Πρόσω ολοταχώς. Από τον Γεράσιμο Γερολυμάτο

Βάλαμε τα δυνατά μας, θεωρήσαμε ότι δεν συμβαίνει τίποτα. Βάλαμε πρόσω ολοταχώς και ετοιμάσαμε ένα από τα πιο πολυποίκιλα και πλούσια τεύχη στην 10χρονη ιστορία μας και μάλιστα εν μέσω περιοριστικών μέτρων που τηρούμε ευλαβικά.

Για να υποδεχτούμε το 2021, μια χρονιά που περιμένουμε πολλά και έχουμε να κάνουμε περισσότερα. Η αναμονή όμως δεν είναι αρκετή, δεν γυρνάει τροχούς, δεν κινεί γη, ουρανό ούτε την οικονομία. Εγώ έτσι ξέρω και έτσι πράττω. Χωρίς προετοιμασία δεν έχω να προσμένω. Με όλες τις προφυλάξεις, τις αποστάσεις και τα πρωτόκολλα, εργαστήκαμε για να φέρουμε στο φως και στις μηχανές του Τυπογράφου ένα τεύχος που θα γίνει σταθμός και μια ζωντανή ανάμνηση των δράσεων παρά τις δυσκολίες που βιώνουμε. Η ζωή δεν σταματά. Εμείς δεν τη σταματάμε. Αν και σε καραντίνα, ο νους δεν φυλακίζεται. Δεν είναι ρομαντικό, είναι βιωματικό. Κάθε μέρα συμβαίνουν αξιέπαινες και αξιομνημόνευτες πράξεις, δράσεις. Έχουμε συμπεριλάβει αρκετές από αυτές. Με σύνεση και γνώση, να δώσουμε φως παρά το πρωτοφανές, πολύπλοκο, και άγνωστο νεφελώδες τερατούργημα που μπήκε στη ζωή μας εδώ και ένα χρόνο. Η οικονομία, η αγορά έχει περισσότερο από ποτέ ανάγκη την εξωστρέφεια, την υποστήριξη, και την κινητικότητα. Ξέρετε, η δράση είναι μεταδοτική.

Cover 061Lr

Τα οργανωμένα περιοδικά έχουν ρόλο - κατά βάση - εκπαιδευτικό και κατά σύμβαση ενημερωτικό. Το Skipper Ondeck συμπληρώνει 10 χρόνια παρουσίας (1η Απριλίου 2011) και δράσης. Εξ αρχής ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της αγοράς του yachting. Σχεδιάστηκε με μακρόπνοο όραμα και είχε ως θεμελιώδη αρχή την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού, την προβολή, την εκπαίδευση, την ανάταση της αισθητικής. Το ίδιο θα κάνει και τώρα σε αυτή τη δύσκολο περίοδο. Θα βάλει στην pole position την ελληνική αγορά και σύσσωμο το επιχειρηματικό στερέωμα του yachting. Το κεντρικό μήνυμα του νέου τεύχους και πρώτο για το έτος 2021 - ορόσημο της Ελληνικής Επικράτειας - συνοψίζεται στην διαρκή και αδιάλειπτη δράση. Εμείς εργαζόμαστε σαν μην συμβαίνει τίποτα, έχοντας - επαναλαμβάνω - γνώση και φροντίδα για την δημόσια υγεία, τους εαυτούς μας, τους συνεργάτες μας.

Από εδώ, εργαζόμαστε και προετοιμάζουμε πολλά και νέα εγχειρήματα, την πολυτελή έκδοση “People. Οι άνθρωποι του Yachting” φέρνοντας στο προσκήνιο τους επαγγελματίες που συνθέτουν και αναπτύσσουν τον θαλάσσιο τουρισμό και βεβαίως τη μεγάλη γιορτή στο Σούνιο, υπό το βλέμμα του Αιγέα, το μεγαλύτερο yacht show & event των τελευταίων χρόνων, το Olympic Yacht Show.

Αυτή τη περίοδο μπορεί η κοινωνικότητα μας να έχει φτάσει στο ναδίρ ωστόσο η έμπνευση μας να γίνει καταλύτης και στίγμα για να βγούμε ξανά στην αρχική μας πορεία. Κρατώ πυξίδα την αισιοδοξία και ότι σύντομα θα είναι μια δυσάρεστη ανάμνηση κατά την οποία όμως, μάθαμε πολλά, γίναμε καλύτεροι, εκτιμήσαμε, καταλάβαμε πόσο τρωτοί είμαστε. Ας εκτιμήσουμε την ανθρώπινη επαφή, την χειραψία, το θερμό χαιρετισμό. Ας κρατήσουμε όπου είναι χρήσιμο τα ψηφιακά εργαλεία που μας κρατούν «κοντά» με όποιο τρόπο.

Μέχρι την ώρα που θα ανταμώσουμε από κοντά σε κάποιο Yacht Show ή σε κάποια εκδήλωση ή σε κάποιο σκάφος, μπορείτε να διαβάσετε πολλά και ενδιαφέροντα θέματα στο νέο τεύχος. Καθ’ ένα αποτελεί και μια δράση, κίνηση, ένα αντίδοτο στην μάστιγα του καιρού που λέγεται καραντίνα και περιοριστικά μέτρα. Εμπνευστείτε και εμπνεύστε. Δεν είναι μόνο ο ιός μεταδοτικός-αυτός ας μείνει μακριά. Μεταδοτικές είναι οι ιδέες και οι καλές πρακτικές._ΓΓ


lastpage61


 

Τα πιο Δημοφιλη > Αποψη

Editor's Letter 12 xronia ΟΝDECK

Editor's Letter: 12 χρόνια ΟΝDECK

Την 1η Απριλίου του 2011 βγήκε στο φως και στον αέρα το πρώτο τεύχος του...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σε ισχύ το πλαίσιο απόλυτης προστασίας γ…

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι περιοχές προστασίας...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

Η Omega διευρύνει τη συλλογή Speedmaster…

Μοντέλα τόσο σε χρυσό όσο και σε ατσάλι, καθένα με...

Style