119 Χρόνια Μετά! Βίντεο από την ιστορική ημέρα αναβίωσης του κολυμβητικού αγώνα

newsp2

119 χρόνια μετά τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες, η ιστορική κολυμβητική διαδρομή που είχε πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Απριλίου 1896, αναβίωσε στο ίδιο σημείο που είχε φιλοξενηθεί και τότε, στον κόλπο της Ζέας

Η διοργάνωση «Αγώνων Ανοικτής Θάλασσας» πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Μαΐου 2015, στο Πασαλιμάνι, στον Πειραιά, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας. Μικροί και μεγάλοι φίλοι της θάλασσας, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου Πειραιά και του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πειραιά (Ο.Π.Α.Ν.).

Το βίντεο επιμελήθηκε η εταιρεία WeThePeople με την συμβολή των εταιρειών GoPro & Digitribe Mediahouse. Την μουσική και τον ήχο της εκδήλωσης ανέλαβε η Galakteros Event Production, η Avanti φρόντισε για τον ρουχισμό των διοργανωτών και η Grafistes για τα εικαστικά υλικά της διοργάνωσης. Παράλληλα, η εταιρεία Diana βοήθησε με τον εξοπλισμό της και η Olympus Αθλητικά Έπαθλα επιμελήθηκε τα διπλώματα των συμμετεχόντων, τα οποία σχεδιάστηκαν με βάση την αφίσα των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων. Το φωτογραφικό υλικό της ημέρας αυτής, ανήκει στο φωτογραφικό πρακτορείο Newsports.eu.

newsp1

Η εκκίνηση δόθηκε στις 11:00πμ. με την συμμετοχή εκατοντάδων παιδιών και αθλητών της κολύμβησης και με πλήθος κόσμου να επευφημεί τις προσπάθειές τους. Πρεσβευτής του αγώνα, ήταν ο Ολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην κολύμβηση ανοιχτής θάλασσας, Σπύρος Γιαννιώτης ο οποίος παρέδωσε και τιμητικό βραβείο στον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας, κ. Πέτρο Κόκκαλη. Στον αγώνα συμμετείχαν, μαζί με τον Σπύρο Γιαννιώτη, κορυφαίοι κολυμβητές όπως οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές, Αντώνης Φωκαΐδης και Κέλλυ Αραούζου, ο Πανευρωπαϊκός Πρωταθλητής, Γιώργος Αρνιακός, αλλά και πάρα πολλά παιδιά μικρής ηλικίας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, δίνοντας αντίστοιχα και τις εκκινήσεις των κολυμβητών που ήταν χωρισμένοι σε ηλικιακά group, ο Δήμαρχος Πειραιά, κ. Γιάννης Μώραλης, ο Πρόεδρος του ΟΠΑΝ και παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής, κ. Σταύρος Ελληνιάδης, και ο Διευθυντής της Μαρίνας Ζέας, κ. Άγγελος Κόπιτσας. Ενεργή συμμετοχή στην διοργάνωση είχε το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, ενώ σημαντική ήταν και η βοήθεια που πρόσφεραν οι εθελοντές της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας (ΕΘΝ.Ο.Α.).

newsp3

Μετά το πέρας των αγώνων, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε σχετικά: «Η αναβίωση στο Πασαλιμάνι των αγώνων κολύμβησης της Ολυμπιάδας του 1896 έχει ξεχωριστή σημασία για την πόλη μας. Οι εκδηλώσεις που σχεδιάσαμε για τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας, έχουν στόχο να αναδείξουν τη σχέση του Πειραιά με τη θάλασσα, τη ναυτοσύνη, την ιστορία μας και τον πολιτισμό μας. Θα ήθελα να συγχαρώ όλους τους Πειραιώτες για τη συμμετοχή τους στις δράσεις, διότι όταν δώσαμε το έναυσμα ως νέα δημοτική αρχή, ανταποκρίθηκαν πολλοί φορείς, σύλλογοι, επιχειρήσεις, και πολίτες, ώστε να οργανώσουμε αυτή τη μεγάλη γιορτή στον Πειραιά. Έχουμε αποφασίσει αυτή η γιορτή να γίνει θεσμός σε ετήσια βάση».

Διοργανωτές: Δήμος Πειραιά, Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πειραιά (Ο.Π.Α.Ν.), Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία (ΕΘΝ.Ο.Α.)
Υποστηρικτές: Active Μedia Group, WeThePeople, GoPro, Digitribe Mediahouse, Galakteros Εvent Production, Avanti, Grafistes, Diana, Olympus Αθλητικά Έπαθλα, Newsports.eu

Ακολουθεί το βίντεο από την ιστορική στιγμή αναβίωσης της κολυμβητικής διαδρομής των 500 μέτρων ελεύθερο, τον σχεδιασμό της οποίας επιμελήθηκε ο Ομοσπονδιακός Τεχνικός της Εθνικής Ομάδας Κολύμβησης και Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά, Νίκος Γέμελος, με την Active Media Group και τους συνεργάτες της να αναλαμβάνουν την παραγωγή της συγκεκριμένης εκδήλωσης:.

VIDEO 

 

 

 

Τα πιο Δημοφιλη > Events

Από αριστερά: Δημήτρης Χριστοφιλέας, Πόπη Καλαϊτζή, Χριστίνα Αλούπη, Γιώργος Ντάβλας

4 χρόνια δράσεις «Δίπλα στη Γυναίκα»

Μαζική στήριξη στο Σύλλογο Φίλων Μ/Γ Κλινικής Αρεταίειου Νοσοκομείου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Η D-Marin Λευκάδας μέγας χορηγός του Πρά…

Η D-Marin Λευκάδας για μια ακόμη χρονιά υπήρξε μέγας χορηγός...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

Το νέο TUDOR Pelagos FXD Chrono “Cycling…

Με αφορμή την έναρξη του Giro d’Italia 2024, η TUDOR...

Style