Συμμετοχή του ΑΣΙΑΘΡ σε Ημερίδα για Ιστιοπλοΐα για ΑΜΕΑ

Στην ενημερωτική ημερίδα «Ανάπτυξη Ιστιοπλοΐας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, πρακτική και τρόποι προσέλκυσης» που διοργάνωσε η Επιτροπή ΑΜΕΑ της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας έλαβαν μέλη του Αθλητικού Συλλόγου Ιστιοπλόων Ανοικτής Θάλασσας Ρόδου.

Συγκεκριμένα στην ημερίδα έλαβαν μέρος ο Γιώργος Μιχαλάκης, πιστοποιημένος εκπαιδευτής ιστιοπλοΐας ανοικτής θάλασσας του ΑΣΙΑΘΡ και ο Μιχάλης Κασιώτης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου. Στην ημερίδα έλαβαν μέρος μέλη και προπονητές Συλλόγων Ιστιοπλοΐας τριγώνου από όλη την Ελλάδα ενώ ο ΑΣΙΑΘΡ ήταν ο μόνος Σύλλογος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θάλασσας που συμμετείχε. 

asad 2

Στα πλαίσια της ημερίδας παρουσιάστηκαν πρακτικές και τρόποι εφαρμογής ιστιοπλοΐας ΑΜΕΑ στο χερσαίο και θαλάσσιο χώρο από εξειδικευμένους προπονητές, με τη συμμετοχή Αθλητών ΑΜΕΑ και έγινε ανάλυση των δυνατοτήτων εκμάθησης ιστιοπλοΐας, ανάλογα με τις μορφές αναπηρίας. Επίσης παρουσιάστηκαν τρόποι προσέλκυσης αθλητών, μέθοδοι ασφαλείας και διαμόρφωσης προσβασιμότητας των ομίλων. Ακολούθησε η παρουσίαση και ο ασφαλής τρόπος χρήσης και καθέλκυσης των ειδικών σκαφών για ιστιοπλοΐα ΑΜΕΑ και συζήτηση και ερωτήσεις με συμμετοχή Παραολυμπιονικών.

asad 3

Επισημαίνεται ότι το αμέσως προσεχές διάστημα ο ΑΣΙΑΘΡ θα έρθει σε επαφή με τους Συλλόγους ΑΜΕΑ της Ρόδου για να διερευνήσει τις συνθήκες για την συμμετοχή ενδιαφερόμενων σε δράσεις ιστιοπλοΐας ανοικτής θάλασσας που θα οργανώσει ο σύλλογος για ΑΜΕΑ.

Τα πιο Δημοφιλη > Ειδησεις

Αριάδνη Παρασκευή Σπανάκη – Οδυσσέας Εμμανουήλ Σπανάκης

Ιστιοπλοΐα: Τριπλή πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες προκρίθηκαν οι Βύρων Κοκκαλάνης, Κάμερον Αλέξανδρος Μαραμενίδης και τα αδέρφια Σπανάκη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σε ισχύ το πλαίσιο απόλυτης προστασίας γ…

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι περιοχές προστασίας...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

Η Omega διευρύνει τη συλλογή Speedmaster…

Μοντέλα τόσο σε χρυσό όσο και σε ατσάλι, καθένα με...

Style