε το βαρύτημο τρόπαιο της διοργάνωσης.

hmrt telikos 2023 4

Ο Θεόδωρος Τσουλφάς και η ομάδα του, Tsoulfas Sailing Team, περσινοί νικητές και μεγάλο φαβορί του τελικού απέδειξαν για άλλη μια χρονιά πως έχουν το know how. Σε μια αρκετά αμφίρροπη - στο ξεκίνημα της - αναμέτρηση, η έμπειρη ομάδα έδειξε την ανωτερότητα της και τελικώς επικράτησε με 3-1 του πρωτοεμφανιζόμενου σε τελικό του HMRT Βασίλη Σοφίτση και της ομάδας του.

Ύστερα από την αγωνιστική δράση ακολούθησε η τελετή απονομής και ο παραδοσιακός σαμπανοπόλεμος, τα προεόρτια ενός φαντασμαγορικού πάρτυ που έφερε την υπογραφή του συγκροτήματος 48 Ώρες. Τα μέλη των ομάδων έγιναν ένα κουβάρι και απόλαυσαν την βραδιά τους αφήνοντας τον ανταγωνισμό και την αντιπαλότητα στον υδάτινο στοίβο. Διοργανωτές, θεατές και αθλητές έγιναν ένα κουβάρι και συνέχισαν να διασκεδάζουν αποδυκνείωντας πως ο θεσμός του HMRT πέρα από μια διαχρονικά μεγάλη αθλητική διοργάνωση είναι και μια υπέροχη γιορτή της ιστιοπλοϊας.
Καλές θάλασσες, και του χρόνου!

Τα πιο Δημοφιλη > Events

Από αριστερά: Δημήτρης Χριστοφιλέας, Πόπη Καλαϊτζή, Χριστίνα Αλούπη, Γιώργος Ντάβλας

4 χρόνια δράσεις «Δίπλα στη Γυναίκα»

Μαζική στήριξη στο Σύλλογο Φίλων Μ/Γ Κλινικής Αρεταίειου Νοσοκομείου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σε ισχύ το πλαίσιο απόλυτης προστασίας γ…

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι περιοχές προστασίας...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

Η Omega διευρύνει τη συλλογή Speedmaster…

Μοντέλα τόσο σε χρυσό όσο και σε ατσάλι, καθένα με...

Style