To νομοσχέδιο αθλητικής μεταρρύθμισης: Νέα μέρα για τον αθλητισμό

«Η αθλητική μεταρρύθμιση είναι η επανάσταση του αυτονόητου». Αυτό τόνισε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, κατά την παρουσίαση του αθλητικού νομοσχεδίου, η συζήτηση του οποίου ξεκίνησε πριν από μερικές ημέρες στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

 Το νομοσχέδιο αναμένεται να αποτελέσει τομή στον αθλητισμό με σκοπό την διαφάνεια και την δημοκρατία εφαρμόζοντας τα εδώ και πολλά χρόνια, ανεφάρμοστα αυτονόητα.

Στην ομιλία του από βήματος της Βουλής κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια για ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου «Αναμόρφωση θεσμικού πλαισίου των αρχαιρεσιών των αθλητικών φορέων, διακρινόμενοι συνοδοί αθλητών ΑμεΑ, σύσταση Εθνικής Πλατφόρμας Αθλητικής Ακεραιότητας, Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (Ε.Ο.Ε.), Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή (Ε.Π.Ε.) και άλλες διατάξεις», ο κ. Αυγενάκης αναφέρθηκε πρώτα στη σημερινή κατάσταση του ελληνικού αθλητισμού, που επιβάλλει άμεσα τις προτεινόμενες αλλαγές για ανανέωση και νοικοκυροσύνη και κατόπιν παρουσίασε τις μεταρρυθμιστικές διατάξεις.

Κατά την εισαγωγική τοποθέτησή του, ο υφυπουργός Αθλητισμού επισήμανε, μεταξύ άλλων: «Η οικονομική κρίση χτύπησε βάναυσα τον αθλητισμό, και το λέω αυτό γιατί δεν θέλω να αδικήσω τις διοικήσεις των ομοσπονδιών. Στον αντίποδα όμως, η αρτηριοσκλήρωση των μηχανισμών τους, η έλλειψη διαφάνειας και δημοκρατικότητας στο εσωτερικό τους και μια σειρά άλλων παθογενειών δημιουργούν συνθήκες ασφυξίας. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Δεν θέλω να είμαι άδικος και αφοριστικός, αλλά θεωρώ πως η διοικητική ανανέωση, ο εκδημοκρατισμός και το νοικοκύρεμα των αθλητικών οργανισμών είναι απολύτως αναγκαία. Θεωρούμε πως η φωνή της βάσης του αθλητικού οικοδομήματος πρέπει να ακούγεται και πως όλοι μαζί πλέον, την επόμενη ημέρα, με την εμπειρία των παλαιοτέρων και τη φρεσκάδα των νέων, να είμαστε σε θέση να σχεδιάσουμε τον αθλητισμό του μέλλοντος, όπως διαμορφώνεται σήμερα. Προχωράμε βάσει σχεδίου, με απόλυτη συνέπεια. Απώτερος στόχος είναι ο αθλητισμός να βρίσκεται συνεχώς στα χέρια υγιών δυνάμεων, να εξυγιάνουμε το αθλητικό οικοσύστημα, να αναδειχθούν οι θετικές και αναπτυξιακές δυνάμεις, να δώσουμε καθαρό, φρέσκο οξυγόνο στις διοικήσεις των ομοσπονδιών, στους αθλητές και στις αθλήτριες, τη δύναμη να πάνε μπροστά και μαζί τους να συμπαρασύρουν κι άλλο νέο κόσμο».

Δείτε εδώ ολόκληρη την τοποθέτησή του:

 

Τα πιο Δημοφιλη > Ειδησεις

suzuki marine sto diethnes naftiko saloni athinon

SUZUKI MARINE: Στο Διεθνές Ναυτικό Σαλόνι Αθηνών

Σε μια έκθεση – θεσμό για τους λάτρεις της θάλασσας, που θα διεξαχθεί από τις...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Η D-Marin Λευκάδας μέγας χορηγός του Πρά…

Η D-Marin Λευκάδας για μια ακόμη χρονιά υπήρξε μέγας χορηγός...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

Η Omega διευρύνει τη συλλογή Speedmaster…

Μοντέλα τόσο σε χρυσό όσο και σε ατσάλι, καθένα με...

Style