Κρυστάλλινα τα νερά στο Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Πεντακάθαρα, πληρώντας όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές, είναι τα νερά κολύμβησης στις ακτές του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης καθώς ο όμιλος πέρασε  με "άριστα" τις εξετάσεις για την απόκτηση των σχετικών πιστοποιητικών. 

Κατά τον έλεγχο για την καταλληλότητα των νερών ελήφθησαν δείγματα νερού από δύο σημεία του Ναυτικού Ομίλου. Τόσο από τον μώλο όσο και από την νότια πλαζ. Και τα δυο δείγματα υποβλήθηκα σε ανάλυση για τους δυο τύπους βακτηρίων που αποτελούν ένδειξη ρύπανσης από λύματα ή κτηνοτροφικά απόβλητα κολοβακτηρίδια (Escherichia coli) και εντερόκοκκοι (intestinal enterococci).

Οι τιμές των αποτελεσμάτων για τα πιστοποιητικά ήταν εξαιρετικές και μάλιστα πολύ χαμηλότερες από τα προκαθορισμένα όρια της Πολιτείας (ΚΥΑ 8600/416/E103, όπως δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 356/τΒ/26-2-2009 σε εναρμόνιση με την Οδηγία 2006/7/ΕΚ που αφορά την ποιότητα ακτών κολύμβησης).

Η έκθεση δοκιμής πραγματοποιήθηκε στο πιστοποιημένο Εργαστήριο «Αναλυτικά Εργαστήρια Αθηνών Α.Ε.», το οποίο διαθέτει διαπίστευση από το 2002 από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης σύμφωνα με το πρότυπο ΕΛΟΤ EN ISO/IEC 17025, για μικροβιολογικές και χημικές αναλύσεις σε νερά, τρόφιμα και ζωοτροφές, για βιολογικές δοκιμές σε νερά καθώς επίσης και για τη δειγματοληψία νερού, υγρών και στερεών αποβλήτων, περιβαλλοντικών δειγμάτων και επιφανειών σε χώρους χειρισμού τροφίμων.

Σχετικοί αριθμοί πιστοποιητικών: 20-3606-031-2304-01 & 20-3606-031-2303-01, με ημερομηνία έκδοσης: 12/08/2020.

Τα πιο Δημοφιλη > Ειδησεις

MEDYS 2024

Ολοκληρώθηκε το 9ο Mediterranean Yacht Show στο Ναύπλιο

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε στο Ναύπλιο το 9o Mediterranean Yacht Show (MEDYS) έπειτα από 5...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σε ισχύ το πλαίσιο απόλυτης προστασίας γ…

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι περιοχές προστασίας...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

Η Omega διευρύνει τη συλλογή Speedmaster…

Μοντέλα τόσο σε χρυσό όσο και σε ατσάλι, καθένα με...

Style